yav Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 said: Rekabet yasağı sözleşmesinde işçinin işverene borçlandığı edim, aşağıdaki edim türlerinden hangisidir? katlanma yapma verme yapmama ??? Yapma mı yapmama mı? benim düz aristo mantığıma göre işçi şirket/fabrika'daki süreçleri, formülleri, teknik taktik tüyoları iş dışında dile getirmemekle, başkalarına anlatmamakla yükümlüdür. Bu yüzden doğru şık yapmama edimidir. Ama 1.sınıf hukuk öğrencisi bir arkadaşım diyor ki, "işçinin sorumlu olduğu şeyler işverene karşı iş gücüyle ve uyması gerektiği getirdiği yükümlülüklerle sınırlı ve bağlıdır yani işçi işinin gereğini yapacak daha sonra da işverenin koyduğu sınırlarda işini yapacak. Yani yapma edimi var. Rekabet yasağı burda ikinci hal. Sinir hali" şimdi tekrar okudum da bu hukukcu eleman bence soruyu iş sözleşmesi olarak ele almış halbuki rekabet yasağı sözleşmesi olarak düşünüp yapmama edimidir deyivermemiz gerekiyor. finalde çıktı. diğer tüm soruları doğru yaptım gerçi geçtim bitti bi daha görmücem borçlar hukuku ama aklıma takıldı çok =) Nedir bu işin doğrusu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 arkadaşı demin ikna ettim konuyu açtıktan sonra boşuna açtım öyleyse ya ben haklıyım işte kusura bakmayın dağınıklık oldu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 işçinin edimi işvereniyle rekabet etmemektir. sözleşmeyle belirlenmiş bir şeyi yapmaması işçinin borcu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 aynı anda yazmışız, sağol gene de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Adından belli, yassah hemşerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 ayrıca borçlar hukuku 2. sınıfta ya bir çok okulda. daha yolu var o arkadaşının acele etmesin hukuki mütalaa vermek için =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 roma mı medeni mi ney bişeyin içinde işlemişler biliyor da ayaküstü cevap verdiydi toy işte dasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar