Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

netScaler & Load Balance & Stress/Yük Testi

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bu konularda bilgili arkadaşlar bana yardım edebilirler mi? bugün bir projemiz için stress/yük testi yaptırdık ve gördüğüm kadarıyla tüm yükün tek bir sunucuya yüklendiğini gördüm. Bu testlere göre tek anlık 2500/3000 kullanıcı kapasitesi oluyor ama diğer 3 sunucumuzda çok az connection oluşuyor.

İnternetten araştırdım bir kaç method ve yöntem buldum ama bunları test edebilmem için yapılacak olan testi simule etmem gerekiyor ve gerekli ayarların doğru uygulandığını kontrolunu sağlamam gerekiyor.

Hem ayarlar ile ilgili döküman hemde bu testleri şu tool ile söyle söyle yap diyebilecek deneyimli arkadaşlara ihtiyacım var :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ayarlar icin dokuman?

Firewall(s) --> Loadbalancer(s) --> App Container Servers

Artik kullandigin protocol ne ise onun config i (Http dir heralde?) icin firewall da loadbalancer(lar) a dogru forwarding yapip ardindan loadbalancer uzerinde per session im bu peer lara yonlensin, su kadar zaman live kalsin, switch over edecegin zaman oncelik li olarak su siralama ile diger peer lari prior et vs. seklinde config yapman gerekecek.

Firewall ve loadbalancer vendor documentation lazim sana, onlarin uzerinden adim adim yapabilirsin rahatca.
Sosyal ağlarda paylaş

Bağımlılık değil ama öyle alınmış zamanında birde iş yaptığımız firmanın belli şartları var onlardan 1 tanesi

Bugün testi gercekleştirdik ve yine bir bok anlamadım tüm ayarları bakıyorum normal gibi.

4 Sunucu her birisi (CPU %30 hiç geçmediler)
Veritabanı Sunucusu (searchler dahil %20 geçmedi)
Cache sunucusu (%5 geçmedi)
netScaler kendi kullanımı (%3 felan)

ama sayfada öküz gibi tıkanma ve kesinti oluyor. Tek tahminim netScaler ile Sunucular arasındaki switch dandik birşey sanıyorum ki onunla ilgili çünkü trafik 12+ üzerine çıkıyor ve bildiginiz 8 portlu dandik bir switch aradaki iyi birşey almıştık ama yetişmedi.

Birde Apache loglarını araştırayım gece elbet birşey çıkacak.

Problem şu oluyor kısaca belirli bir seviyeden sonra file transfer olurken tıkanma oluyor JS,IMG,CSS sayfanın TITLE geliyor ama dosyalar gelemiyor. Apachedemi problem var, yoksa başka birşeydemi çözemedim
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...