mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 ya bi türlü çözemedim adam gibi şu konuyu http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_O_g%C3%B6sterimi şunun mesela n^2 + n € O(n^2) dediginde bunu nası çözüyoruz sinir oldum örnek de koymamıslar geçen dönem de bi göz atmıştım sadece kaldıydım zaten konunun oldugu sınavdan şimdi algo dersinde de çıktı bi iki örnek filan koyun yada koyıyım bakalım edelim ne güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 n^2 + n ∈ O(n^2) cozulu ki, nkare arti n in mevzubahis klasmana girdigini soyluyor edit : ha kanit n^2 + n <= 2n^2 , n tane eleman uzerinde calisacak bir algoritma icin ozetle big o (O(X)) dedigin sey bir noktadan sonra X ile ayni gelisimi gosteren bir baska ifade tarafindan sinirlandigini belirtiyor misal n eleman uzerinde islem yapan su algoritma worst case O(nlogn) komplekslikte dedigin vakit en vahim kosullarda nlogn egrisi dogrultusunda bir gelisimi olacak demek sen eleman sayisini arttirdikca edit3: dedigim ornek biraz yanlis olmus, daha dominant bir ifade tarafindan sinirlandigini biliyorsan onu yazar insanlar yani n^3logn + n^2 ise O(n^3logn) demek bu. O(n^2) O(n^2) ∈ O(n^3) ayni zamanda da. daha zayif bir kume daha dominant olanin icinde little o (o(x)) ise bunun biraz tersi gibi yanlis oldu, daha da agir olani gibi. sozkonusu ifade bunun yaninda tatava, cok ufak kaliyor manasinda misal cok ufak bir dt degeri icin dt^2 ∈ o(dt) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 big o disinda da acikcasi makaleler disinda omegayi cok kullanan gormedim hele ki normal lisans seviyesinde, soruyorlar mi ki sinavda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 istiyosan bi gösteriyim geçen dönemden beriki skriptleri :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Fly said: big o disinda da acikcasi makaleler disinda omegayi cok kullanan gormedim hele ki normal lisans seviyesinde, soruyorlar mi ki sinavda ha bii de mantıgını biliyorum olayın da çözemiyorum sorularını filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Berk sen master theorem ogrensen yeter. Gerisine kasma sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2012 aynen mastir teorem var bir pratikte kullandiklarimdan aklimda kalan, ne soruyorlar ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 şimdi yatıcam skriptleri filan ssleyip koymaya usendim de master theorem geçen dönem vardı bu dönem algo dersinde sortların T (ne diyosa siz barbar türkler ona) kısmıyla alakalı hep O lular var sorularını çözemiyorum (özellkle omegalı ve dolayısıyla w lu olanlarını) o konuda çözüm desteği arıyodum sınavda muhtemelen şu tarz bişeyler gelicek log n 2 O(n2) 4 Richtig. Falsch, richtig ware: log n 2 O( ) log n 2 o(n) 4 Richtig. Falsch, richtig ware: log n 2 o( ) log n 2 OMEGA (1) 4 Richtig. Falsch, richtig ware: log n 2 ( ) log n 2 (n^n) Richtig. 4 Falsch, richtig ware: log n 2 ( log n ) b) c/p yaptım aradaki 2 ler € olucak onun dısında ezber zaten ya geri kalan sort tiplerinin Tleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 ja wunderbar dogru mu ? yanlissa yanina dogrusunu yaz mi diyor oyle oldugunu varsayarak 1. logn E O(n^2) dogru n^2 veya n'in logn' den daha dominant oldugunu goz onune alarak |logn| <= |n| <= |n^2| dolayisiyla O(n^2) kabaca ifadendeki en dominant/hizli artan ifadenin cinsine ait oluyor 2. logn n'den her an daha zayif demek bu logn/n limiti n sonsuza giderken sifir ise 1/n * -1/n^2 = 0 protip : peki O(n) midir deseydi little o big o'nun alt kumesi dolayisiyla evet diyecektin 3. omega big o'nun tersi gibi, logn 1'den bir noktadan sonra daha hizli bir gelisim gosterir mealinde kacirdigim bir nokta yoksa logn >= baya asikar n yeterince buyudukce 4. logn n^n in kendisi degil, asikar bu da sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2012 Abi sen bunlarin ne ise yaradigini anladin mi? Algoritmadan once diskrit matematikte gosterirler zaten big oh'yu. Sonra algoritmada ne oldugundan cok uygulamasina yonelmeleri lazim. Wiki sayfasindan falan iyice otur ogren bence. Fonksiyonlari ustten ve alttan boundlamak baya basit bi konsept yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar