Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php yardim!

lordgnr

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar
php'de bir form yaptim formu doldurup gondere basildiginda ornegin $msg isimli alan 3 karakterden az yazilmissa "Minimun 3 karakter yazmalisiniz" gibi bir hata vermesini istiyorum. ve sadece benim belirledigim karakterlerin yazilabilmesini istiyorum yani turkce karakterleri kullanmalarini istemiyorum bunlari nasil yapabilirim ?[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle
Lord GNR's Homepage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lordgnr, 30 Ekim 2004 02:52 tarihinde demiş ki:
Merhaba arkadaslar
php'de bir form yaptim formu doldurup gondere basildiginda ornegin $msg isimli alan 3 karakterden az yazilmissa "Minimun 3 karakter yazmalisiniz" gibi bir hata vermesini istiyorum. ve sadece benim belirledigim karakterlerin yazilabilmesini istiyorum yani turkce karakterleri kullanmalarini istemiyorum bunlari nasil yapabilirim ?

$msg = $_POST['msg']; // bu sekilde form'dan aldik
if(strlen($msg)<3)
{ echo "Minimun 3 karakter yazmalisiniz"; }
if(mb_language($msg English)=False)
{ echo "Lutfen Turkce karakter girmeyiniz"; }

strlen() string'in uzunlugunu alir (kac karakter oldugunu soyler).
mb_language ( [string language]) bunun kullanimindan emin degilim. daha yeni gordum. onun icin yazdigim gibi, ya da cesitli varyasyonlarda dene, bulursun heralde dogru olanini. True False olarak donduruyo. eger string belirtilen dildeyse. destekledigi diller kisitli ama... google'dan arattiginda karsina php manual cikar, ordaki search'ten string diye aratirsan sana yaziyla ilgili bircok kodu anlatir... (bazilarini simdiki gibi anlayamayabilirsin tabi.. deneme yanilmayla cozersin)
[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar

[Bu mesaj riglous tarafından 30 Ekim 2004 05:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
if(mb_language($msg English)=False)

(ki mantıksal kontroller için == kullanmak gerekli)
yerine
said:
if( !mb_language($msg English) )

kullanmanız daha pratik olacaktır.

istediğin kod ise
said:
if( ereg( "([^A-Za-z0-9]{6,10})" ,$msg) )
{ echo "Sadece ingiliz alfanumerik karakterler. en az 6 en fazla 10 tane"; }
[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

tr karakterler içinde bunu kullanacaksın işte.

if( !mb_language($msg English) )
{ echo "Lutfen Turkce karakter girmeyiniz";
[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

ben daha önce mb_lang kullanmadım. kullanımı konusunda bilgim yok. fakat ereg'i şöyle değiştirebilirsin

if( ereg( "([^ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUWVYZabcdefghijklmnopqrstuwvyz0-9]{6,10})" ,$msg) )
{ echo "Sadece ingiliz alfanumerik karakterler. en az 6 en fazla 10 tane"; }

fakat unutmamak gerekli ki, bu şekilde yapsan bile kontrolü durdurmuyorsun. if bloğunun içine die(); koyman gerekli ki daha alttaki işlemler yapılmasın. hatta en güzeli die( <3-4 saniyelikmeta redirection ve hata mesajı(bilmem kaç saniye içinde yönlendiriliyorsunuz> ); şeklinde birşeyler eklemek.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

manuallık kısmı yok zaten.

manual php.net'te. ben de -sharky'nin deyimiyle- rtfm diyorum :D ama ben daha naziğim anlaşılan. :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 31 Ekim 2004 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...