Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cisco systems linksys router program izinleri sorunu ...

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

evimde wireless internetim var
kendi makinama bağlı cisco systems ın WRT54G modeli var.

evin içinde laptoptan da ayrıca internete çıkabilmekteyim.
Şimdi sorunum şu;

programların bazıları (mldonkey , emule vs vs ) router dan geçtiği için ya high id alamıyor yada bağlanamıyor.
Bazı oyunlardada açtığınız oyunlara insanlar giremiyorlar routerdan dolayı.

Routerın internal ipsini yazınca router setupundan applications and gaming bölümünden istediğim programları oraya ekliyorum.

mlnet.exe yazıyorum port range veriyorum 1 den 6000 e kadar udp tcp both diyorum kendi ip mi yazıyorum sonuna , böylece programlar sorunsuz bir şekilde internete çıkabiliyorlar.

fakat bu 12 karakter üstündeki program isimlerinde olunca ben oradaki kutucuğa program ismini yazarken sığmıyor ve programların bazıları internete çıkamıyorlar...

örnek olarak
kazaalite ile kazaa networkune bağlanamıyorum

çünki 12 karakteri aşıyor

kazaalite.kp olarak kalıyor
yani kpp sini sığdıramıyorum.

kazaalit.kpp olarak görmesini yazar kazaalite dan sonraki kelimelere izin vermesi ( * ~1 ) gibi nasıl sağlıyabilirim ?

yani bir parametre varmıdır bundan sonra kpp yi yazmak için sığdırabileceğim ?
12 karakter üstündeki programları nasıl çalıştırıyorsunuz yada kısacası , izin nasıl verebilirim ?

teşekkürler[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

ya önereceğim çözüm biraz saçma gelecek bana ama yinede denemekte fayda var.

win95-98 e format atıp ta dır çektiğinizde uzun dosya isimleri şu şekilde değişirdi ..
kazaalite.kpp -> kazaal~1.kpp şeklinde ..yani her isim 8+3 e uydurulurdu .. sende bunun gibi birşey deneyebilirsin ...[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

o senin gördüğün ismidir.. muhtemelen kazaanın spyware kardeşleri internete erişemedikleri için kazaa abileri küsüyor. yoksa yazdığının dosya ismi ile alakası yok gibi :D

oyun konusunda ise port forwarding yapman gerekli.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kavel, 20 Ekim 2004 18:55 tarihinde demiş ki:
ya önereceğim çözüm biraz saçma gelecek bana ama yinede denemekte fayda var.

win95-98 e format atıp ta dır çektiğinizde uzun dosya isimleri şu şekilde değişirdi ..
kazaalite.kpp -> kazaal~1.kpp şeklinde ..yani her isim 8+3 e uydurulurdu .. sende bunun gibi birşey deneyebilirsin ...

bunu denedim olmadı[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 20 Ekim 2004 22:32 tarihinde demiş ki:
o senin gördüğün ismidir.. muhtemelen kazaanın spyware kardeşleri internete erişemedikleri için kazaa abileri küsüyor. yoksa yazdığının dosya ismi ile alakası yok gibi :D

oyun konusunda ise port forwarding yapman gerekli.

kazaalite bu
spyware olanı değil

yani kendisi internete çıkamıyor
portlara bakıyorum
upload var
gelen yok
sanırım routerda takılıp kalıyorlar

ama 12 karakterden yukarısınıda yazamıyorum portları açayım

dediğin gibi diğer oyun portlarını falan öyle açtım
ama oyunların isimleri sığıyordu
ama kazaalite.kpp sığmıyor
kazaal~1.kpp denedim sonuç alamadım[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

valla routerlar ile hiç benzer bir sorun yaşamadım fakat o isimle alakası yoktur. o sadece senin gördüğün adıdır.

işkembeden sallıyor gibi olacak da, outbound trafikte niye port açman gereksin ki? zaten yollarken header'a senin bilgilerin ekleniyor. yani bir internet sitesini açabiliyorsan "teorik olarak" kaaalite'a da bağlanabilmen gerekli. (outgoing bloklamadıysan)

*!çaktırmadan sıvışmaya çalışır*
sharky daha iyi bilir yaw :D [signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 20 Ekim 2004 23:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ne dediğini anlıyorum, sharky de anlıyor da sen bizi anlamıyorsun :D

oraya programın ismini ne yazarsan yaz çalışması gerekli. sonuçta senin yolladığın kapsüllenmiş (encapsulated) pakette hangi dosyanın bu programı çalıştırdığı bilgisi saklanmıyor. router bunu bilemez ve dolayısıyla karşılaştıramaz ki..

yani senin dediğine göre dosyanın adını değiştirirsen oyun çalışmayacak? hadi router cisco olmasa "router'ı yapan adam sorunluymuş, yapmış" diyecem de, olmaz öyle şey. :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

yok hayır
mesela routerdan geçtiği için

mldonkey i oraya
mlnet.exe 1 den 6000 e kadar portları göstermezsen
mldonkey bağlanmıyor
20 dakika sora bağlansada low id alıyor high id alamıyor.

bazı download programlarıda bağlanamıyor oradan izin vermezsen

router ın firewallu kapalı
ama tek tek izin veriyorum yine oradan ben. yoksa bazı programlar bağlanmayabiliyor bloke oluyor.

şimdi kazaalite.kpp yi oraya yaz diyeceksin
ama yazamıyorumki sığmıyor[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...