Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Balance Update - 5.10.12

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Idra ve tüm zerglerde az küçük emrahlık yapmadı zamanında ama dinleyen bir blizz var, abi biz exp alamıyoruz rahat dediler 5 saniye rax gecikti, abi creep yayamıyoruz atak boşlukta yeterince hızlı değiliz dediler şimdi de queen bufflandı durduk yere.

Slayers_Dragon random eu zerglere yeniliyor ama balans soruldumu herkes mma'e mvp'ye bakıyor terran diye :)
Mesaj tarihi:
queen buffı en çok scout probeun mineral hattının arkasına sızıp scout girşimini engellemesi yüzünden canımı sıktı, eu nonameleri çok iyi adamlar zaten herhangi bi proyu yenebilecek tipler dragon dediğin adam da gosu falan değil şovmen iyi oyuncu.
Mesaj tarihi:
Sleeep said:

queen buffı en çok scout probeun mineral hattının arkasına sızıp scout girşimini engellemesi yüzünden canımı sıktı, eu nonameleri çok iyi adamlar zaten herhangi bi proyu yenebilecek tipler dragon dediğin adam da gosu falan değil şovmen iyi oyuncu.

Haklısın bende çok iyi bir adam olmadığını biliyorum dragon'unda adam oyun sonunda engrish ile fuck a blizzard yazıp çıktı çünkü adamın gözüyle oyuna bakınca o çaresizliği görüyorsun.

Adam 3 tane queen ile geliyor çatır çatır creep yayıyor third alıyor engel olamıyorsun. İlk pushda, adam third aldı belki birim yoktur fazla diyerekten girdi, malum zerg üssünden çıkarken görsün full pop yapar 1 macro base ile geldi aldı. Yine çaresiz bir şekilde yani gelen birimlerin yarısı ölmedi.
Mesaj tarihi:
Nerde SC1 nerde SC2, bozuk diyom dinlemiyonuz :)

Belki de benim makine taşımıyodur (Focus 3:56)
https://www.facebook.com/photo.php?v=2738901626053&set=vb.244197915639332&type=2&theater
Mesaj tarihi:
Bu arada şu gsl caster'ları inanılmaz derecede yanlı, zaten 1 tane terran yok aralarında marineking bile yenilince adam terrans need to adapt to this. Tabi allah terranların belasını versin niye seçersin ki öyle bir ırkı.
Yapsanıza Orb gibi random master herifi caster.
Mesaj tarihi:
en tepedeki 16 adamın birbiriyle yaptıkları maçları referans alıp da kendi kötü oyununuza bahane bulmak kafasıyla takılınca pek objektif mantıklı yazamıyorsunuz...2 turnuvada bir aaa son 8 de şu ırk yok X OP , Y ZAYIF, FAK DİS GEYM, FAK BİLİZIRD... burada insanlar 30 turnuvalık terran dominasyonlarında ağlıyorlardı, 2 turnuvada terran göremediniz neler dönüyor...
Mesaj tarihi:
E bana söylemişsin kendin aynı şeyi yapmışsın tosslar bunca zaman hiç turnuva birinciliğimiz yok demedimi? Bu da baştaki 15 adamı ilgilendiren birşeydi sonuçta, ayrıca blizzard 1-2 ay önce açıkladı dünyada en çok turnuva kazanan ırk zerg diye, sadece gsl üstünden yorum yapanlar bunu bu hale getirdi ben değil :)

Ayrıca ben kötü oynamıyorum ki sadece çok az oynuyorum senin kadar oynasam nerden biliyorsun senden daha başarılı olmayacağımı?

Ben bu yazdıklarımı kime ne bahane diye uydurayım ki burdan kimseyle oyun oynadığım yok haftada 3-5 ladder atar çıkarım, tüm ırklarla da oynarım belli seviyeye kadar gördüğümü yazmam niye bir yanı savunuyor olmam gibi geliyorki sana?

Oyun bozuk blizzard kendi denge konusunda karar veremediki bu oyun nasıl dengeli olsun? Asimetrik balans uygulanmış bu oyunda blizzarda göre :) Belli seviyelerde ırklar kendini gösterecek o seviyede yaptığın hasara göre ilerki seviyede ya kazanacak ya kaybedecekmişsin. Usta hadi toss'a karşı anlarım az buçuk medivac çıktığında stimli birimle yavaşlatırsın toss'u yani early/midde ağır basarsın bir şekilde, zerge ne zaman ağır basacaksın terran ile?

Flash terran worst race diyor tüm istatistikler bunu söylüyor biz söyleyince kötü oluyoruz, bence siz kendi kötü oyununuza bahane arıyorsunuz...
Mesaj tarihi:
Arkadaş zergler artık drone yollamadan oyunun taaa başından scout ediyor ferrari overlayleri ile ne açılış yapsan adam görüyor ne açılış olursa olsun gizlemen imkansız tabi şöyle yaparsın ninja yere 2 nci raxı veya factory atarsın hellin thor banshe ancak öyle gizlersin. Daha rax bitmeden adamın overlay tepende taş olsa atasın geliyor sonra bir işçi üstünlüğü var kafadan bu nasıl olacak. Denge değilde ortada abartı var dengeyi geçtim artık millet soğudu bu kavramdan. zerg abartı üstün adamlar terranın açılışlarının görünmesi için elinden geleni yaptı. sonrası yetenege baglı ama oyunun basındaki bu üstünlük ne oalcak
Mesaj tarihi:
crimsonking said:

huun said:

seni bırak, ben bozuk dedim ona bile inanmadılar 8D

Ben inanıyorum ya fena şekilde bozuk oyun Bomber marineking code a ise birşeyler fena bozuk.

adam gece gündüz slayers house'da ganzi dövüyo mma dövüyo mkpmi dövümiycek
Mesaj tarihi:
Usta scout edemiyorsun ki.Sleeep'in dediği gibi mineral line'ın arkasına girilmiyor bile.İlla robo atıp obs basacağız resmen.Zealot pressure desen o da yalan oldu.Zergler artık "Onun overlord'u var güzel mi güzel" diyip gezdiriyor her yerde.
Mesaj tarihi:
30 turnuva terran dominasyonu varken de ben "toss op" , "tanrı koreli terranları korusun" diyordum, çünkü bence toss oynama kolaylığı sayesinde gayet iyi bir ırk ve koreli terranlar sayesinde kötü terranlar durmadan nerf yiyor(terran kötü değil, terran oynayanlar kötü oynuyor-taktikleri kötü ha bi de o kötü taktikleri nerf yiyor)

ha flash derken flashla da dalga mı geçtim 2 ay kasan adamı referans gösterenle de geçerim dalgamı, blizzard 45%-55% arasında git gel olan istatistikleri de pek ala saçmalığını açıkladım

TR'de son 8e kalmak tamamen çok oynamaya bakan birşey zaten çok ufak işte farklı şeyler 1.2.3. yü belirliyor turnuvada, aynısı eu içinde geçerli düzenli 10 saat kasarsan her turnuvada boy gösterenler kervanına katılabilirsin, ekstra yeteneğin varsa da bi stephano olabilirsin, ama işte olay o zamanı ayırabilmek, yapsam olurduyla olmuyor...

bu arada dünya üzerinde kimse beni ırkının opluğuyla yenemez, böyle birşey olması için önce benim hatasız oynamam gerekiyor, öyle bir durum olmadığı için de yenildiğim her maçta hata bendedir...
Mesaj tarihi:
Gayet doğru konuşmuşsun ne diyeyim benim söylediklerime zıt birşey görmedim istatistiklerden bahsetmişsin o istatiskilere tüm oyuncular dahil bronzdan en üste bi gir bak bakalım kaç tane terran kaldı 10 oyunda 1-2 rastlarsın diğerleri bıraktı yada switchledi, e peki hangi terran yapar bunu? Casual olanı! Yani kalan terranların ratiolarının o kadar olması normal çünkü diğer ırktan mmrdaşlarından daha üstünler.

Benim temelde söylemek istediğim bu blizzardın dengeleme yolu çok çok ÇOK yanlış. Örneğin protoss çok seyrek oynamama rağmen biliyorum stimli marauderlerin ne kadar çabuk bina yediklerini; sende warcraft oynadın koy onun gibi building armoru al sana en kralından denge. Ama şimdiki blizzarddaki kişi buna çare bulacak olsa gidip marauderi falan nerfler. Aradaki fark çok büyük.

Aynı yolla gidip queen (kimseden ses çıkmamasına rağmen) oyunun dengesini bozacak şekilde bufflanıyor. Milletinde sözünü gerçekler olarak kabul ettiği aptal casterlarda "terrans need to adapt" diyor, çünkü adam subjektif yaklaşamıyor + oynamadığı ırk. Madem adaptasyon bu kadar kolay niye zergler adapte olamadı da barracks +5sn nerf yedi niye snipe nerf yedi.

Edit: Ha seni kimse ırkının opluğuyla yenemez çünkü zaten toss oynuyorsun :)
Mesaj tarihi:
crimsonking said:

Gayet doğru konuşmuşsun ne diyeyim benim söylediklerime zıt birşey görmedim istatistiklerden bahsetmişsin o istatiskilere tüm oyuncular dahil bronzdan en üste bi gir bak bakalım kaç tane terran kaldı 10 oyunda 1-2 rastlarsın diğerleri bıraktı yada switchledi, e peki hangi terran yapar bunu? Casual olanı! Yani kalan terranların ratiolarının o kadar olması normal çünkü diğer ırktan mmrdaşlarından daha üstünler.

Benim temelde söylemek istediğim bu blizzardın dengeleme yolu çok çok ÇOK yanlış. Örneğin protoss çok seyrek oynamama rağmen biliyorum stimli marauderlerin ne kadar çabuk bina yediklerini; sende warcraft oynadın koy onun gibi building armoru al sana en kralından denge. Ama şimdiki blizzarddaki kişi buna çare bulacak olsa gidip marauderi falan nerfler. Aradaki fark çok büyük.

Aynı yolla gidip queen (kimseden ses çıkmamasına rağmen) oyunun dengesini bozacak şekilde bufflanıyor. Milletinde sözünü gerçekler olarak kabul ettiği aptal casterlarda "terrans need to adapt" diyor, çünkü adam subjektif yaklaşamıyor + oynamadığı ırk. Madem adaptasyon bu kadar kolay niye zergler adapte olamadı da barracks +5sn nerf yedi niye snipe nerf yedi.

Edit: Ha seni kimse ırkının opluğuyla yenemez çünkü zaten toss oynuyorsun :)

Bu değişikliklerin yanlış olduğunu kanıtlarsan ancak balance konuşabiliriz demişsin ki Queen range'i oyunun dengesini bozdu ki nereden geliyor bu fikriniz bilmiyorum hellion'lar hala eskisi gibi iyi sadece saçma olan 4 hellion'la olan map control artık 6-8 hellion'la yapılıyor reaper opening'leri etkilediği doğru da reaper zaten 3-4 aydır çok az görülen ve iyi olmayan bir açılış yani iyi zergler zaten reaper opening'leri çok rahat tutabiliyorlardı.

Eğer Blizzard'ın felsefesine bakarsanız coin-flip olayını azaltmaya çalışıyor Queen range'in en çok etkilediği olay bu 2 rax ile oyun yenmek o kadar basit ki yani görsen bile durduramayabileceğin stratejilerden biri ki mkp bunu kaç kere gösterdi belli değil buna karşı queen range gerçekten işe yarar bir duruma geldi. Kendiniz oyun yenemiyorsunuz diye yorum yapmanız çok saçma Terran underpowered olsa zaten TvZ'de büyük bir ratio farkı olurdu turnuva istatistiklerinde ki yok kaç aydır hep %50'ye yakın PvT hakkında hiç konuşmuyorum çünkü ileri seviye bir bilgim yok late game toss op ya da oynaması zor olabilir de öyle olsa bile yaptığınız yorumlar saçma yani çünkü daha bir bekleyin 2-3 ay geçsin zaten anlaşılır şu anda 3 ırkın kazanma oranında ya da turnuvalarda boy gösterme oranında büyük bir fark yok.
Mesaj tarihi:

arkadaşlar,

genel olarak ortaya konuşacağım: burada aslında hiç birimiz balans falan tartışmıyoruz, herkes kendi tecrübelerini düşüncelerini yazıyor. burada hiç bir sıkıntı yok; ancak sen yapamıyorsun, sen bilmiyorsun, dandik oyuncusun tarzı söylemler başlığa baştan itibaren baktığımızda kendimizi gösteriyor.

kısmen matematikle, kısmen tutarlı verilerle (vod, replay) balans tartışmadığımız sürece herkes kendi tecrübelerini konuşuyor demektir.

rica ediyorum sen beceremiyorsun vs. tarzı söylemleri bir kenara bırakalım.

iyi bir balans tartışmasına örnek olması açısından aşağıda kendi görüşlerimi özetlemeye çalıştım.

Mesaj tarihi:

arkadaşlar,

genel olarak ortaya konuşacağım: burada aslında hiç birimiz balans falan tartışmıyoruz, herkes kendi tecrübelerini düşüncelerini yazıyor. burada hiç bir sıkıntı yok; ancak sen yapamıyorsun, sen bilmiyorsun, dandik oyuncusun tarzı söylemler başlığa baştan itibaren baktığımızda kendimizi gösteriyor.

kısmen matematikle, kısmen tutarlı verilerle (vod, replay) balans tartışmadığımız sürece herkes kendi tecrübelerini konuşuyor demektir.

rica ediyorum sen beceremiyorsun vs. tarzı söylemleri bir kenara bırakalım.

iyi bir balans tartışmasına örnek olması açısından aşağıda kendi görüşlerimi özetlemeye çalıştım.

.
Mesaj tarihi:
Terran'lar sadece scout'lanmamak için mi turtle yapıyor ya da base girişini kapıyor Bürşat?

Overlord'un hızlanması iyi birşey olmayabilir diğer ırklara göre ama kesinlikle dengesizlik yok bence, hatta ben çok normal karşılıyorum.

Gerek var mıydı tartışılır, onu zerg oyuncularına sormak lazım.
Mesaj tarihi:
@uliking

Evet huun'unda dediği gibi ikinizde olayı kişisele vurmanız yanlış olmuş çünkü ben son oynadığım 4-5 zerge karşı hep kazandım mesele benim meselem değil baştan beri söylüyorum ama anlatamıyorum.

@uliking

Reaper opening direk gitti ayrıca o kadar hellion basarsanda bir işe yaramıyor çünkü yugioh'da da gördüğümüz gibi creep başında bekleyen 3 queen birbirlerini heallayarak durdurulmaz oluyorlar.

Madem böyle bir değişiklik yaptın 8 +6 light yerine 10 +4 light yap helion'u da birşeye benzesin.

Neyse oyunu biz düzeltecek değiliz ama blizzardın da düzeltemediği kesin.
Mesaj tarihi:
crimsonking said:

@uliking

Evet huun'unda dediği gibi ikinizde olayı kişisele vurmanız yanlış olmuş çünkü ben son oynadığım 4-5 zerge karşı hep kazandım mesele benim meselem değil baştan beri söylüyorum ama anlatamıyorum.

@uliking

Reaper opening direk gitti ayrıca o kadar hellion basarsanda bir işe yaramıyor çünkü yugioh'da da gördüğümüz gibi creep başında bekleyen 3 queen birbirlerini heallayarak durdurulmaz oluyorlar.

Madem böyle bir değişiklik yaptın 8 +6 light yerine 10 +4 light yap helion'u da birşeye benzesin.

Neyse oyunu biz düzeltecek değiliz ama blizzardın da düzeltemediği kesin.

Tamam işte bunu neye göre söylüyorsun onu anlamıyorum oyun balanced değil diyorsunuz fakat spesifik örnek veriyorsunuz hellion'ların artık queen'lerle kapışamadığını söylüyorsunuz fakat bu matchup'ı direk Zerg'ü üstün mü yapıyor bir istatistik istiyorum ben oyun gerçekten unbalanced diye. Sen TvZ'yi örnek veriyorsun diye ben de TvZ'den bahsediyorum bak Protoss'a girmiyorum istatistik olarak Zerg vs Terran Matchup'ında Zerg'ün üstün olduğunu göster bana kabul edeyim.
Mesaj tarihi:
kişisel değil tabiki de, ben arada huun'a da gönderme yapmıştım sen bütün agroyu üstüne çekmişsin kendince :P

huun said:

seni bırak, ben bozuk dedim ona bile inanmadılar

ps: ovnıçfaktör a.k.a YENENYOK'la warcraft3 döndük 4-5 el böyle güzel oyun yok ya ...
Mesaj tarihi:
Bursat said:

Arkadaş zergler artık drone yollamadan oyunun taaa başından scout ediyor ferrari overlayleri ile ne açılış yapsan adam görüyor ne açılış olursa olsun gizlemen imkansız tabi şöyle yaparsın ninja yere 2 nci raxı veya factory atarsın hellin thor banshe ancak öyle gizlersin. Daha rax bitmeden adamın overlay tepende taş olsa atasın geliyor sonra bir işçi üstünlüğü var kafadan bu nasıl olacak. Denge değilde ortada abartı var dengeyi geçtim artık millet soğudu bu kavramdan. zerg abartı üstün adamlar terranın açılışlarının görünmesi için elinden geleni yaptı. sonrası yetenege baglı ama oyunun basındaki bu üstünlük ne oalcak

yapma gözünü seviyim eziyetti resmen scout bir zerg evladi icin.
Mesaj tarihi:
Bursat said:

ahaha hafiz ggcup baya yormuş seni ayakları uzat dinlen bir gün boyunca, elbet overlayler nerflenir (:
  • Yeni Oluştur...