Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama yardım...

Grimwolf

Öne çıkan mesajlar

Programlama öğrenmek istiyorum özellikle C dilini...
Bununla ilgili çok fazla kitap ve internet sitesi var bu yüzden işin aslı biraz kafam karıştı.
Bu konuda bilgili biri bana sıfırdan öğreneceğim şekilde düzgün anlatımlı bir veya birkaç kitap( C ile ilgili ) önerebilirse çok sevinirim...
(Dediğim gibi tek kelime bilmiyorum ona göre kitaplar yazın lütfen :) )
Saygılar...[signature][hline]!...Fortis Cadere, Cadere Non Potest...!
Sosyal ağlarda paylaş

ben pek kitap okumadım ama yabancı dilin varsa (eng) türkce kaynaklardan ziyade yabancı kaynaklardan okumanı tavsiye ederim..

hem anlatım olarak daha iyi olurlar hem de netteki cogu kaynak ingilizce oldugundan aradıgın birşeyi buldugunda yabancılık cekmezsin..
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizcem yeterli düzeyde var bu arada evet internette tonlarca kaynak olduğunu biliyorum zaten şu an bilgisayarıma 20-30 tanesi yüklenmiş durumda.Ama hepsinde şunlar şunlar bildiğiniz varsayılıyor diyor.Bunun dışında bilgisayar ekranında çalışmaktansa elimde kitapla çalışmayı tercih ediyorum lütfen tonlarca kaynak var vs vs yazmayın orasını zaten ben de biliyorum.Bilgisi olanlar başlangıç olarak kitpçılardan satın alabileceğim Türkçe veya İngilizce kitap ismi yazsınlar
Saygılar...[signature][hline]!...Fortis Cadere, Cadere Non Potest...!
Sosyal ağlarda paylaş

A'dan Z'ye C Klavuzu. Kaan Aslan.
ilk bölümleri biraz sıkıcı gelebilir ya da karmaşık. Fakat C konusunda türkçe olarak çok güzel bir kaynak. Kitabı bitirdiğinde orta seviyeli bir c programcısı düzeyine gelebilirsin.[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

bunu kitabın kalitesi ölçmek için bir yöntem olarak söyledim
bakalım ne kadar doğru anlatıyor :)

çünkü bugün abuk sabuk kitapların sayesinde "API'li programlama, API'siz programlama" gibi laflar eden insanlar var.
hatta tr'deki bir programcı derneğide "API'li programlama" kusu veriyor :)

en zor öğrenme süpesiz ki yanlış bilginin doğrusu ile değiştirilerek yapılan öğrenmedir ....
Sosyal ağlarda paylaş

Sana C değil C++ öneririm. C++ nesne tabanlı programlamayı destekliyor (OOP - object oriented programming). Kitap ismi demişsin; C hakkında biraz bilig edinmek için:

Şerafettin Akın
C Programlama Dili
Seçkin Yayınları

C++ Başlangıç -> Orta Seviye için ise

Bora Güngören
C++ ile Nesne Tabanlı Programlama
Seçkin Yayınları

tavsiye edebilirim. Tabi öğrenimini sadece kitaptan değil, www.planet-source-code.com gibi yerlerden küçük, karışık olmayan programlar indirerek pekiştirmeni öneririm.[signature][hline]Nothing's left here
Leave it be
It was meant for me
Soul sacrifice...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...