sharky Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Bu topic "internet nasıl paylaştırılır ?" adlı sorunun cevabı olmak için yaratılmıştır. Farklı işletim sistemlerinde internet paylaşımlarını lütfen alt alta boş zamanınız oldukça ekleyiniz. Microsoft Windows XP : ( ENG ) Bağlantınızın hazır olduğunu kabul ediyorum. - Start -> Control Panel -> Network Connections a gidilir.. - Internete çıkan bağlantının üzerine sağ click ile tıklanarak Properties 'e tıklanır ve bağlantının özellikleri getirilir. - Yukardaki Tablardan Advanced 'e gelerek, Share this Internet Connection seçilir. - XP default olarak Subnetwork IP nizi 192.168.0.1 olarak tanımlar. Local Networkteki tüm makinalara 192.168.0.* türevi IP ler verilir. ( * < 255 ) ( Yine bağlantı özelliklerinden TCP/IP 'nin özelliklerinden ) - Local Networkteki istemcilerin hepsine teker teker DNS adresleri tanımlanır.. TTNET 'in DNS adresleri ( publictir, herkes kullanabilir ) Primary DNS : 212.156.4.4 Secondary DNS : 212.156.4.20 Sıranın bir önemi yoktur. Genel olarak her zaman resolve ederken Primary DNS 'i kullanır, eğer Primary DNS down ise, Secondary'e bakar. - İç Networkteki makinaların TCP/IP özelliklerinden Gateway adreslerini 192.168.0.1 olarak yazmayı unutmayın. Geçmiş olsun. ------------------- Linux : Tekrar bağlantınızın yapılı olduğunu kabul ediyorum. Genel olarak son Linux sürümlerinde ( son 1.5 - 2 senedir ), iptables default olarak gelmektedir. Eğer eski bir sürümü kurmuşsanız, buraya mesaj atın, onu da anlatırım. Zira iptables kurulu olmayan bir Linux için, bazı durumlarda kernel derlemek gerekebilecektir. Öncelikle ifconfig komutu ile iç networkünüze bir IP verin. ( Örn : 192.168.0.1 ) ~# ifconfig eth1 192.168.0.1 ( eğer dial-up ile bağlanıyorsanız eth1 yerine eth0 da yazabilirsiniz ) Diğer tüm iç network IP lerini 192.168.0.* olarak tanımlayın. ( * < 255 ). Öncelikle şu komutu kullanarak, işler karıştığında herşeyi baştan yapmamızı sağlayalım. Aslında çok da gerekli değil ; ~# iptables -t nat -F && iptables -t nat -X Şimdi internetimizi paylaştıralım ; ~# iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.0.0/24 -o eth0 -j MASQUERADE Yukardaki italik olarak görünen eth0, internete çıktığınız device dır.. Eğer dial up ile veya PPPoA kullanan bir ADSL ile internete çıkıyorsanız, eth0 yerine ppp0 yazmalısınız. Genel olarak bu işlemle, Linux gerekli kernel modullerini yükleyecektir. Fakat siste Kernel Module Loader default olarak yüklü değil ve yüklemedi.. O zaman sırayla şu komutları yazacağız ; ~# /sbin/modprobe ip_tables ~# /sbin/modprobe iptable_nat ~# /sbin/modprobe iptable_filter ~# /sbin/modprobe ipt_MASQUERADE ~# /sbin/modprobe ip_nat_irc ~# /sbin/modprobe ipt_helper İç networkteki makinalara Gateway adresi olarak 192.168.0.1 'i göstererek ve DNS Sunucularını tanımlayarak ( 1. DNS : 212.156.4.4, 2. DNS : 212.156.4.20 ), interneti paylaştırabiliriz. İç network te Linux kullanıyorsunuz ve gateway 'i nasıl tanımlayacağınızı bilmiyorsunuz, çok basit ; ~# route add default gw 192.168.0.1 Geçmiş olsun.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net [Bu mesaj sharky tarafından 02 January 2004 01:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 on puan on puan on puan. ellerine sağlık[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WindShade Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Bu baslık neden how to seklınde yazılmıs *kıl olur*[hline]Hepsi Gercek...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Çünkü öyle öğrendik. Bu tür dökümanları hep HOW-TO olarak okuduk. Nedir ki bu kadar taktığınız olay anlamadım gitti. Hiç mi O'Reilly dökümanı okumadınız ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2004 Hay Maşşallah Harbiden :) Ellerine sağlık Sharky.. Düzene sokuyorsun wallaha..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Jimenez artık LTDF da olamayacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
casher Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Arkadaslar cıldırmamak elde deil herturlu Dns Ag GEcıdı fln eksıksız yapıorum hersey tmm oluor ınternete gırıor obur bılgısayara bı res atıorum tmm Ama Sıdmı yatacagım kaptıoruz ıkı bılgısayarı noral oalrak uyanana kadar 4saat gıbı bı sure gecıor acıoruz ıkı bılgısayarıda Gıdıor ınternet bazen kısa res dede gıdıor Cıldıracagım eksık nerede noluor 98 e cevırcem bılgısayarları onuda yapmak ıstmeıorum alısıtm Xp yeofff bı bılgısı olan varsa yardım etsın ya bılgısayarcı da nerden bulduysam bı halt bılmıor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Panik olmadan, rahat rahat, düzgün türkçe kelimeler kullanarak ve cümleler kurarak anlatabilirseniz, inanın yardımcı olacak onlarca insan var :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
casher Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Tamam sakinim. Simdi Arkadaslar ayarları uyguluyor ve herturlu kosulu deniyorum.Bilgisayar bilgisine sahip bir insanım o yuzden zaten bu sinirim kendime nasıl yapamıorum die.HErturlu yolu deniorum yenıden ag baglantısı olsutuorum Dns Sunucularını Ip Adresi yerlerini Tcp/Ip Ayarları bolumundekılerden bahsedıorum dolduruorum olmuor bos bırakıp baska bısıler denıorum kımı zaman oluyor.Yanı Ilk kez Dns Numaralarını aktıf hale getırdıgım an obur bılgısayar ınternete baglandı res attık hala baglanıodu dedım herhalde sonunda oldu.Ancak Sabah kalkıyoruz Bılgısayarları acıoruz ana bılgısayarım hep ınternete baglanıor ancak obur bılgısayar gene baglanmıor ayarlarına gırıorum bırtakım ayarlar degısmıs gıbı gelıor.Dusuncem yanı bılgısayar bı ıkı saat sonra actıgımda yaptıgım ayarları ıslemlerı save etmıor mu ole bısı oluyor o verıler kayboluyor.Bılgısayarımıda duzgun bır sekılde kapatıorum yanı bazıları fısı ceker pıskopatca :) ole bisey de yok napcam bılmıyorum.Hub aldım sadece bunun ıcın ordan yapıorum farketmıor Usb den alıp ethernetle paylastırıorumd edıgım gıbı ılk seferler oluor ondan sonra bellı sure sonra acıoruz bılgısayarları ınternet gene gıtmıs oluyor.DelilrnEfendisi Nickli dostum cok yardımcı oldu o yardım ettıgı vakıt onla beraber yapmıstık ıkı bılgısayar gırıodu ınternete Dns ayarlarında fln yaptıgımız degısıklıkler dolayısıyla ancak sabah kalktık bılgısayarları actık yok arkadas obur bılgısayarda gene ınternet yok sunu belırteım ınternet yokken bıle asada sag altta baglantı aktıf sımgesı cıkıor bılırsınız ıkı monıtor ag baglantısını sımgelıor ora aktıf baglantı hızı yazıor vede ıkı bılgısayar bırbırını goruor c lerıne fln gırebılıorsunuz nedir sorun cozemedım elım kolum baglı Saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WindShade Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 ogle ogrendik ne demek ya dilimi sonradan katleden ingilizceyi bari burda desteklemeyelim off yaaaoff gidiyo Turkce gidiyo[hline]Hepsi Gercek...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
casher Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 said: WindShade, 06 January 2004 08:10 tarihinde demiş ki: ogle ogrendik ne demek ya dilimi sonradan katleden ingilizceyi bari burda desteklemeyelim off yaaaoff gidiyo Turkce gidiyo[hline]Hepsi Gercek...!!! Abartıosun gibime gelior WindShade Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Aslında şöyle bi ikilem var(bundan önce ellerine sağlık süper bir help doc olmuş sharky) şimdi bu madem how to dosyası o halde how-to : İnternet Shareing olmalı yarı türkçe yarı ingilizce garipsiyor insan.[hline]End is near; Bu I aint afraid; I see sarrow on faces But I aint show pitty, Cause Im the Fallen One! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 abi oktay sinanoğlu'nu okuyan geliyo.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: Ra_d, 19 January 2004 23:01 tarihinde demiş ki: abi oktay sinanoğlu'nu okuyan geliyo. [signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 XP de mi Interneti Dagitacaksin ? Pek fazla yamulmaz.. Ama bazi oyunlarda falan sorunlar yasayabilirsin.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Bre mini-dallama ne Linux kullanmıyorsun o zaman ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Şehir şehir dolaşıp PC lerinize Linux kuracam bir gün ama..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Ya evdeki makinadan alabilirsem, zamanında win2000 üzerinde NAT yapma ve NAT ile ilgili genel bir makale yazmıştım yurtdışındaki bir siteye, Visio çizimleri vs. ile birlikte onu getirebilirsem koyayım.. Faydası olur bayaa[signature][hline] MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA icq : 566413 msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2004 Süper olur.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 winxp nin turkce olarak bi dökümanını hazırlayabilirmisiniz ? bazı terimlere yabancıyım da deneme yanılma yöntemi yapmak istemiyorum..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan -Dilersen sana önce hikayemi anlatayım delilikle dahilik arasında gidip geldiğim için önce elektro magnetik sismometreyi icat ettim sonra üstüne kakamı yaptım... -Bravo alkışlıyorum seni !.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 sharky winxp kurulu 2 makinada interneti paylaştırmaya çalışıyorum yazdıklarını yapmama rağmen bi türlü olmadı bknz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 interneti paylaştırdım ama şimdide diğer bilgisayarda aşırı yavaş internet burda download vs. herşeyi kapatmama rağmen... neden olabilir bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Hiçbir fikrim yok. USB yoluyla internette çıktığın için ? ( !? ), XP olduğu için ? ( ?! ). Ben Linux'la bir sorun yaşamıyorum hiç :) Yahu tek disketlik hard disk bile gerektirmeyen Linuxlar var, süper interaktif falan.. Neden ısrarla XP de XP.. alın 15-20 milyona bir Pentium 75 falan.. 16 MB RAM 'ı falan olsun.. Oturun dağıtın onunla.. Hey allam.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Abi paylaştırdığım alette hiç bi problem yok internete falan giriyor güzel güzel ama diğer alette sorun çıktı işte nedense çok yavaşladı hatta hiç saçmıyor bile sayfaları dns ayarlarından olabilirmiki nasıl anlarız bunun neden olabileceğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Öbür topic altında yazmıştım. Eğer herhangi bir domaine ping attığında IP sini görebiliyorsan, çözümleyebiliyorsan DNS ile ilgili problemin yok demektir. Ha gecikmeler olabilir, onlara bişey diyemeyeceğim.. Subnetworkdeki bilgisayarlara da DNS leri yazman gerekiyor bu arada.. Yanlış hatırlamıyorsam, 212.156.4.70, 212.156.4.1 olması gerek. Değişti çünkü geçenlerde, hatta Dynamick 'in ( sanırım Dynamick'indi ) bu konuda bir uyarı topici bile olmuştu. Neden araştırmıyorsunuz yahu ? Sinirlendim şimdi gece gece.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 dns leri biliyorum onları kullanıyorum 1. si 2.70 olacka bu arada diğer topicte yazdım pingleme olayının sonucunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar