lordgnr Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Merhaba arkadaslar php'de bir form yaptim formu doldurup gondere basildiginda ornegin $msg isimli alan 3 karakterden az yazilmissa "Minimun 3 karakter yazmalisiniz" gibi bir hata vermesini istiyorum. ve sadece benim belirledigim karakterlerin yazilabilmesini istiyorum yani turkce karakterleri kullanmalarini istemiyorum bunlari nasil yapabilirim ?[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 said: lordgnr, 30 Ekim 2004 02:52 tarihinde demiş ki: Merhaba arkadaslar php'de bir form yaptim formu doldurup gondere basildiginda ornegin $msg isimli alan 3 karakterden az yazilmissa "Minimun 3 karakter yazmalisiniz" gibi bir hata vermesini istiyorum. ve sadece benim belirledigim karakterlerin yazilabilmesini istiyorum yani turkce karakterleri kullanmalarini istemiyorum bunlari nasil yapabilirim ? $msg = $_POST['msg']; // bu sekilde form'dan aldik if(strlen($msg)<3) { echo "Minimun 3 karakter yazmalisiniz"; } if(mb_language($msg English)=False) { echo "Lutfen Turkce karakter girmeyiniz"; } strlen() string'in uzunlugunu alir (kac karakter oldugunu soyler). mb_language ( [string language]) bunun kullanimindan emin degilim. daha yeni gordum. onun icin yazdigim gibi, ya da cesitli varyasyonlarda dene, bulursun heralde dogru olanini. True False olarak donduruyo. eger string belirtilen dildeyse. destekledigi diller kisitli ama... google'dan arattiginda karsina php manual cikar, ordaki search'ten string diye aratirsan sana yaziyla ilgili bircok kodu anlatir... (bazilarini simdiki gibi anlayamayabilirsin tabi.. deneme yanilmayla cozersin) [signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar [Bu mesaj riglous tarafından 30 Ekim 2004 05:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Birincisi tamam oldu calisiyor ama ikincisi tam olarak benim aradigim cevap degil. Ben istiyorm ki ornegin sadece rakam girilebilsin 0-9 arasi mesela yada a-z yada ikisi bircen yani hem 0-9 hemde a-z ve esktra karakter "_" gibi mesela ?[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 said: if(mb_language($msg English)=False) { echo "Lutfen Turkce karakter girmeyiniz"; } (ki mantıksal kontroller için == kullanmak gerekli) yerine said: if( !mb_language($msg English) ) { echo "Lutfen Turkce karakter girmeyiniz"; } kullanmanız daha pratik olacaktır. istediğin kod ise said: if( ereg( "([^A-Za-z0-9]{6,10})" ,$msg) ) { echo "Sadece ingiliz alfanumerik karakterler. en az 6 en fazla 10 tane"; } [signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 daha çok bilgi için http://www.php.net'e bakın. http://www.php.net/ereg[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 saol[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 if( ereg( "([^A-Za-z0-9]{3,10})" ,$msg) ){ yaptim olmadi yine kabul ediyor ç gibi karakterleri[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 tr karakterler içinde bunu kullanacaksın işte. if( !mb_language($msg English) ) { echo "Lutfen Turkce karakter girmeyiniz"; [signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 ben daha önce mb_lang kullanmadım. kullanımı konusunda bilgim yok. fakat ereg'i şöyle değiştirebilirsin if( ereg( "([^ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUWVYZabcdefghijklmnopqrstuwvyz0-9]{6,10})" ,$msg) ) { echo "Sadece ingiliz alfanumerik karakterler. en az 6 en fazla 10 tane"; } fakat unutmamak gerekli ki, bu şekilde yapsan bile kontrolü durdurmuyorsun. if bloğunun içine die(); koyman gerekli ki daha alttaki işlemler yapılmasın. hatta en güzeli die( <3-4 saniyelikmeta redirection ve hata mesajı(bilmem kaç saniye içinde yönlendiriliyorsunuz> ); şeklinde birşeyler eklemek.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 bu arada şimdi farkettim if( !ereg ... olması gerekli. eğer eregse istediğimiz oluyordur zaten :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucretius Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Guzel yazi bunu Webmasterlar için bolumune yazarmisin.[signature][hline]Ultima-Strike.com Site Admin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 yaw açıp php.net'i baksınlar :D adamlar babalar gibi manual yapmış.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 biz buna kısaca rtfm de diyoruz :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 eheeheee manuallik kismi nerde bunun ben onu anlamadim? [signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar [Bu mesaj riglous tarafından 31 Ekim 2004 18:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 manuallık kısmı yok zaten. manual php.net'te. ben de -sharky'nin deyimiyle- rtfm diyorum :D ama ben daha naziğim anlaşılan. :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 31 Ekim 2004 22:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar