cihant Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 israil,ingiltere ve amerika'yı unutucan işte iran'a gidersen.veya yeni pasaport alacan
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 ikincil pasaport veriyolar istersen zaten. diğerini muhafaza ediyo emniyet, parasını ödüyosun ve başka bi pasaport alıyosun oralara gdebilmek için.
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 ahah umut sarıkayanın her contexte uygun bir karikatürü olması çok ii ya
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Ben 1 hafta 300 dolara gezdim komple herşey dahil. Ama otelde değil pansiyonlarda kaldık oda sadece eşyalarımızı koymak ve uyumak için. Onun dışında hep dışardaydık. En çok beğendiğim yer Isfahandı. Fırsat olursa bir daha gitmek istiyorum.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 1- Türkçe bilen çok insan var mı? 2- Dişileri erkeklere nasıl davranıyor?
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Tahranda türkçe dışında dil konuşmadık. Onun dışında ingilizce bilende var baya. Kadınların çoğu muhabbet etmeye çalışıyorlar turist olduğunu görünce. Çok sosyaller. Hatta gezi ekibimizdeki emekli bir öğretmen sevgili bile yaptı kendine otele filan gitmişlerdi ahha
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 iranda insanların tuvaleti gelince sokağa sıçıyorlarmış
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Soris said: Kadınların çoğu muhabbet etmeye çalışıyorlar turist olduğunu görünce. Çok sosyaller. Hatta gezi ekibimizdeki emekli bir öğretmen sevgili bile yaptı kendine otele filan gitmişlerdi ahha Yani Avrupai tip aramıyolar illa ki? Ya da biz daha Avrupai mi görünüyoruz İranlılar'a göre? Gerçi aşağı yukarı benzer tipte insanlar iki ülke de.
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 evet abi Türkleri istiyorlar İranlı kızlar hatta geçen haber çıktı Iran'da kızlar çok sayıda , erkek yok die Türkiye'den erkek istemişler.
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Nigger_of_the_sand said: Soris said: Kadınların çoğu muhabbet etmeye çalışıyorlar turist olduğunu görünce. Çok sosyaller. Hatta gezi ekibimizdeki emekli bir öğretmen sevgili bile yaptı kendine otele filan gitmişlerdi ahha Yani Avrupai tip aramıyolar illa ki? Ya da biz daha Avrupai mi görünüyoruz İranlılar'a göre? Gerçi aşağı yukarı benzer tipte insanlar iki ülke de. Yok ya öyle bir durum yok. Herkesle konuşuyorlar. Benle mesela farsça konuşmaya çalışıyorlardı tipimden dolayı iranlı sanıyorlardı beni. Çok güzel yerler var olası bir savaşdan önce bence herkes gidip görsün.
fede Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 olm ben dün iranla ilgili tesadüfen çok acayip bilgiler öğrendim. gidip tahrana yerleşicem. şeriat filan yokmuş lan bizi yiyolarmış
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 İran'a giden bi mühendis arkadaşım vardı, en çılgın underground ev partyleri iranda oluyo diyordu. hayatında party mi gördün lan hadi ordan demiştim, doğruluk payı varmış demek.
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 şu an resmen umut sarıkayaya doğru gidiliyor hehe gel abi sen de öv
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Peki normalde dikkatimizi çekmeyen ama orada başımıza iş açacak durumlar var mı? Ne bileyim yok kısa kollu giydin yok kadına adres sordun diye tepemize binerler mi?
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Giyimle ilgili erkekler şort giyemiyor sadece. Kadınlarda başörtüsü takmak zorunda fakat o göstermelik. Saçlarının çoğu gözüküyor bizdeki gibi yobaz bir örtünme biçimi yok. Kadına adres sormana kimse karışmaz etmez. Biraz girişken olan her türlü tanışır kızlarla gayet kolay. Biz mesela nakşı cihan meydanında 3 kızla tanıştıydık akşamda buluştuk fakat sağolsun gruptaki bir arkadaş yüzünden yatmıştı o iş. Güzel yer gidip görmek lazım. Yalnız kızların bir kısmı ülkeden kaçmak istiyor o yüzden biraz dikkat etmek gerek. Avrupa ülkesi değil sonuçta kızları çok oyunbaz. Bu da önemli bir uyarı olsun.
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 reyou said: internetten bahset aga, en son kendi lan larini kurcakti adamlar, bi gelisme varmi? Evet,bundan bahsetmeyi unutmuşum. Ne yazık ki internet ve telekomünikasyon çok kötü. Örneğin ben de yüklü olan SKYPE programından eşimle ve kızımla konuşmaya çalışıyorum.Bazen bağlanamıyorum.Bağlandığımda ise bağlantı sık sık kopuyor. Ve sonunda da ben eşimi off-line görüyorum,eşim de beni. Telefon açıyorum,"yoo,biz on line'ız,sen off-line'sın" diyor bana?! Bunun haricinde her siteye giremiyorsunuz. Örneğin paticişk'e giriyorum, hürriyet'e giriyorum ama milliyet'e giremiyorum. Hotmail sorunlu, bazen girebiliyorsunuz,bazen giremiyorsunuz. MSN MESSENGER'a zaten giremiyorsunuz. Facebook'a giremiyorsunuz. Hee,işi bilenler binbir filtreler, programlarla bu internet sorununu çözüyorlarmış ama oldukça masraflı ve külfetli bir şekilde. Telefon da çok sorunlu. Sıklıkla aradığım numaralar düşmüyor. Beni arayanlar da bana ulaşamıyor. Örneğin eşimi arıyorum, önce Farsça, sonra İngilizce "aradığınız numaraya ulaşılamıyor" diyor. Ben de ev telefonumu çeviriyorum, önce Farsça,sonra İngilizce "böyle bir numara bulunmamaktadır" gibilerinden bir şey söylüyor?!
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 abi araba kiralama kaç para? bana bunu söyleyin..
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 cihant said: yazı güzel olmuş eline sağlık.yalnız geceliği 100-130 dolareslik otelleri önermişsin ama bizim gibi fakir öğrenci tayfasına fazla burjuva gelir onlar,biraz daha varoşunu anlataydın keşke :( :) haklısın dostum, kusura bakma. Ne yapayım, ben bu otellerde kaldığım için bu fiyatları verebiliyorum ama eminim her keseye göre otel orada da vardır. Bir daha ki gittiğimde temiz ama ucuz pansiyon ve otelleri de araştırır buraya yazarım.
BramStoker Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 çetin ağabey bu başlık süper oldu iran'la ilgili deneyimleri olan başka arkadaşlar çekinmesinler, yazsınlar. ilgiyle takip ediyorum
cetoritto Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Trias said: Bilgiler için teşekkürler, güzel yazı olmuş. Arabistan ülkelerinde namaz vakti sokaktaki insanlar polis zoru ile camiye götürülüyormuş, iranda da böyle bir durum var mı? Asgari ücret ile geçinebiliyorlar mı? Not: "Türkiye malezya olmayacak" döneminde , malezyaya gitmiştim. Döndüğümde "türkiye malezya olsun" diyordum. aynı durum herhalde. Sağol dostum. Yok,kesinlikle zorla namaza götürme diye bir şey yok. Asgari ücret İran'da 400 Dolar civarı (350-400 Dolar) asgari ücret var. Yani bizdeki ile aynı. Bana anlatıldığına göre (henüz 2.inci ziyaretim, bu nedenle her konuda yeterince gözlem yapma ve bilgilenme şansım olmadı ama zaman içerisinde gidip geldikçe bu konuda da sanırım net bilgiye sahip olacağım) geçim sıkıntısı yok. Neticede gece yaşamı olmayan, sosyal yaşamı olmayan (yanlış anlaşılmasın, dışarıda böyle bir durum yok ama evlerde ki partiler, eğlenceler meşhur)evden işe, işten eve gidip gelen insanlar. Çok çalışkanlar arkadaşlar, sabah namazından sonra caddeler doluyor, yani saat 5 buçuk gibi insanlar işe gitmek üzere yollara doluşuyor, saat 18:00 gibi de paydos ediyorlar. Malezya'ya ben de 2 kez gittim. Her ikisi de 2003 yılında olan ziyaretlerimde ben de çok beğenmiştim Malezya'yı.
Öne çıkan mesajlar