Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leap Motion

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

Jim_E_Rustler said:

Sunumda iki kol sallayıp havalı olucam diyen adamın da iş yapmışlıgı yoktur.

sunumdan ne anladığına ve nasıl yaptığına bağlı.

sunum aslında bir şovdur. satmaktır. her sunum, sunumu yapanı satar.

önemli olan yaptığın her şeyi birbirine güzel bir şekilde yedirebilmek. maymun gibi zıplarsan olmaz tabi. ama basit bir şekilde hiçbirinin birbirinin önüne geçmediği şekilde yaparsan kralı olur.

bak aşağıdaki de sunum mesela.

sen eskiden böyle değildin xunn, düşüş başladı.

get rekt.

http://www.youtube.com/watch?v=i-GZqni4IfA
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

Jim_E_Rustler said:

Sunumda iki kol sallayıp havalı olucam diyen adamın da iş yapmışlıgı yoktur.

sunumdan ne anladığına ve nasıl yaptığına bağlı.

sunum aslında bir şovdur. satmaktır. her sunum, sunumu yapanı satar.

önemli olan yaptığın her şeyi birbirine güzel bir şekilde yedirebilmek. maymun gibi zıplarsan olmaz tabi. ama basit bir şekilde hiçbirinin birbirinin önüne geçmediği şekilde yaparsan kralı olur.

bak aşağıdaki de sunum mesela.

sen eskiden böyle değildin xunn, düşüş başladı.

get rekt.

http://www.youtube.com/watch?v=i-GZqni4IfA

İşte benim tech bu değil diyorum abi. Yani senin tasfirin zaten benim kozmetik dedigim şeye geliyor. Birşeyleri kolaylaştırmıyor, süslüyor. Janjan yani mevzusu. Manüel işde kullanımı söz konusu değil.

Gerçi oturup apple nesline janjan'ın tech olmadıgını anlatmaya kalkarsam ruhum yoruluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

bizde boyle bir kibir dot kalkıklıgı var işte.. adamlar yapmış bir teknoloji fakat beğenmemeyle kalmayıp çöp tırıvırı bir boka yaramaz deme cesaretini gösterebiliyoruz.. tamam amerikada dogup yasasan ok diyecem kendi insanın yapmıs. ama gelip orta dogudan bole sallamak basitlik. artist dolu memleket.

Konuyu daha saçma sapan çarpıtmazsak. Nasyonaliteyle işlev eleştirisini nasıl birbirine soktun bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü çagın büyük sorununa getiriyor abi bence mevzuyu. Bu alet bedava değil sonucta. Dur güzel anlatmaya calısıcam.

Yaptıgın işin sunumun parlaklıgıyla maskelenmesi gibi düşün. Klasik yaptıgın iyi bir işin oldugundan daha güzel görünmesi beni zaten kökten rahatsız eden bir durum.

Gimmicky diyorum, iş gücünü iten birşey değil diyorum. Filmlerde flashy michael bay patlamasının tech karsılıgı yani. Hani günlük hayatında "iş" yaparken(Bariz iş derken aynı şeyi kastetmiyoruz) gücüne artısı yok, eksisi var. Ben bunu iş hayatımda sunum yaparken kullanırım, çok havalı olurum diyorsan zaten aleti yerdigim şeye çıkıyor, kozmetik.

Bu kadar üstüne yüklenmemin sebebi şu noktaya gelinmesi için çıkan tonla gesture based UI. Çünkü UI dedigin mevzu iş kolaylıgıdır, hızdır, precisiondır.

Aşırı improve olmasını istedigim bir mevzudur, kırgınlıgım bunadır. Mesela su an yazarken bileklerin dısarı bakan kısmı aşırı kullanımdan yanıyor. Ellerimizin açısı olsun, bileklerimiz olsun mükemmelden uzak bir input sistemiyle calısıyor ne kadar manüel iş yapan insan. Ve sen konsekütif bir şekilde bütün tech'in zaten oldugundan çok daha vücut yıpratıcı hatlarda ilerledigini gördügün zaman "yok abi yeni tech iyidir, zorlasınlar tabi bunu" diyemiyorsun. Nerede benim elime omzuma deva diyorsun.

Ve alet kendini "sunum" cihazı olarak sunmuyor, atar oradan. Anlatabildim bi nebze umarım ne demek istedigimi.

http://i.imgur.com/X3QyUkA.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

bck said:

bizde boyle bir kibir dot kalkıklıgı var işte.. adamlar yapmış bir teknoloji fakat beğenmemeyle kalmayıp çöp tırıvırı bir boka yaramaz deme cesaretini gösterebiliyoruz.. tamam amerikada dogup yasasan ok diyecem kendi insanın yapmıs. ama gelip orta dogudan bole sallamak basitlik. artist dolu memleket.

Konuyu daha saçma sapan çarpıtmazsak. Nasyonaliteyle işlev eleştirisini nasıl birbirine soktun bilemedim.

kullanmadıgın birseye nasıl sallayabılıyorsan veya para vermediğin birşeye oyle soktum.. teknolojinin ne olduğunu bildiğinden de şüpheliyim. hayatın gerceklerı cok acımasızdır bak burda atıp tutmayla olmaz tek bır teknolojı firmasından içeri almazlar seni.. yaratıcı olacaksın bazı seylerın ustune gıdeceksın teknoloji dediğin şey modifikasyondur carptırmaktır değiştirmektir amacından farklı kullanılabılır de olmasıdır birşeyin.. direk bu mallar bana klavye mouse yapmış bi boka yaramaz degildir teknoloji.. ingilizce kelime kullanmak ile olmuyor o işler.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn dediğini anlıyorum ama hala karşı çıktığın yerleri saçma görüyorum. neden?

alet evet kendini "sunum" cihazı olarak tanımlamıyor. Alet kendini yeni bir teknoloji cihazı olarak tanımlıyor. Sen nasıl kullanmak istersen öyle kullanırsın.

ikincisi tamam ambalaj ürünü overrated hale getiriyor diyorsun bi yerde, bunu anlıyorum, aynı zamanda iyi bir ürünü de maskeler diyorsun, buna katılmıyorum iyi ürün ve iyi ambalajın bir araya gelmesinde de kullanılabiliyor aynı zamanda. bu bir kolaylık. ister bunu iyi kullanırsın, ister kötü. herşeyi dengede tutarsan hiç bir şey diğerinin önüne geçmez, sadece değer katar. kullananın elinde. herşeyin iyisi kötüsü olduğu gibi bunun da var yani.

"Aşırı improve olmasını istedigim bir mevzudur, kırgınlıgım bunadır. " diyorsun e abi böyle böyle improve olacak işte. önce bu çıkacak, beğenilmeyen yerler anlaşılacak, sonra bir başkası daha senin istediğin tarzda bir şeyler yapacak vs vs. böyle böyle olacak.

bu şunun gibi, şu an smartphonelar var. eski telefonlara göre büyük kolaylık sağlıyor ama noluyo şarjı gitmiyo anasını satiyim. 3310, on gün gidiyodu bunların ki gitmiyo henüz. e işte yeni pil teknolojisi vs derken bu kötülükler giderilecek, daha iyileri çıkacak hep. bir şekilde improvement hep gerçekleşecek.

yani alet 499usd olsa hak verebilirim sana ama 79 dolarlık bi alet için saçma bence bende onu diyorum.

http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/07/exhausted.gif
Sosyal ağlarda paylaş

Bak şey diyebilen yok mesela, hayır ben bununla herhangi bir kreatif işi daha iyi yapabilirim.

Animasyonu kolaylaştırır, çizimi kolaylaştırır, şu işte şu inputu kolaylaştır, yok.

"Bulunabilir belki edilebilir belki"

Tech sunumunda fruit ninja oynanıyor. Tech kısmı o kadar geri planda. Videonun kendi tırıvırıyım ben diye bagırıyor, FPS falan.

Tek bu alet bu yönde olsa ha iyi böyle de birşey yapmışlar dersin de insanlık şu an input tech olarak bu gesture saçmalıgına yöneliyor ve bu ciddi bir sıkıntı farkında olmasanız da, kabul etmeseniz de.

said:
"Aşırı improve olmasını istedigim bir mevzudur, kırgınlıgım bunadır. " diyorsun e abi böyle böyle improve olacak işte. önce bu çıkacak, beğenilmeyen yerler anlaşılacak, sonra bir başkası daha senin istediğin tarzda bir şeyler yapacak vs vs. böyle böyle olacak.

Yok işte, bu icat UI mevzusunu ileriye götüren birşey değil, geriye götüren birşey bu yüzden en basında eleştiriyorum zaten. Strateji oyunundaki build order mevzusu abi bu, build ortasında tech swap yaparsan o noktaya kadar attıgın tech binası seni geri bırakır.

Daha üzerine gidilirken amaç kolaylık olmazsa niye ilerlesin ki durdugu yerde, vijüv vijüv peşinde koşarsan ilerlemez tech. Ki yıllardır bunu görüyoruz yani bak cuce demiş daha topic basında.

Proleter dijital işçiler rahatsız. Hala herkes CEO sunumu yapıyormuş gibi taklalar atmanın manası yok, işi önce amele gibi yapıyorsun, sonra bütün tech'i ambalaja döküyorsun. Çok zor bir mevzu değil sunum, kusura bakmayın yani. Ambalaj savunarak baştan zaten void oldu argümanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZoiwL0SK3jA?feature=oembed" width="459">

bak aptal adamlar nelerle ugrasıyorlar tam gerı zekalı bunlar. 30 sene sonra tepende gezecek olan 300 ucaklık filoyu tek bir el hareketi ile hareket edecek olabilmelerine sasırmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Aletin henüz çıkmış applerine baktın mı Xunn?

O applerde bile dediğin bazı kreatif işlerini kolaylaştıran şeyler var. Ki daha yenileri gelecek.

Çok önyargılısın lan. Kabul et işte ahaha.

Potansiyeline şöyle bak aslında:

1.04 ten sonrasını izle.

http://www.youtube.com/watch?v=diRqpWdhjH0

Sonra şimdi ki applicationlara bak. Neler gelebilir onları düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hala sunumu yapan çocuğun kollar alev alev şu an diyorsun.

Adamın 10 dakika boyunca kolunu hareket ettirmesine gerek yok sunum yaparken atıyorum. Bişey anlatır sonra geçişi yaparken kücük bi el hareketi yapar orada bi şeyler değişir eder, milletin o kücücük detay hoşuna gider bundan bahsediyorum. Anlamamak için uğraşıyorsun resmen bu aletin kullanabilirliğini :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...