Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Silinmemiş bozuk fotoğraf dosyaları kurtarma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yedek amacıyla kullandığım 1.5 tblik wd green serisinden harddisk sanırım kullandığım usb arayüzü devresi yüzünden bozuldu.Harici verbatimin içindeki hdd yere düşüp bozulunca bozulan yerine almıştım.Yakın zamanda verbatimin kutusuda bozuldu.(içinde harddisk takılı değilken)O bozulunca bi arkadaşımda Maxtorun devresini alıp onunla harddiskin için bakar olmuştumki bir süre sonra harddiskin içindeki önce büyük dosyalar bozulmaya başladı.Sonra fotoğraflar bozulmaya başladı.Bütün fotoğraflarım jpeg ve rawlar açıldıklarında sanki hipster fotoşopu yemiş gibi olmuşlar.Kimilerinin rengi solmuş kimileri 8bitlik renk düzeninde çizgilerle kaplanmış.Arada tek tük sağlam olanlar var ve bu fotoğrafların thumbnailleri bozuk değil.Onlar hala sapa sağlam görünüyolar.Lakin fotoşopla yada bi önizleme programıyla fotoğrafı açarsam dediğim gibi bozulmuş olduklarını görüyorum.

İşin ilginç tarafı başta dosyaları windowsda bozuk görüyodum.Linuxe geçince düzgün görünüyolardı.Sonra zamanlar linuxde de bozuk görünmeye başladılar.Şimdi ne windows ne linux nede başka bi bilgisayarda bu fotoğrafları düzgün bi şekilde göremiyorum.

Acaba bu fotoğrafları kurtarmanın bi yolu yordamı var mıdır?chkdsk felan denedim.WDnin sitesinden chkdsk gibi bi program buldum onuda denedim ama ikiside hata vermiyo.Silinmiş dosyaları recovery eden programlar burada işe yarar mı acaba?Keza işlem çok uzun süreceğinden denemeden önce buradan bir bilgi alsam iyi olacak.
  • Yeni Oluştur...