Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Format sonrası veri kurtarma

Havenless

Öne çıkan mesajlar

Belki yetkili bir pati biliyordur diye açayım dedim. Aramada da çıkmadı maalesef uygun bir başlık.

Bilgisayarda format sonrası veri kurtarma programlarının tamamını denedim neredeyse, maalesef içlerinde en başarılısı Recuva oldu.
Belge niteliği taşıyan dosyaları kurtaramadım, resimleri kurtardığımı zannettim ama açmaya çalıştığım zaman tamamı hata veriyor. Hiçbirini açamıyorum, isimleri değişmiş, birinin ismini aratınca bir sürü sayıdan oluşan jpeg'ler, gif'ler, png'ler geliyor.

O kadar ödev, proje, resim, ses kaydı, müzik artık ne varsa tamamı silinmiş 500 GB verinin, oyunları, save dosyalarını zaten saymıyorum dosyadan, onlar geri gelir bir şekilde, aylardır zaten oynamadım. Ama resimlere gidiyor içim sadece.

Yok mu arkadaşlar bir yolu resimleri kurtarmak için?

PS: Yedekleme kaydı da yok sistemi kurtarabilmem için. N'apayım bilmiyorum. Su içeyim. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Recovery programlarının bazıları silinmiş dosya taraması yaptıktan sonra kurtarılabilecek dosyaların sağlıklarını da yazmakta healty ya da unhealty gibi. Kurtarabileceklerin sadece healty olarak gözükenler olacaktır. Diğerleri yalan yani hiç uğraşma bile. Bu arada kurtaracağın dosyaları mutlaka ve mutlaka ve kesinlikle başka bir disk üzerine kurtar. Aynı diskte yaptığın takdirde sağlıklı dosyaları da patlatma imkanın var. Tavsiyem acronis recovery bu işlerde. Arayüz gerçekten çok kullanışlı ve bilgilendirici.
Sosyal ağlarda paylaş

Denedim, kurtardım sandım ama resimlerin hiçbiri açılmıyor sağlam oldukları halde, hiçbir programla da açamadım kurtardığım halde.
Önizlemesi de çıkmıyor abi hiçbir resmin maalesef bir de.

Sadece pdf'lerin bazılarında bir sorun yok o da kurtarmıyor işte, teşekkür ederim ama yardım için.
Sosyal ağlarda paylaş

Denedim, eyvallah tekrar ama C ve D sürücüsünün sadece D'sini tarayabildi formatlanmış sürücü olarak gördüğü için.
Silinmiş dosyaları da arattım C'de ama bu sefer de silinmiş dosyaları kurtaramadım.
Sağlık olsun, bundan sonra çizdiğim, çektiğim resimleri, kayıtları, projeleri internet'te, haricide depolama kararı aldım.

Teşekkürler tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...