Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Türkiye Teamspeak Serveri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar bir süre önce bu uygulamayı yapmıştım ama server resmen bana ait değildi o yüzden olmadı. Bu sefer tamamen bize ait olan serverimiz var ve Türkiye'de sesli chat, 2v2 oyunları, 1v1 oyunları, turnuva tartışmalarının yapılabileceği sesli bir teamspeak odamız olmasını istemiştim hep. Bu nedenle de bu serveri bugün açmış bulunmaktayım. Server localde felan açılmamıştır tamamen 7/24 onlinedır. Bu nedenle istediğiniz zaman girebilir ve takılabilirsiniz.

Önerilerinizi ve düşüncelerinizi buradan bildirebilirsiniz. Sistemin faydalı olacağını düşünmekteyim ama tutmama ihtimali de var. Buna rağmen serverda operatörlük, adminlik gibi görevler almak isteyenler bana bildirebilirler.

Teamspeak download adresi: http://teamspeak.gameserver.gamed.de/ts3/releases/3.0.6/TeamSpeak3-Client-win32-3.0.6.exe (windows 32 bit versiyonudur, 64 bit vb. için http://www.teamspeak.com adresine gidebilirsiniz)

Teamspeak server ip: 64.31.59.188:1983

Nasıl bağlanıyoruz?
Programı indirdikten sonra otomatik olarak resmi ts serverine bağlanabilir o yüzden connect kısmından disconnect yapın. Daha sonra Connections kısmından tekrar connect'e tıklayıp Server Adress kısmına server ipsini girin, nickinizi yazın ve bağlanın. Serverda password yoktur, herkes bağlanabilir. Bağlandıktan sonra üstteki bookmarks kısmından add bookmark yaparsanız her seferinde server adresi yazmak zorunda kalmayıp tek tıkla bağlanabilirsiniz. Hepsi bu kadar. Eğer bağlanmada bir sorununuz olursa buradan yazarsınız.

Ayrıca belirtiyim bu server starcraftturkiye.com tarafından açılmamıştır. Bunu tamamen ben açtım ama communityde birbirimizi tanıyan insanlarız o nedenle sorun olacağını düşünmedim. Servera sık bağlananlardan bir süre sonra kanal adminleri ve server adminleri seçilecektir. İstek, öneri ve şikayetlerinizi, serverda direk bana söyleyebilir veya bu başlık altına yazabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
Ayrıca bazı arkadaşlar skype varken neden teamspeak diye sorabilir. Bunun en basit sebebi Teamspeak'in birliktelikler ve communityler, insanları birleştirebilmek için çok daha avantajlı oluşu. Bir diğer nedeni teamspeakin skype'a göre çok daha az ram kullanıyor olması. Eğer bilgisayar speciniz çok iyi değilse skype ile sorun yaşaybilirsiniz. Bir diğer sebebi ise skypeın reklam barındırıyor oluşu. Teamspeak bu açıdan çok daha rahat.
Mesaj tarihi:
Hayırlı olsun.

Tavsiyem sunucuya mutlaka password vermen olur, yoksa biz Zone eSports TS sunucumuzda sıkıntılar yaşadıktan sonra password koyduk. Tanımadığın Public gelip gidenler çok oluyor. Sunucuda user limit varsa sıkıntı olabilir.
Mesaj tarihi:
crasher said:

Hayırlı olsun.

Tavsiyem sunucuya mutlaka password vermen olur, yoksa biz Zone eSports TS sunucumuzda sıkıntılar yaşadıktan sonra password koyduk. Tanımadığın Public gelip gidenler çok oluyor. Sunucuda user limit varsa sıkıntı olabilir.

Başlangıç böyle olsun da sorun olursa sonradan koyarız o zaman.
Mesaj tarihi:
Çok güzel bir fikir aelfricten. Ama gözünü seviyim kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz teamspeak nedir kalaşnikof varken m1 piyade tüfeği kullanmak gibi birşey :/
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

Çok güzel bir fikir aelfricten. Ama gözünü seviyim kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz teamspeak nedir kalaşnikof varken m1 piyade tüfeği kullanmak gibi birşey :/

TS hala oyun camiasının en çok kullandığı voice chat programıdır. Tam olarak neye laf soktuğunu da çözemedim.
Mesaj tarihi:
Aelfric said:

Oymanq said:

TS hala oyun camiasının en çok kullandığı voice chat programıdır. Tam olarak neye laf soktuğunu da çözemedim.

Estağfurullah laf sokma felan yok. Skype forever diyorum sadece. Eleştiririm ama laf sokmam. Beni memphisle karıştırma :)
Mesaj tarihi:
Kişisel +/- karşılaştırmam:

Skype for the :
- "Tanıdık"
- Sürekli mikrofonun açık olması
- Makine ağırlaştırıcı, o kadar çok resource yiyorki
- Yüksek bandwith gereksinimi özellikle 3-5 kişi olunca
- Aynı anda bir çok kişi konuşunca, yukarıdaki sorunlarda varsa laglamalar, kitlenmeler
+ Eğer hardware ve bandwith yeterliyse 0 latency

TeamSpeak/Ventrillo:
+ İstersen 40 tanımadığın kişi ile konuş (ki bundan 7 sene önce 40 kişilik raid kuruyorduk WoW'da )
+ Push To Talk. Yani Mic sürekli açık olmasındansa konuşmak isteyen kişi bir tuşa basar ve konuşur.
+ Düşük makina kaynak gereksinimi
+ Düşük bandwith gereksinimi
- Bazen (özellikle aynı anda 2-3 kişi konuşursa) 1-2 sn latency

So ben TeamSpeak'in daha avantajlı olduğunu düşünüyorum...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
tutmalı ilk zaman çok güzel muhabbetler oluyordu bende bu ara giremedim ama tekrar haraketlenir hatta Teamspeak muhabbetleri diye bir program yapılabilir bunu konuşalım Serkan
Mesaj tarihi:
Bursat said:

tutmalı ilk zaman çok güzel muhabbetler oluyordu bende bu ara giremedim ama tekrar haraketlenir hatta Teamspeak muhabbetleri diye bir program yapılabilir bunu konuşalım Serkan

Evet güzel olabilir konuşalım, ben giriyorum hala sık sık tsye stream yapanlar stream yaparken de girebilir aslında aynı anda sohbet vs bile yapılabilir komunityi fazla göstermek için iyi bir yöntem.
Mesaj tarihi:
Guzel tabi teamspeak kullanmak iyi oluyor ama Oyuncuyuz.com olarak Teamspeak serverimiz var Paticik e ait kanalda var Tek TS de toplanirsaniz bence daha yararli olur boyle seyler...

Yuksek Guvenliklidir, Kayipsizdir, Delay yoktur, istediginiz zaman kullanabilirsiniz.

BAGLANMAK ICIN TIKLAYINIZ
Mesaj tarihi:
Editor said:

Guzel tabi teamspeak kullanmak iyi oluyor ama Oyuncuyuz.com olarak Teamspeak serverimiz var Paticik e ait kanalda var Tek TS de toplanirsaniz bence daha yararli olur boyle seyler...

Yuksek Guvenliklidir, Kayipsizdir, Delay yoktur, istediginiz zaman kullanabilirsiniz.

Bu başlık Starcraft Türkiye TS serveri içindir başka serverların reklamı için değil. Tamamen kendi komünitemize özel olması için vardır.
Mesaj tarihi:
Editor said:

hayır olmaz, çok itici bir reklam yaptın üzgünüz... "BENCE DAHA YARARLI" çok absürt oluyor sc2'den olmayan birinin bu şekil fikir beyan etmesi (td)
Mesaj tarihi:
Niye reklam yapim parami kazaniyorum :)
Sadece nereye girdiginizi Bilin diye soyledim bireysel bir olusum degil kurumsal bir olusum oldugunu anlatmak icin.

Neyse o iste paticigin TS server acmasi mantiklimi olur bilmem ama gerekirse oda acilir. Paticik olarak dagilmasin millet diye tek server a girilebilir . Benim dusuncem bu tabi.

Her Bolume birisi ts acicak ona girilecek filan garip, gereksiz geldi bana Hazir halihazirda olan varken.Bu dusuncemi kotu ve artniyetli anlamaniz da dusundurucu tabiki.
  • Yeni Oluştur...