Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WOW ile ilgili basit sorular

Nicholas-VanHorn

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba, paticik ve world of warcraft'ta yeniyim. Oyunla bir arkadaş sayesinde tanıştım. Bir siteden biraz bilgi topladım ama oyunda yeni doğmuş bir bebek gibiyim, yani hemen hemen hiç bilgim yok, o yüzden çok komik sorular soruyor olabilirim yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Oyunu undead ve rogue ile oynamaya başlayacağım. Merak ettiğim konular var bana yardımcı olursanız sevinirim.
1)- Ultimada olduğu gibi birden fazla craft skill kasabiliyormuyuz?
2)- Rogue için tavsiye ettiğiniz craft skill veya skiller nedir?
3)- Oyuna başladığımda ilk yapmam gerekenler nedir? Nasıl para kazanabilirim mesela?
4)- Dagger ve bow kullanmayı planlıyorum, level atlamak için tavsiyeleriniz nedir?
5)- Ultimada olduğu gibi skill capta sınırlama varmı? Mesela dagger + bow veya backstab + kick level toplamında kısıtlama olması gibi. Yoksa hepsinde en yüksek level'a çıkılabiliyormu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nicholas-VanHorn, 30 Ekim 2004 23:31 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar merhaba, paticik ve world of warcraft'ta yeniyim. Oyunla bir arkadaş sayesinde tanıştım. Bir siteden biraz bilgi topladım ama oyunda yeni doğmuş bir bebek gibiyim, yani hemen hemen hiç bilgim yok, o yüzden çok komik sorular soruyor olabilirim yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Oyunu undead ve rogue ile oynamaya başlayacağım. Merak ettiğim konular var bana yardımcı olursanız sevinirim.
1)- Ultimada olduğu gibi birden fazla craft skill kasabiliyormuyuz?
2)- Rogue için tavsiye ettiğiniz craft skill veya skiller nedir?
3)- Oyuna başladığımda ilk yapmam gerekenler nedir? Nasıl para kazanabilirim mesela?
4)- Dagger ve bow kullanmayı planlıyorum, level atlamak için tavsiyeleriniz nedir?
5)- Ultimada olduğu gibi skill capta sınırlama varmı? Mesela dagger + bow veya backstab + kick level toplamında kısıtlama olması gibi. Yoksa hepsinde en yüksek level'a çıkılabiliyormu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1)Birden fazla craft skill var kasabiliyorsun ama bunların birbirine baglı olması lazım ornegın skinner leathering gıbı yada mining blacksmith gıbı filan
2)Ben 2 kere rogue kastım ılkınde skinner/leathering yaptım bu bence rogue ıcın cok ıyı ılerde cok ıyı equips yapıyorsun diğerinde herbalism/alchemist yapmıstım potion için ama sevmedım sana kalmıd
3) oyun basladıgında ılk yapman gereken questlerı yapmak baska ısın yok zaten bu questlerde zaten sana yeterı kadar para kazandııyor birde mobları keserken quest içinde ordan da para kazanıyorsun daha sonra işte düsen seylerı satıyorsun zattı zuttu klasık yanı ama para sorunu yasamıyorsun
4) dagger bow güzel kullanabılırsın bow gidip büyük şehirlerde ogrenebılıorsun sanırım benım o kadar vaktım olmamıstı :D yoksa gun ogrencektım.Lvl olayına gelınce questler yıne sana lvl atlatıyor yanı yanı questler cok exp verıyor baska mob kesımde lvl atlıyım bayar
5)Bak onu bılmıyorum :P[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz
Msn/Mail:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben bu rogue olayına baslamadan once su thottbot mu ne ordakı craft skıllerı epey ıncelemıstım leathering ile ilerde cok iyi rogue için itemler yapılıyor +agi ler +str ler gibi zaten rogue neydi o leath armor giyiyor yani bence tam rogue için birşey bu hatta ben kendime armor bot filan yapmıstır birde armor bot gibi şeyleri +8 armor ekleyebılıyorsunuz kısacası güzel bir craft skill ben oyunda yine bu skinner leath olayını kasıcam kendi gereçleri kendim yapıcam zaten arkadas ortamı olucagı için herkes birbirine gerekli şeyler yapıcak bu herbalism aslında güzelde ben sevmedım 4 tane potion yapıtordum 1si malum heal ama başta 80 mı ne veriyor diğerleri 1 saat süren bufflar saglıyordu str verıyordu birisi diğeride hp yi 1 saat boyunca belli oranda arttırıyordu ama unuttum yani oyuna baslamadan once iyi belırlemek lazım :P ha bu arada herbalism biraz zor ot bulana kadar butun mapları gezıyordum tek tük cıkıyor birde otlar :D yok silverleaf yok zart zurt hatta bir ot içinde adını unuttum 50 herbalism gerekıyordu potion kasa kasa 50 point yapmıstım :D[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz

[Bu mesaj Lind3r0th tarafından 31 Ekim 2004 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

5-) backstab kick falan anlamam hiç rogue oynamadım ama şu silah yetenekleri levelin gittiği kadar gider her levelde o silah becerisinin ust sevyise 5 artar şu anda level kısıtlaması 60 oyun çıknıca 75 sonra 90 yaparlar duruma göre zaten daha sonra burning legion falanda girer işin içine topluca birleşiriz hiçte fena olmaz hani[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar merhaba, arkadaş bana savaşçı bir char ile bir skill kasabileceğimi söylemişti mesela undead-rogue için herbalism+alchemy yada herbalism+enchanting yada leatherworking+tailoring den birini seçebiliyoruz diye. Yoksa hepsini bir char için kasabiliyormuyuz? Tek tek ele almak gerekirse alchemy bana önemli geldi çünkü rogue'un healing özelliği yok, heal potion ve ileride silaha poison sürmek için poison potion gerekecek. Enchanting silahların gücünü arttırıyor ki bu da çok önemli gözüküyor Tailoring deri set yapmamızı sağlıyor ama sanki seti kolay bulurmuşuz gibi geldi bana çok satan olur herhalde ama tabiki bende ki aşamadığım ultima mantığı da olabilir. Kısacası önemli bir karar ve kasmaya başladıktan sonra silip tekrar kasmak istemiyorum.
Bir diğer konu da oyunun başında bow teachlememin yanında mesela poisoning veya stealth teachlemem gerekecekmi? Yada oyun başında ne teachlemeliyim? Freeshard'ın birinde herkes dolaşıp level 1 yaratıkları kesiyorlardı ve para topluyorlardı. Sonrada herhalde teach yapıp yada ihtiyacı olan malzemeleri topluyorlardır diye düşünüyorum.

Zaman ayıran ve yardımcı olan herkese teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

stealth yanlıs anımsamıyorsam 50 copper ile lvl 4 de alıyorsun yada 5 de olabılır backstab ıle birlikte yanı hersey sıra sıra lvl arttıkca skill ogrenıyorsun tabi her lvl de değil rogue ıken lvl 10 oldunmu tamamdır dual hand olayına gırıyorsun off hand kullanmaya baslıyorsun orayada guzel bir dagger ıle guzel dmg koymaya baslıyorsun zaten lvl 13 quest var darnassus da sımdıden dıyım elf olcaklara rogue ozel quest ve güzel dagger gelıyor sonunda :D ha bu arada craft olayına gelırsek ben zaten grup ıle takılcagım ıcın herkes birbirini tamamlayan craft skilleri ogrenıcek zaten bir arkadas skinner kasar bırısı herb kasar birisi mining bole olucak zaten mantıken de bu olması lazım solo olarak dusunme yani sen ona armor yapıcaksın o sana potion verıcek olay bu[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nicholas-VanHorn, 31 Ekim 2004 16:55 tarihinde demiş ki:
Birde şu anda oyunu öğrenme amaçlı takılabileceğimiz freeshard varmı tavsiye ettiğiniz? Son olarak Lind3r0th oynadığın rogue karakterinden memnunmusun? Level atladıkça rogue karakterinin diğer karakterlere göre zayıfladığı söylendi bana oynayan biri olarak katılıyormusun?

Ben şuan oynamıyorum ama 2 kere rogue kastım gayet saglamdı ayrı olarak dwarf rogue kastım bana şöle geldi elf rogue basta butun hepsinden iyi agi cok ıyı tamam ilerde bu fark kapanıyor ama dwarf rogue sux elf rogue gayet iyi hatta allience kısmı olucaksanız ve de rogue class ıstıyorsanız NE Rogue roxxor.Zayıflama olayına gelıncxe dogru talentler ile cok iş yaparsın ama şu bir gercek zaten rogue nın amacı karsı tarafın destek classlarını kesmek yoksa tabiki bir paladin warrior zor ama mage priest filan daha dogrusu cloth armor resmen eziş oluyor cok ıyı dmg vuruyor bu classlara rogue bence rogue zayıf değil daha dogrusu hiçbir class zayıf değil akıllı oynadıgın sürece ha ama rogue bir priest keser gibi warrior kesemez :D[signature][hline]Amerikan sineması sözüm sana , yıllarca uzaylıyı başka tanıttın, onu bir öcü gibi gösterdin, ama unutma, uzaylıda olsa, insan insandır by Cem Yılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nicholas-VanHorn, 31 Ekim 2004 16:55 tarihinde demiş ki:
Birde şu anda oyunu öğrenme amaçlı takılabileceğimiz
Nicholas, WoW, UO gibi sana biri öğretmeden oynayamayacağın bir oyun değil. Karakterine karar verdikten sonra zaten oyun sana yapman gereken her şeyi anlatıyor. Yani para kasmak için gidiyim odun keseyim bowcrafting yapiyim bowyer vendore satiym olayı yok. Bence classlar ve ırklar hakkında sordukların haricindeki sorular gereksiz sorular.
Oyun çıkınca hep beraber oynayalım, öğrenelim. Zaten en zevkli kısımları az şey bilip sürekli yeni şeyler öğrendiğin zamanlar değil midir?[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOTO.com ---- Hayatına çeşni kat!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nicholas-VanHorn, 31 Ekim 2004 16:48 tarihinde demiş ki:
Tekrar merhaba, arkadaş bana savaşçı bir char ile bir skill kasabileceğimi söylemişti mesela undead-rogue için herbalism+alchemy yada herbalism+enchanting yada leatherworking+tailoring den birini seçebiliyoruz diye. Yoksa hepsini bir char için kasabiliyormuyuz? Tek tek ele almak gerekirse alchemy bana önemli geldi çünkü rogue'un healing özelliği yok, heal potion ve ileride silaha poison sürmek için poison potion gerekecek. Enchanting silahların gücünü arttırıyor ki bu da çok önemli gözüküyor Tailoring deri set yapmamızı sağlıyor ama sanki seti kolay bulurmuşuz gibi geldi bana çok satan olur herhalde ama tabiki bende ki aşamadığım ultima mantığı da olabilir. Kısacası önemli bir karar ve kasmaya başladıktan sonra silip tekrar kasmak istemiyorum.
Bir diğer konu da oyunun başında bow teachlememin yanında mesela poisoning veya stealth teachlemem gerekecekmi? Yada oyun başında ne teachlemeliyim? Freeshard'ın birinde herkes dolaşıp level 1 yaratıkları kesiyorlardı ve para topluyorlardı. Sonrada herhalde teach yapıp yada ihtiyacı olan malzemeleri topluyorlardır diye düşünüyorum.

Zaman ayıran ve yardımcı olan herkese teşekkürler.

Gathering Professions

Herbalism
Mining
Skinning

Production Professions

Alchemy
Blacksmithing
Engineering
Leatherworking
Tailoring
Enchanting

Secondary Skills (Lesser Profession)

Cooking
Fishing
First Aid

Gathering ve production profession a ait olan skill lerden toplam 2 tane seçebilirsin. Secondary skill lerden ise hepsini alabilirsin.

Rogue ta level 20 de aldığın bir quest i tamamladıktan sonra "Poison Skill" ini öğreniyorsun ve bu tamamen bağımsız bir skill. Yani ayrıca alchemy e gerek yok. Vendordan alıp yapıyorsun.

Oyuna başladığında gidip "Stealth" öğrenmen lazım.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Mcspeyn merhaba, zaten birçok insan closed beta oynayarak oyunu kapmış gözüküyorlar ve bende ultima da yaptığım gibi tüm skilleri kasıp sonra bana göre olan buymuş bununla zevk alıyorum diye karar verip diğerlerini silmektense bir tane açayım tam olsun(tüm classları kasmak istemiyorum) diye bilenlerden bilgi topluyorum arkadaşım, şu ana kadar edindiğim bilgilere göre bana en çok uyan undead rogue. Doğru seçim yapmışım gibi gözüküyor bilgilendiren arkadaşlar sağolsunlar ama düşüncelerine de saygı duyuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya wow'un tartismalara konu olacak kismi skill'ler degil talent pointler. Skill'leri istedigin gibi ogrensen de onlarin modifier'lari asil farki yaratiyor. 51 tane talent point'in var, diablo'daki sisteme benzemis baya. ona gore karakterin ya super oluyor ya da ise yaramaz oluyor. open acilinca ona girmeye bak. talent'lari resetlemen icin vendor olacak muhtemelen. istedigin karakteri yaratip begenmezsen degistirebiliyosun... ayrica wowvault.ign.com'da da talent'lari gorebilir, build'leri inceleyebilirsin.
patiden closed'a giren cok olmadigi icin boyle konusmalar cok olmadi ama ilerde kim nasi built yapmis, acilista ne kullaniyor, vs.vs, konulari baya olacak; bilgi paylastikca yararlidir... ama su var ki, oyunun icinde bu talent'lari gormeden teorik olarak dizdiginde pek de bi sonuc alamiyorsun. yani cok farkediyo, bazilarina gerek kalmiyo, bazilari ise hic ummadigin sekilde isine yariyo falan... bazi arkadaslar oyun ciktiktan sonra da boyle bi ozelligin olabilecegini soyledi, bilmiyorum blizzard'in isi belli olmaz, onun icin bence open beta'da test etmek daha mantikli.
[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar

[Bu mesaj riglous tarafından 31 Ekim 2004 19:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

talentlara bir bakayım dedim (buradan bakabilirsiniz bilmeyenler için link verelim Rogue Talents) gerçekten çok iyiymiş rogueler gerçi çok rogue gordum tek başına mağara temizleyen ama buraya baktığımda daha iyi anladım nasıl bu kadar güçlü olduklarını anladım yani isteyen seçer rogue sunu mage temziler arkadan arada karambol falan olursa savaşçı bile alırlar gayet iyi sınıf
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Delyyy güzel site oldukça bilgilendiriyor, ama tabiki yeni sorular da insanın kafasına takılmıyor değil tabi. Her talent'ın altında 0 yazıyor yani hepsi üzerinde durup puanını arttırıp o konuda daha etkili olabileceğimizi gösteriyor. Level 60 oluncada 51 talent max. puanına sahip olabiliyoruz. Yazıldığı kadarıyla tabloda bazı değişiklikler olmuş ama oyun çıkınca detaylar yayınlanır ama 51 talent puanı ile sınırlama olacaksa ve sadece hatalardan dolayı 1 değiştirme hakkımız varsa(ki bu da henüz dedikodu boyutunda) gerçekten iyi seçmemiz gerek neye yöneleceğimizi bu da oyunu ilk defa oynadığımız için gerçekten zor ve hatalara açık olacak. Gerçi level 10'a gelince puanlar artmaya başlayacağına göre 10'a kadar dert etmeye gerek yok sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk günde lvl 10 olacağıma göre bu konuyu acaip bir şekilde dert ediyorum ne yapmam lzm hiç rouge var mı beta tester anlatsın bakalım hangi talent a puan vermeli hangisine vermemeli[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

Delyyy'nin yazısında tavsiye ettiği sayfa bu konuda oldukça fazla bilgi veriyor ve sadece rogue değil tüm diğer classlar hakkında da aynı bilgiler var. Bende tavsiye ederim ama tüm bunlar kağıt üzerinde şimdi ultima'dan örnek vereyim. Kağıt üzerinde kal vas'ın verdiği hasar en yüksek gözükür ama oyunda kaç kişi kaç sefer kal vas atıyor veya cor por ve in nox ile kıyaslanırsa ne kadar sıklıkta kullanılıyor. Closed beta'yı oynayanların tavsiyeleri çok önemli burada.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç rogueyle oynamadım (bir ara arkadaşın karakteriyle girmiştim ama bana göre bir karakter değil yani o yüzden ben birşey yazmayacağım rogue kullanma hakkında ) yani opena girin derim 2 haftada iyice test edersiniz zaten ne nedir öğrenirsiniz zaten talent masterlarda verdiğiniz tüm talentları geri alıyorsunuz tekrar verme şansınız oluyor (bu olay sadece beta geçerli galiba oyun çıkınca sadece 1 kere yaparlar belki) yani kendiniz bir oynayın openda o zaman kararınız verirsiniz böyle hiç bir sonuca varamazsınız[signature][hline]

[Bu mesaj Delyyyy tarafından 31 Ekim 2004 20:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nicholas-VanHorn, 31 Ekim 2004 20:36 tarihinde demiş ki:
Delyyy'nin yazısında tavsiye ettiği sayfa bu konuda oldukça fazla bilgi veriyor ve sadece rogue değil tüm diğer classlar hakkında da aynı bilgiler var. Bende tavsiye ederim ama tüm bunlar kağıt üzerinde şimdi ultima'dan örnek vereyim. Kağıt üzerinde kal vas'ın verdiği hasar en yüksek gözükür ama oyunda kaç kişi kaç sefer kal vas atıyor veya cor por ve in nox ile kıyaslanırsa ne kadar sıklıkta kullanılıyor. Closed beta'yı oynayanların tavsiyeleri çok önemli burada.

işte bende o yüzden tester ların önerilerini istiyorum[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

Lind3r0th merhaba,

Senden bir ricam var arkadaş, bana skinning/leatherworking'den biraz daha detaylıca bahsedermisin lütfen, açıkcası enchanting ve leatherworking arasında gidip geliyorum ve asıl merak ettiğim sağlam deri set yapabilmek için gerekli malzemeleri kolay bulabiliyormusun? Ve vendorda satılan setler arasında çok armor farkı oluyormu? Sitede bazı malzemeleri bulabilmek için değişik şehirlerin vendorlarına gitmek gerektiğini yazmıştı birisi, zor oluyormu? Sen skillini kaça kadar çıkartmıştın? Bir tavsiyen varmı?
Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sağlam deri set yapabilmek için gerekli malzemeleri kolay bulabiliyormusun?

Gereken malzemeleri bulmanın 2 yolu var. Birincisi ya gidip o malzeme hangi "npc" den düşüyorsa onu keseceksin ve derisini yüzeceksin. İkinciside para verip alacaksın. Oyunculardan veya "Auction House" (Açık arttırma) denilen yerden. Bazı malzemeleri "npc" keserek elde etmek için çok uğraşman gerekebilir ama sonuçta çok küçük bir maliyete çok iyi bir parça elde etmiş olacaksın.

said:
Vendorda satılan setler arasında çok armor farkı oluyormu?

Burda sadece önemli olan "armor" farkı değil. Giydiğin parçanın verdiği "stat" lar da önemlidir.

said:
Sitede bazı malzemeleri bulabilmek için değişik şehirlerin vendorlarına gitmek gerektiğini yazmıştı birisi, zor oluyormu?

Bildiğim kadarı ile "vendor" lardan alman gerekenler çok basit şeyler. Yani işin kolay kısmı. Dert etme.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

vendor dan alma yerine işe yarar armorlar ve weaponların önemli kısmı yapılan questlerle geliyor.
Enchenting oyundaki en pahalı train skill, enchenting için gerekli olan şeylere Delyyy nin verdiği sitedende bakabilirsiniz vendor fiyatlarıda yanında yazar, baya iyi yazar hemde :)
son olarakda rouge a millet neden bu kadar kafayı taktı anlamıyorum zevk meselesidir tamam ayrı konu ama, bu oyun için o kadar über bir class diğil bilginiz olaa.[signature][hline]Gerçek Oyuncunun Mekanı | WoW Movie Database | | WoW Items Database
http://www.gametogame.net | | http://www.warcraftmovies.com | http://www.thottbot.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...