Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasayı Sessizleştirmek

Qui

Öne çıkan mesajlar

Kötü bir kasa tercihi yaptığım için çok fazla ses çıkıyor. 50-60$verip tekrar kasa almak istemediğim için bazı sessizleştirme operasyonları yapıcam.

Aklıma ilk gelen kasanın altına plastik malzeme koyup masadan ayırmak. Masam zaten birbirne monte edilmiş parçalardan oluştuğu için oldukça titreşme potansiyeline sahip. Ses oluşumunda büyük payı var sanırım.

Eski kasamda, kapakların içine ve ulaşabildiğim yerlerine ince köpük gibi bişey yapıştırmıştım. Fena olmamıştı ama bu sefer kasanın şekli buna müsade etmiyor.. Bende bir kılıf yapmayı düşündüm. Gece yatarken kapatırım üzerine güzelce. Mesela çıtaları uygun pozisyonda çakarım birbirine, sonra üzerine köpük kaplarım gibi..

Fikirleri bekliyorum :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

sesi, oluşturan şeyleri değiştirmeyi denesen daha iyi olur bence.
benim kasada en büyük sesi ps ve ekran kartı fanı yapıyordu.
Tagan marka ps ile zalman'nın ekran kartı soğutucusunu aldım geceleri çok rahat bir şekilde bırakabiliyorum hiç rahatsız etmiyor artık, sadece amd'nin orjinal fanı duruyor tek ses kaynağı şuan o. yılbaşından sonra onu da değiştiricem büyük ihtimalle.

tavsiyem, fanlarını kaliteli birşeylerle değiştirmen
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de aynı problem vardı Qui.İşlemci fanı ve Power çok ses çıkartıyordu.Gittim CoolMaster fanlarla değiştirdim ikisini.Ses de azalma oldu ama hala ses var ve gece PC yi açık bırakamıyorum rahatsız ediyo.Fan alırsan Desibel (db) lerine iyi bak.Sonra o köpük olayına gelince bir gün benim kasayada el atalım. :d
Sosyal ağlarda paylaş

artık fanmı kaldı heatpipe'lı bi tt o ses mes kalmaz.[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı; Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hmm kasa sessizleştirme operasyonu ha..
hmm iyi fikir sen denedikten sonra bizede anlatırsan bizde yapalım.. eski bilgisayarım çok ses çıkarmaya başladı artık :)[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 40)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...