Ceday Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 böle bisi lazım bana suan eheh basit gibi görünen bi ödev var da yarına, güzel anlatan bi kaynak lazım acilinden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 burda asm'yi acayip seven birileri vardı. o anlatan bişiler yazmıştı. ha bide ders notlarımın sayfası açımı bakayım.[signature][hline]I don't think people meant to be by themselves. That's why actually you find someone you care about, hold them tight. Because nothing sucks more than feeling all alone,no matter how many people are around. Scrubs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2004 http://www.baskent.edu.tr/~kiankov/BIL_324 bak bide bu var. ders notları güzel anlatır ama biraz uzun gelebilir. sadece örneklere bakmanı tavsiye ederim. bide fontları acayip büyük adam kör olduğu içn.[signature][hline]I don't think people meant to be by themselves. That's why actually you find someone you care about, hold them tight. Because nothing sucks more than feeling all alone,no matter how many people are around. Scrubs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 forumdaki Criminal2 nin yazısı idi. ancak o intel icin. bana emu8086 lazım. senin verdigin linktekiler güzel gibi :) saol verdigin link icin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 emu 8086 zate intel işlemcilerini emule ediyo.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 ama deişik abi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 hnn sanırım emu8086 eski model işlemcileri destekliyor. hani bu ilk çıkan 8086ları. bu 8086 yerine Visual Studio yu kullan mesela C ile yaparsan; void asmfonskiyonu() { __asm { //buraya asm kodu } } sonra da fonksiyonun başına breakepoint koyarsın, View dan register windowu ve belleği gösteren toolbox ları koyarsın. emu8086 ya yakın bişi olur :) tabi burda psikopat denemeler yapamazsın çünkü emülasyon değil gerçek program çalışıyor, bilgisayar falan kitlenebilir belki daha saçma şeyler de olabilir :)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Art of assembly diye bir kitap var çok ünlü ve mükemmel bir kaynaktır. Tavsiye ederim. Google'dan aratırsanız bulabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 eah o kitapı indirdim, düz assembly yerine hla, high level assembly, diye bi dili anlatıyor :[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Evet haklısın. Ama HLA olarak verdiği örnekler zaten çok alt düzey olduğu için pek sorun yaşanmıyor. Yani zaten kitabın amacı size assembly kullanmayı öğretmek. Yani ister HLA, ister Makina düzeyi (OS olmadan), Ister MacroAssebler, isterde C Inline ile zaten kitabı okuduktan sonra kod yhazabilirsiniz. Kitabın asıl can alıcı noktaları. Size referans bilgi vermek yerine teknikleri ve algoritmalari vermek. Örn: nasil bir stack hazırlayacaksın. Nasil iyi bir hafıza yönetimi yapılır (Globaller nereye konmalıdır, local değişkenleri nerde durmalıdır, constantları nereye koymak lazım vs vs) Ben hem 16bitliğini ve 32bitliği lazer yazıcı vasitasi ile yazdırdım. Ben o kitaplardan öğrendim ve gerçekten sağlam kitaplar. Mesela piyasada pek çok kitap bulabilirsin. En yaygın örneği Beta yayınblarının Bahannetin Bayburan'ın yazığı kırmızı kitaptır. Resmen çöplük... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 abi anlasılan size bunlar basit :) hadi yapıverin o zaman su ödevi, kafayı sıyırcam ben burda.. said: Write a program in assembly language that performs basic arithmetic operations (addition/subtraction/multiplication/division) based on the inputs entered using the keyboard and displays the output of the operation. The input format will be as follows: {0..9}{+,-,/,*}{0..9} (Note that operations will be performed on single digits) Examples of inputs are as follows: 1+2 3*5 5/1 4-6 Submit your program through webCT girilcek veri direk 1+2 gibi filan. rakam ve operatorü ayrı ayrı almıcaksınız yani. gece 12.00 deadline ona göre :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Whuhahahah. Harbiden kazıkmış. Hehehe ok deniyelim yapmayı. Macro Assebler kullanılıcak sanırım. UCR kütüphanesini kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 emu8086 da yapılcak abi. yani orda calısması lazım. www.emu8086.com bak burda kac kisi seni bekliyo :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Tam olarak çalışıp çalışmayacağıdna emin değilim MASM bulamadım. (Daha doğrusu kasmadım) Umarım hatasızdır ve işini görür. CSEG segment getc mov bl, al sub bl, 30h ; BL ilk sayı, ASCII'yi BCD'ye çevir bir oppcode vardı bu işi yapan ama hatırlayamadım. Sanrırm aad'dı. getc mov cl, al ; CL = operasyon getc mov bh, al sub bh, 30h ; BH ikinci sayı ASCII'yi BCD'ye çevir cmp ah, [buraya '-' ascii kodu gelecek] jne SW1 xor ax,ax ; hızlı 0 lama. mov al, bl sub al, bh puti jmp GoGoGo SW1:cmp cl, [buraya '+' ascii kodu gelecek] jne SW2 xor ax,ax ; hızlı 0 lama. mov al, bl add al, bh puti jmp GoGoGo SW2:cmp cl, [buraya '*' ascii kodu gelecek] jne SW1 xor ax,ax ; hızlı 0 lama. mov al, bl mul bh puti jmp GoGoGo SW3:cmp cl, [buraya '/' ascii kodu gelecek] jne SW3 xor ax,ax ; hızlı 0 lama. mov al, bl div bh mov ax, dx puti GoGoGo: CSEG ends end Bak benim cpp ödevim var.(mış) Onu yapmadım daha bununla uğraştım :) [Bu mesaj Ametal tarafından 25 Ekim 2004 21:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Hadiya ??? Emulatör içinmi ? Ok bakayım hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 benim bi division kaldı..bu arada 2-9 gibi sayılar icin sonuc -7 cıkması lazım. ben orda -7 icin cok amelilik yaptım. görünce anlarsınız zaten :) daha kısa yolu var mıdır? (7nin önüne PRINT '-' ile "-" yazdırmadan) said: MOV AH,00h INT 16h MOV AH,0Eh INT 10h MOV num1,AL SUB num1,30h MOV AH,00h INT 16h MOV AH,0Eh INT 10h MOV OP,AL MOV AH,00h INT 16h MOV AH,0Eh INT 10h MOV num2,AL SUB num2,30h CMP OP, 'A' JE GoToAdd CMP OP, 'S' JE GoToSub CMP OP, 'M' JE GoToMul CMP OP, 'D' JE GoToDiv GoToAdd: MOV AL,num1 ADD AL,num2 MOV AH,0 CALL print_num JMP FINISH GoToSub: MOV AL,num1 CMP AL,num2 JB GoToSub2 ;if the result is negative MOV AL,num1 SUB AL,num2 MOV AH,0 CALL print_num JMP FINISH GoToSub2: MOV AL,num2 SUB AL,num1 ;MOV AH,10000000B MOV CX,0111111111111111B SUB CL,AL ADD CL,1 MOV CH,11111111B MOV AX,CX CALL print_num JMP FINISH GoToMul: MOV AL,num1 MUL num2 CALL print_num JMP FINISH GoToDiv: MOV AL,num1 MUL num2 CALL print_num JMP FINISH FINISH: RET num1 DB ? num2 DB ? OP DB ? [Bu mesaj CEDAY tarafından 25 Ekim 2004 22:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 neyse submit ettim ödevi. herkese teşekkürler.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 bu da son hali bu arada..emu8086 ile calıstırabilirsiniz.. said: #make_COM# include 'emu8086.inc' ORG 100h MOV AH,00h INT 16h MOV AH,0Eh INT 10h MOV num1,AL SUB num1,30h MOV AH,00h INT 16h MOV AH,0Eh INT 10h MOV OP,AL MOV AH,00h INT 16h MOV AH,0Eh INT 10h MOV num2,AL SUB num2,30h CMP OP, 'A' JE GoToAdd CMP OP, 'S' JE GoToSub CMP OP, 'M' JE GoToMul CMP OP, 'D' JE GoToDiv GoToAdd: MOV AL,num1 ADD AL,num2 MOV AH,0 CALL print_num JMP FINISH GoToSub: MOV AL,num1 CMP AL,num2 JB GoToSub2 MOV AL,num1 SUB AL,num2 MOV AH,0 CALL print_num JMP FINISH GoToSub2: MOV AL,num2 SUB AL,num1 MOV CX,0111111111111111B SUB CL,AL INC CL MOV CH,11111111B MOV AX,CX CALL print_num JMP FINISH GoToMul: MOV AL,num1 MUL num2 CALL print_num JMP FINISH GoToDiv: MOV AH,0 MOV AL,num1 DIV num2 PRINT ' Result: ' MOV CH,AH MOV AH,0 CALL print_num PRINT ' Remainder: ' MOV AL,CH CALL print_num JMP FINISH FINISH: RET num1 DB ? num2 DB ? OP DB ? DEFINE_SCAN_NUM DEFINE_PRINT_NUM DEFINE_PRINT_NUM_UNS DEFINE_PTHIS END Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar