Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fonksiyonel programlama ve pratik uygulamalarda kullanimina dair soru

Fly

Öne çıkan mesajlar

selam,
ozet geciyorum derdimi :

bos zamanimizda birkac kisi yari geyik bir proje yapalim diyoruz (%99.9 internet hizmeti olacak) aksam bos bos oyun oynamak veya piyasaya surmeyecegim deneysel ayfon ayped oyunlari yapmak yerine,

okuldan bos kalan vakitlerde 1-2 yildir python ve c++ da abidik gubidik hipster web servisleri yazip egleniyordum kendi capimda

lakin amerikayi dorduncu kez kesfetmek yerine halihazirda varolan seyleri kullanmaktan yanayim :

* ne yapacagimiz belli degil, bildigim tek sey ozellikle dagitik yapilari (multithreadingden tutun farkli fiziksel lokasyondaki programlarin haberlesmesine, yapabiliyorsa veritabanini bolmeye kadar) bu sefer elimle kurmayacagim, bunu artik dile/dille beraber iyi giden baska zimbirtilara birakacagim
* fonksiyonel dilleri cok tadimlik kullanip birakmistim, pratikte kullanmak istiyorum. java mava sabah oglen kullanacagim seyler, biraz ferahlamak acisindan aksam kullanmamayi tercih ederim

bu noktada sunlar gozume carpti :

erlang, dagitik algoritmalar konulu bir derste biraz daha kullandim bunu
scala
haskell

erlangin aktor/mailbox konseptini cok cici bir sekilde sunmasi hosuma gitti

diger ikisini hic bilmiyorum ama benzer paradigmalara ait ; otuz satir java c++ kodu yerine bes alti satirda haci soyle bir listede x elemani var ki bilmemneye uyuyor diyerek derdimi anlatabiliyor olmak guzel bir sey

hayal meyal patide bunlarla ugrasmis olanlarin oldugunu hatirliyorum,

hic sunucu tarafinda kullandiniz mi bu dilleri, aralarindaki farklar nedir, tavsiyeleriniz var mi, neler diyebilirsiniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

scala kullanmistim 1 projelik (oda web crawlerdi). Guzel bir dil. Aktor ve mailbox ondada var. Object oriented ozellikleride var, sıkıştığın yerlerde daha önceki tecrübelerinden faydalanabilirsin. JVM kullanıyor, o yüzden javada olan tüm kütüphaneleri kullanabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

scalaya baktim ama sevemedim, javayi da sevmememden kaynakli belki de bilemiyorum

ya da koseli parantezsiz bisey olmasini istiyorum o da olabilir lol

bir de halihazirdaki projeye ek yahut jvm olmasi zorunda olan bisey de degil kafamdaki sey, o avantajlari cok anlam ifade edemedi su an icin

pesinizden deadline kovalamiyor ogrenelim eglenelim modundaysaniz gidin ogrenin bakis aciniz degisir demisler haskell icin, erlanga gore birkac farki da daha cezbedici geldi buna bakacagim

da yine rmi/mpi stili kutuphane kullanmam gerekcek sanirim, beriki yandan da gelistirme asamasinda erlang stili daha soyut mesaj paslama olaylari da varmis, neyse artik
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...