Fly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2012 selam, ozet geciyorum derdimi : bos zamanimizda birkac kisi yari geyik bir proje yapalim diyoruz (%99.9 internet hizmeti olacak) aksam bos bos oyun oynamak veya piyasaya surmeyecegim deneysel ayfon ayped oyunlari yapmak yerine, okuldan bos kalan vakitlerde 1-2 yildir python ve c++ da abidik gubidik hipster web servisleri yazip egleniyordum kendi capimda lakin amerikayi dorduncu kez kesfetmek yerine halihazirda varolan seyleri kullanmaktan yanayim : * ne yapacagimiz belli degil, bildigim tek sey ozellikle dagitik yapilari (multithreadingden tutun farkli fiziksel lokasyondaki programlarin haberlesmesine, yapabiliyorsa veritabanini bolmeye kadar) bu sefer elimle kurmayacagim, bunu artik dile/dille beraber iyi giden baska zimbirtilara birakacagim * fonksiyonel dilleri cok tadimlik kullanip birakmistim, pratikte kullanmak istiyorum. java mava sabah oglen kullanacagim seyler, biraz ferahlamak acisindan aksam kullanmamayi tercih ederim bu noktada sunlar gozume carpti : erlang, dagitik algoritmalar konulu bir derste biraz daha kullandim bunu scala haskell erlangin aktor/mailbox konseptini cok cici bir sekilde sunmasi hosuma gitti diger ikisini hic bilmiyorum ama benzer paradigmalara ait ; otuz satir java c++ kodu yerine bes alti satirda haci soyle bir listede x elemani var ki bilmemneye uyuyor diyerek derdimi anlatabiliyor olmak guzel bir sey hayal meyal patide bunlarla ugrasmis olanlarin oldugunu hatirliyorum, hic sunucu tarafinda kullandiniz mi bu dilleri, aralarindaki farklar nedir, tavsiyeleriniz var mi, neler diyebilirsiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Şöyle bir şey var :http://core.gen.tr/ Bunu lisple yazmışlar.Yukarıda bahsettiğin dillerle aynı familyadan.Başlangıç için iyi bir kaynak olabilir. http://labs.core.gen.tr/ http://www.coretal.net/ edit:etc...etc... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 scala kullanmistim 1 projelik (oda web crawlerdi). Guzel bir dil. Aktor ve mailbox ondada var. Object oriented ozellikleride var, sıkıştığın yerlerde daha önceki tecrübelerinden faydalanabilirsin. JVM kullanıyor, o yüzden javada olan tüm kütüphaneleri kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2012 scalaya baktim ama sevemedim, javayi da sevmememden kaynakli belki de bilemiyorum ya da koseli parantezsiz bisey olmasini istiyorum o da olabilir lol bir de halihazirdaki projeye ek yahut jvm olmasi zorunda olan bisey de degil kafamdaki sey, o avantajlari cok anlam ifade edemedi su an icin pesinizden deadline kovalamiyor ogrenelim eglenelim modundaysaniz gidin ogrenin bakis aciniz degisir demisler haskell icin, erlanga gore birkac farki da daha cezbedici geldi buna bakacagim da yine rmi/mpi stili kutuphane kullanmam gerekcek sanirim, beriki yandan da gelistirme asamasinda erlang stili daha soyut mesaj paslama olaylari da varmis, neyse artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar