hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 iranövgükarikatür.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Yine İran'dayım. Burada internet üzerindeki kontrol enteresan. İlk kez bu geldiğimde hürriyet ve milliyet veb sitelerine giremiyorum. ulusal kanal ve aydınlık gazetesinin sitelerine giriliyor diye sevindim. bu sayede hatay sınırındaki 10 kişinin öldüğü patlamadan ve istanbul üniversitesindeki patlamadan haberim oldu ama tıkladığımda açılmıyor. En son Mayıs'ta gelmiştim. 1 Dolar şu an serbest piyasada 5500 Tümen. Bankalarda ise 1000 Tümen ancak herkese satmıyorlar bu fiyattan. 8 kategoriye bölmüşler ticareti. İlk kategori gıda-ilaç. Yani ithalat yapacak olanların evraklarını sıraya koymuşlar. Bu 8 kategoride yukarıdan aşağıya göre dizip ucuz Doları ona göre veriyorlar. Aksi takdirde aylarca akreditif veya para bekliyor bizim gibi ihracatçılar. Kadınlar daha da cesur geldi bana geçen sene Mayıs'a göre. Havaalanında önden baktığınızıda başı açık gibi görünen çok fazla sayıda ve çok hoş kadınlar gördüm. Yaklaşınca baktım ki laf olsun diye kafalarının tepelerine kondurulmuş ince örtüler bulunuyor. Hepsi makyajlı, hepsinin tırnaklar ojeli-bakımlı. Her yer ter temiz. Geçen ay ki Bangladeş'ten ve tabi ki sürekli gittiğim Mısır'dan sonra İran'a gelenler temizliğe şaşıracaklar kesinlikle. Gece 1 buçukta geldik. Otele giderken gecenin 2sinde tüm caddelerde temizlik ekipleri gördüm. Yolları o saatte temizliyorlar. Her yer tiril tiril. Hemen her ye3rdeki inşaatlar göze batıyor,adeta ambargonun en çok arttığı şu günlerde dünyaya mesaj veriyorlar ama ticaret şu an durma noktasına gelmiş. Bu durum zenginleri çok zengin etmiş ama fakirleri de çok fakir. 2 sene önce asgari ücret Türkiye ile hemen hemen aynı iken(o zaman 400 Dolar) şu an Türkiye'de hala bu civafrda olmasına rağmen İran'da değer kaybeden Tümen ile birlikte 100 Dolar'a düşmüş. Bir yandan az önce tvdan izledim, muhalefet partisi başkanının 2 kızı Tahran'da göz altına alınmış. Farklı bir ülke,farklı bir kültür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaliko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Bu ambargo 5-6 sene sonra isgalle biter Irak'a oldugu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 dünyadan vasat ülkeleri ve berbat liderleri temizlemek lazım. buna katılıyorum. ama ülkenin içine reset atmadan bu işler olmuyor. reset atıp, boş topraklar üstüne fazla kalabalıklaşmış kore, capon gibi kaliteli kalabalıkları yerleştirsek tadından yenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 bir de şu var.İran'da öyle bir nesil yetiştirmişler ki, bu nesil şu an benim yaşlarda ki insanları ve patinin yaş ortalamasında ki gençleri kapsıyor. Bunlar İran'ın dünyanın en güçlü devletlerinden birisi olduğuna; İsrail ne ki, İran için çok rahat alt edilebilecek bir ülke olduğuna, İran'ın rakibi olamayacağına, Amerika'nın ise İran'la başa çıkamayacağına inanıyorlar. Yahu ambargo yüzünden ağızlarına s.çılmış, çıkarttıkları petrolü varile pompalayacak ekipmanı bile ithal edemiyorlar ambargo yüzünden ya da aklınıza gelebilecek en basit ihtiyaç malzemelerinde dışa bağımlılar fakat bankaların sıkı para politikası yüzünden yurt dışından ithalatı için aylarca ucuz Dolar kuyruğunda bankalarda bekliyorlar...Buna rağmen hala burunlar havada. Ben kendime hakim olamayıp iş görüşmeleri sırasında durumu lisan-ı münasiple anlatmaya çalışıyorum, hemen kaşlar geriliyor, sesler yükseltiliyor ve:"Mr. Çetiiin!This is Iraaaan!" diyerek beni uyarıyorlar. Tamam amk,ben de biliyorum İran'da işte siz anlamıyorsunuz buranın İran olduğunu ve sizi havasız bırakmak için Amerika'nın düğmeye çoktan bastığını!" diye karşılık veremiyorum tabi. Kişisel düşüncem Amerika'nın zaten mevcut olan iç huzursuzlukları; bu ambargo ve sıkı para politikaları nedeniyle ateşlemek istediği ve iç isyana neden olmayı planladığı yolunda. Bu sene içerisinde de kesinlikle bir İsrail saldırısı bekliyorum. Bize yerleştirilen Patriotların ve Kürecik Radar Üssü'nün kesin amaçlarının da bu İsrail saldırısında İran'ın olası füze saldırılarını önlemek olduğuna eminim. Yazık...Çok da güzel ülke,kültür,tarih kokuyor her yer. İsfahan'da bildiğiniz Kervansaray şeklinde bir otelde kaldım.Her yer el işlemeciliği ürünü; duvarlar,döşemeler...inanılmaz güzeldi.Ve Dolar'ın çılgın yükselişi ile 5 yıldızlı(ki nice 5 yıldızlı otele 5 basar bu otel)otelde 6 kişi toplam 1 gece için 220 Dolar para ödedik. Kişi başı 40 Dolar bile değil. Kısacası ölmüşler, ağlayanları yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaliko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Kibir kor edici birsey. Bizim de basimiz bununla belada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 valla turkiyeyi okumus gibi oldum sadasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 :)) pek çok bakımdan benziyoruz-benziyorlar, çok doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 %95 aynilar iste ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Çetin Abi'nin uçak iran diye türkiyeye inmiş olsa yine aynı yazıyı yazabilirdi. Harbiden c/p yapmışlar lan iranla bizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 aynı yazı zor be sigıl. kadınlarının başlarını örtme biçimlerinden anlardım nerede olduğumu. burada rahibe örtünmesi var, orada "başımdaki örtü düştü-düşüyor örtünme şekli" B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar