neter Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 sevgili pati kardeşlerim, bendenizin çalıştığı firma bir çok firmaya çözüm ortağı olduğundan kelli deprem olsa bizi arıyorlar. yeni sorunumuz şu: - abi sizin siteler, ve bir kaçta site daha açılmıyor - beyfendi dns'iniz değiştirin 2.70 kullanın - hmm, e nerden yapılıo bu ? - şöle böle .. bakın açıldı di mi ? - hmm, evet, ama benim 20 tane müşterim var, her birinde 3-4 tane makine olsa tek tek bu işlemlerimi yapacaz ? - evet - hmm, peki tamam .. şimdi her ne kadar sorun bizi bağlamasa da, tın tın bir insan arkamı dayadım adamlara, ne sorunum olsa ilgilenir modundan bir anda çıkıveriyor böle olunca ... istediğim şey şudur : Tüm Windows sürümleri ile uyumlu, türkçe ve ingilizce gözetmeksizin çalışabilecek, 1 yada 2 tane exe yada bat dosyası verecez adamlara alın kullanın diecez onlar sağ biz selamet olacağız ... bunu yapabilecek bir arkadaş, yada zaten varsa bunun için bir exe/com hangisi olduğunu söyleyebilecek bir arkadaş varsa, tuttuğun altın olsun duası edeceğim, güzel bir iki bişi de yapabilirim falan yani ... yeter ki bi çözüm üretelim ... not: denemeden mideden sıkanlara bişi vermem söliim, deneyin öyle yazın, emacan gibi terliklemiim sizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 ha bu arada hemen ekliim exe yapacak arkadaş için: mümkünse DNS adreslerini ayrı bir dosya içinden okutsun ki tekrar değiştirmek gerekirse yine aramayalım kendisini ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Belki kızacaksın ama ben gene de yazıyım, ugrasmak isteyenler icin :) DNS ayarları registry de tutuluyor. Ben registry deki entrylere söle bi göz attım da birkac yerde var. Network kartının bikac interface inde ve tcpip nin entrylerinde mevcut. Ama hangilerini tam olarak kullanıyor emin deilim. O ayarları deistirmesi kolay, ancak yanlıs birkac sey yapılırsa işler sarpasarabilir.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 08 Ekim 2004 21:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 dur gıcık gideyim biraz aaah ahh.. Linux kullanıyor olsalardı, bir bash script ile biterdi işleri resolv.conf u editleyip.. aaaah ah. :D[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 nihah yaptım biraz sora release ediom[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 .net ile yapanını yapabilirim sanırım. ama size uyar mı? hatta bir siteye bağlanıp dnsleri alır diyecem de :D dns yoksa alamaz dabi :D[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 08 Ekim 2004 23:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Registryden direk degistirilebilecegi gibi registryden bikac deisiklik yapıp boot ederken system32DNS folderından da bilgilerin okunması mümkünmüs. (bunun icin registrye yeni bi enty giriyorsunuz, boot olayı icin) Ancak dogru düzgün yapılmassa, sisteme ciddi sekilde zarar verme ihtimali de varmıs. Reinstall gibi.. O yüzden epey bi test edin code u. Sonucta epey bi sirket kullancak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 oyy ne registry yaw hastamıyım ben milletin registry ayarlarına dalayım, msdn i azcık karıştırınca zaten görüyosun ki halihazırda fonksionları var. bu arada az önce kodun içine ettim holley.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 engüzeli direkt registry'den değiştirmek bence.. HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersInterfaces{BAA55B80-AD12-49A7-9B97-5D87D0FE7A9D} sorun, bu girdi herkeste aynı adla mı kayıtlı? bunu bulmaya çalışıyorum.. :D[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 mum registry ile ugrasıyorsan suralara bak bence.. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;813963 813964 ve 813965 hmz sunlar daha iyi aslında.. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;198408 409 ve 410 [Bu mesaj CEDAY tarafından 08 Ekim 2004 23:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 registry ile uğraşmam genelde :D sevmem de kendilerini :D ben birşeyler yaptım, neter işine yararsa kullanırsın. (program olan versiyonu da var da .net işine yaramaz sanırım) void RegBul() { RegistryKey rkey; rkey = Registry.LocalMachine.OpenSubKey( @"SYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersInterfaces", false ); string[] subkeys = rkey.GetSubKeyNames(); foreach( string s in subkeys ) { rkey = Registry.LocalMachine.OpenSubKey( @"SYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersInterfaces" + s, true ); object obj = rkey.GetValue( "NameServer" ); if( obj == null || obj.ToString() == "" ) { continue; } else rkey.SetValue( "NameServer", DNSOku() ); } } string DNSOku() { StreamReader sr = new StreamReader( "path" ); return sr.ReadLine(); } burada istersen registryden de programın çalışma yerini falan fıstık buldurabilirsin ya da istediğin yere bir txt dosyası açtırabilirsin, o kadar sana kalmış :D[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 evet bu arada o sorun ortaya çıkacak :D adamın iki eterneti varsa ne olacak? o zaman eski dnslerle kontrol ettirip yaptırmak daha sağlıklı onları ayarlamak pek sorun olmaz sanırım. :D[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 sağ tıklayıp save as ve sonrasında uzantısını zip yapınca çalışır mı acaba? saçmalığa bak upload etçek yer bulamıyorum bu arada programı sadece kendi bilgisayarımda test ettim bi sorun çıkarsa falan mesul değilim öncelikle temporary bi bağlantı üzerinde denenmesi farzdır. [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 09 Ekim 2004 00:04 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Rahan tarafından 09 Ekim 2004 00:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 süfer fikir ve işe yarıyor :D (programı test etmedim) kaynaklarını da netere mail atarsan istedikleri gibi düzenlerle bence. hem içlerinde de kalmamış olur :D [signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 09 Ekim 2004 00:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 harelde yarıcak :) rahan program calısıyor ancak sadece ttneti gösteriyor bende. asıl kullandıgım baglantı cıkmıyor orda..bir de alternatif deil de tek bir dns adresi yazınca ikinciyi düzeltmiyor. onun haricinde normal hersey.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 09 Ekim 2004 00:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 ceday asıl kullandığın bağlantı ney? bende ethernet kartı falan yok kablo modem için falan nası olur bilmiyorum[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Okuldayım suan. LAN.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 extract et.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 hnnn ok sanırım bu yöntem sadece diall-up tarzı bağlantılarda çalışıyor. du bakalm çözeriz.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 09 Ekim 2004 00:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 ilk programda internet bağlantıları çıkmayanlar bi de bunu deneyebilir mi? sağ tıklayıp save as sonrasında uzantısını zip yapınız. bu dns falan değiştirmiyo şu anlık, programı çalıştırdığınızda internete bağlı olduğunuz bağlantıyı göstermesi gerekli (tabi olduysa :-P).[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 ama armağan beeaay... hay azına edim ben bu network zırzavatlarının. biraz daha kasaym bakalm ne çıkçak[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 eternet bağlantılarınımı göremiyo modem leri görüyo da ?[signature][hline]Dragger.Org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 sevgili pati rahan, güzel olmuş alet amma ve lakin bir kaç nokta var: 1. ikonunu windows'un standart ikonlarından biri yap 2. rahan yazması şart mı ? değilse Bilnet Bilişim olarak değiştir "coded by" bölümünü .. 3. ki bu en önemlisi, windows xpde çalışıom şu an açıom ortadaki pencere ölece boş duruo, içi dolmuo ? 4. umarım sadece ethernet kartlarına göre yapmamışsındır, modem falan olursa ne olacak ? (ki bu o kadar da önemli bir ayrıntı değil aslında) şimdilik sağol .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParametersInterfaces eğer buranın altındakileri okuyorsa sendeki sabit değer olarak her makinada farklıdır söliim .. ayrıca işini kolaylaştıracak bişi söliim, bulduğu tüm ethernet kartı, modem nete çıkabilecek her şeyi değiştirsin abicim bu yazdığın alet ... işini kolaylaştırmayacaksa kalsın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 adamın local networku neyin varsa onları da değiştirir ? benim verdiğim kodda öyle yapıyor da, biraz hatalı bir yaklaşım gibi :D en güzeli şöyle yapabilir, interfaces içindeki her regkeydeki nameserver girdisini kontrol eder. dat dosyasındaki ilk satırla (eski dns numaraları ile) karşılaştırır, ikinci satırla (yeni dns numaraları) ile değiştirir. yani "eski dns numaraları aaa.aaa.aaa.aaa olanları bbb.bbb.bbb.bbb ile değiştirme" programı olur[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar