Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizce abd baskani kim olacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
konuya aradan giriyorum ama onlyrealın şu lafı bana çok battı

said:
Su salak insanligi sevme askindan kurtulun sevicekseniz ailenizi sevin karsi komsunuzu sevin diger sehirdeki insanlarinizi sevin kendi vatandaslarinizi sevin diger ulkelerde sevdiklerinizi tek trafli seviyorsunuz cunku. Yillardir ezik halklarin geyigi olan zengin ler tarafindan agizlarina tutusturulmus mutluluk baris geyiginden uzak durun. Seni sevmiyeni sevmek kendini ona kullandirtmaktir bunuda unutmayin.

seni sevmeyen insanı sevmek zorunda değilsin ama onu sevene de laf edemezsin, çünkü başka ülkelerde de bu goruşte insanlar var.

ezik hakların zenginler tarafından ağızlarına tutuşturulmuş mutluluk barış geyikleri ne ya? sende ya biraz bilgi eksikliği var ya da sürekli olumsuz düşünen birisin. humanizm dunyaya yayılmış bir duşunme biçimidir. sen kalkıpta buna zenginlerin ürünü diyemezsin. birinin dinine kufretmektir bu.

sonuncusu da, seni sevmeyeni sevmek kendini ona kullandırtmak değildir. eğer kendini kullandırtıyorsan da kendini sevmiyorsundur ki kendini sevmeden kimseyi sevemessin.[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 23 Ekim 2004 01:05 tarihinde demiş ki:
Birincisi biz araplarla savasmadik onlar bizim din kardesimiz muttefigimizdi bunu iyi ogren. Bu cok onemli cunku.

sen hic tarih okumamı$sın. ingilizlere kar$ı bizi resmen bıraktılar. islanmiyeti kabul edelim diye emeviler ne kadar kan doktu sen biliyormusun?? peki hilafet nası elimize gecti?? benim bildigim cinliler araplarla sawa$madı. sen cinlimisin??[signature][hline]i demand nothing,
but i want it all....
Mesaj tarihi:
e ben farkli ne dedim??

ya adam gibi tartismayi oku ben araplara karsi niye digerlerinden fazla tepki vermemiz gerektigini anlatiyorum

yazilarini yarim yamalak okuyup cevap verme.

Humanizme gelince goruyorum abi butun dunyada nasil yayilmis oldugunu.

Isleri guclere SOSYAL GUVENLIKleri olan insanlarin artik sikintidan kendilerini dogru yapalim artik utaniyoruz bu isten havasina sokup ulke ulke gezmesidir o zengin ulke cocuklarinin yaptiginin.

Bir yerde polis vurdumu kicinda ingiliz buyukelciliginin gucune inanan insanlar grubudur. Tipki zengin cocuklarinin kendini solcuyum ben abi ama babamin fabrikasindakiler sayilmaz demeleri gibi.

Dedim ya o yuzden ezik halklarin agzina tutusturulmus bir sey bu.

Ha evet kardeslik mutluluk haydi hep beraber tamam iyi guzelde bunu dunyada tek sen yaparsan sana salak derler(o gelismis ulkelerdekiler niye sayilmiyor anladinmi).
Iste sana ezilmis halklarin saf insanlarinin agzina tutturulmus sey bu.

said:
Quarthon, 24 Ekim 2004 16:07 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 23 Ekim 2004 01:05 tarihinde demiş ki:
Birincisi biz araplarla savasmadik onlar bizim din kardesimiz muttefigimizdi bunu iyi ogren. Bu cok onemli cunku.

sen hic tarih okumamı$sın. ingilizlere kar$ı bizi resmen bıraktılar. islanmiyeti kabul edelim diye emeviler ne kadar kan doktu sen biliyormusun?? peki hilafet nası elimize gecti?? benim bildigim cinliler araplarla sawa$madı. sen cinlimisin??
Mesaj tarihi:

borbag'ın fikridir; uygulaması pek güzel olmasada

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

Mesaj tarihi:
onlyreal'in soyledikleri dogru. kisisel boyutta soylediklerine katilmasam da bi miktar gozunuzu acmaniz lazim. bizim ulkemizde ulkeni sevmek "ulkuculuk" oluyor.

Bakin arkadaslar, yillar once devletini satmissin, ota boka deli gibi borcun var. kimseye soz soylemeye hakkin da yok. tamam belki kararini bildirirsin ama ABD olsun Fransa olsun bu gibi devletlerin umrunda bile degilsin. yeri gelince sana da savas acarlar/ dogru. ama bu savas isi ne kerry zamaninda olur ne bush zamaninda. bizden once adamlarin saldiracagi onca ulke var. humanistlik konusunda hak veriyorum yani humanistseniz gorusunuze saygi duyuyorum elbet. ama beni rahatsiz eden kismi; biz neyiz ki diger devletlere aciyoruz?!?!! sanki boyle cok gucluyuz, cok sozumuz geciyo, kendi refah seviyemiz asmis, yasam sartlarimiz mukemmel de diger devletlere yardim etmemiz gerekiyormus gibi bi izlenim uyandirdiniz bende... bakin once TR, sonra digerleri. arkadasin "benim icin sen ingiliz fransiz aynisiniz" lafini duyunca haliyle tepki vermek gerektigini duydum. cunku kimse seni dusunmezken, sen insanlari dusunuyosun. ustelik o insanlar gelip seni olduruyor. sen hala gormezden gelip onlari dusunuyosun.... bu boyle surup gidiyo. '70lerdeki cicek cocuklar geldi aklima sizi duyunca. ama biz ne vietnama savas aciyoruz ne de birilerini olduruyoruz. olduren devlet ABD ise bu onlarin kararidir. turkiyenin cikarlari turkiyenin cikarlari turkiyenin cikarlari. otesi yalan. adam kendi ekonomisini gelistirmek icin yillardir bizi somursun, biz humanist olalim... bi karar verin kahrolsun abd emperyalizmi mi yoksa yasasin insanlik mi? ne alaka? abd savas acarak kendisini yiyor. bize simdilik zarari yok. yakin zamanda da olmayacak. onun icin birakin kendisi zarar gorsun, kendi prestijini kaybetsin.

ha simdi gelelim neden bush neden kerry. bakin kerry konusmalarinda tek bi seyi vurguladi, bize gelen zarar disaridan geldi. o zaman biz once kendi guvenligimizi dusunmeliyiz. yani yabancilara karsi onlem alicaz. havaalanlari vs. konusu gecti hatirlarsaniz tartismada. sonuc olarak abd'ye giris cikis zorlasacak. bu kadarla da kalmayacak son 4 yilda abd cikarlari acisindan bir yigin kotu karar alindi. kerry geldigi zaman iyi kararlar alinacak muhtemelen. ama sorun su: bize guclu abd gerekmiyo. bize kullanabilecegimiz abd gerekiyo. bize aptal birisi gerekiyo. bize kotu karar alan abd baskani gerekiyo. bana ne adamlar yanlis karar almissa... ve ne yazik ki unutmamaniz gereken bir nokta var, savas karari olsun, ekonomik kararlar olsun bunlari alan hic kimse humanist degil. sonuna kadar kapitalist ekonominin nimetlerini iclerine sindirmis insanlar. ayni TR'de oldugu gibi....

sonra gelelim ermeni sorununa. eger kerry secilirse kesinlikle oldu/bittiye getirilecek bu. hazir Fransa sart kosmusken AB icin, bi anda meclise tasinacak, bi anda oylanacak, aa kabul etmisiz. zaten onca borcumuz yetmiyomus gibi uzerine bi de bu adamlara para oduyoruz... insan haklari mahkemesi vs... oooooffff... cikacak olaylarin haddi hesabi yok. ama simdi cikmayacak bunlarin hicbirisi. bizi once AB'ye alacaklarini soyleyecekler, biraz daha ucundan gosterecekler. biz heveslenecez. ondan sonra somurmeye baslayacaklar bizi yine.

bi sey farkettim cok karamsar bi yazi yazdim. neden acaba? cunku bizi bizden baska dusunen yok. her ne kadar inanmasak da buna bu boyle. biz hala diger devletlerin ne dedigine bakalim.. biz hala onlara yavsamaya calisalim... biz hala onlar ne diyosa yapalim... ya diger devletler kendilerine rakip olabilecek birilerini yuceltir mi? mantik aliyor mu? su an TR'ye yardim etmelerinin,yardim ediyor gibi gozukmelerinin tek sebebi var; artik bize satis yapamiyolar. o kadar borcun harcin icine girdik ki onlarin urettiklerini alamiyoruz. haliyle onlar da bize, borcumuzu erteleyip iyilik (!) yapiyorlar. boylece tekrar eskisi gibi yurtdisindan mal alalim. sozun ozu, hani 3. dunya ulkeleri pazardir ya, somurulen ulkeler falan... artik pazar bile degiliz. bizi tekrar pazar konumuna getirmeye calisiyolar. biz de onlara destek veriyoruz... dunya insani... yasasin insanlik... kendinizi dusunun once. siz var olmadiktan sonra diger insanlara yardiminiz dokunamaz. ha bi abd konumuna gelin, gectim, bi italya konumuna gelin, ondan sonra nerden geldiginizi hatirlayip yardim edersiniz. "ayrani yok icmeye..."
Mesaj tarihi:
2 turlu de biz rahat edemicez bari geriye kalan zilyon devlet rahat etsin.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
benim pipim 5.5 kilo yaa yaaa..
Mesaj tarihi:
ya
bana gonulden soylermisin sen kerry gelince amerikanin dunyadaki butun ulkelerle islerini birakacaginami inaniyorsun

iraki birakicaginami inaniyorsun?

yeni savaslar acmiyacaginami inaniyorsun?

said:
lord_elvyn, 24 Ekim 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
2 turlu de biz rahat edemicez bari geriye kalan zilyon devlet rahat etsin.
Mesaj tarihi:
said:

:D +1

düz mantığın bu kadarı:)[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 24 Ekim 2004 21:23 tarihinde demiş ki:
said:

:D +1

düz mantığın bu kadarı:)

duz mantik ama dogru mantik.[signature][hline]BabacumMostors, 23 Ekim 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
benim pipim 5.5 kilo yaa yaaa..
Mesaj tarihi:
yapay zeka algoritması gibi bi dünya görüşünüz var.

0. kendini yerin dibine sok
1. komplo teorileri yaz.
2. tüm dünyadan kork
3. herhangi bir etik kaygı taşımadan iki hamle ilerisini düşünmeden kendin için en iyisini yap.
4. 0 a geri dön.

ülke batıyor olsaydı bu şu ana kadar bu topraklarda nah yaşatırlardı bizi. ülke batıyor olsaydı, askeri harcamalarımız, komşumuz bütün ülkelerin harcamalarının toplamının 2 katı olmazdı. (//edik; tam rakamı da vereyim bari $12.155 milyar $)

amerika'nın ota boka saldırmasının en büyük sebebi bush'un sponsorluğunu yapan silah petrol inşaat lobileridir. yoktan yere komplo teorileri kurup yoktan yere korkuyorsunuz sonra esiri olduğunuz korkuyla saçma sapan şeylere destek veriyorsunuz.

peki sizin yöntem çalışmaz mı? tr de petrol çıkana kadar çalışır sonra desteklediğiniz bush veya benzeri bi hayvan bu sefer bizim tepemize biner. asıl o zaman çocuklarımıza boktan bi dünya kalır. (hadi petrol olmasın su olsun)

[şu ermeni soykırımı yasa tasarısı ile ilgili ayrıntılı bilgi toplayayım onunla ilgilli de yazacam.az bekleyin)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 24 Ekim 2004 22:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
alay edici kelime yazma diyorsun ama karsindaki 12 yasindaki tv de beyazitta bush aleyhtarlari gosterileri izleyip gaza gelmis gibi yazinca elinde olmuyor
simdi konumuz

kerry gelince amerikanin silah ve petrol lobisi yok olucak dimi???

hatta kerry onlarin istedigi hic birsey yapmiycak???

amerikadaki herkes evindeki silahi cope atip silah lobisiyle isini bitirmesini sagliycak kerry depolardaki silahlari cope attiricak 10binlerce silah sektorunde calisan amerikaliyi issiz birakicak???
Yada 3000cc arabalarini atlantik denizine aticak hepsi japon arabalari alacak. Hmms daha ne eklesem amerikalilarin hepsi galonu 7$ benzini kabul edicek.

Amerikayimi tartisiyoruz ben anlamadim yani sen sanki baska bir ulkeden bahsediyorsun.

said:
Rahan, 24 Ekim 2004 22:18 tarihinde demiş ki:
yapay zeka algoritması gibi bi dünya görüşünüz var.

0. kendini yerin dibine sok
1. komplo teorileri yaz.
2. tüm dünyadan kork
3. herhangi bir etik kaygı taşımadan iki hamle ilerisini düşünmeden kendin için en iyisini yap.
4. 0 a geri dön.

ülke batıyor olsaydı bu şu ana kadar bu topraklarda nah yaşatırlardı bizi. ülke batıyor olsaydı, askeri harcamalarımız, komşumuz bütün ülkelerin harcamalarının toplamının 2 katı olmazdı. (//edik; tam rakamı da vereyim bari $12.155 milyar $)

amerika'nın ota boka saldırmasının en büyük sebebi bush'un sponsorluğunu yapan silah petrol inşaat lobileridir. yoktan yere komplo teorileri kurup yoktan yere korkuyorsunuz sonra esiri olduğunuz korkuyla saçma sapan şeylere destek veriyorsunuz.

peki sizin yöntem çalışmaz mı? tr de petrol çıkana kadar çalışır sonra desteklediğiniz bush veya benzeri bi hayvan bu sefer bizim tepemize biner. asıl o zaman çocuklarımıza boktan bi dünya kalır. (hadi petrol olmasın su olsun)

[şu ermeni soykırımı yasa tasarısı ile ilgili ayrıntılı bilgi toplayayım onunla ilgilli de yazacam.az bekleyin)
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 24 Ekim 2004 23:08 tarihinde demiş ki:
alay edici kelime yazma diyorsun ama karsindaki 12 yasindaki tv de beyazitta bush aleyhtarlari gosterileri izleyip gaza gelmis gibi yazinca elinde olmuyor
simdi konumuz
hmm artık duymamaya başladım bunları cidden.pek dokanmıyo nedense.

said:
kerry gelince amerikanin silah ve petrol lobisi yok olucak dimi???
hayır en azından bush gibi bi direkt kukla ellerinden gidecek. (günün ipucu; bu lobilerin bush a yılda 1.4 milyar$ para yedirdiğini, biliyormuydunuz?)

said:
hatta kerry onlarin istedigi hic birsey yapmiycak???
rüya gibi olurdu ama sanmıyorum muhakkak etkileri olacaktır.kerrynin onların hiç bir istediğini yapmaması, her istediğini yapmasının zıttı değildir. (son cümleyi tekrar okumanı öneririm)

said:
amerikadaki herkes evindeki silahi cope atip silah lobisiyle isini bitirmesini sagliycak kerry depolardaki silahlari cope attiricak 10binlerce silah sektorunde calisan amerikaliyi issiz birakicak???
abartma canım kardeşim abartma abd de kapitalizmin devrileceğinden bahsetmiyorum. sadece büyük şirketlerin tam köpeği olmuş bi adamın yerine daha az olmuş (ya da daha az olmuş olması muhtemel) demokrat bir adayın gelmesini istiyorum ki Irak da olanlar gelecekte bizim veya başka bir ülkenin başına gelmesin.

said:
Yada 3000cc arabalarini atlantik denizine aticak hepsi japon arabalari alacak. Hmms daha ne eklesem amerikalilarin hepsi galonu 7$ benzini kabul edicek.
dur bak sana yabancı olduğun bi kavramı tanıştırayım "kamu vicdanı" amerikalılar da bildiğimiz insan. onlarda savaşa karşı çıkıyorlar. savaşta ölen insanlar onların da vicdanını sızlatıyor. (günün 2. ipucu; Amerika'nın Irak savaşı için 80 milyar$ para harcandığını ve sırf bu yüzden bütçeyle ilgili sorunlar yaşandığını biliyor muydunuz?)

said:
Amerikayimi tartisiyoruz ben anlamadim yani sen sanki baska bir ulkeden bahsediyorsun.
he ya bizim bildiğimiz amerika.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
Ya
dunku hurriyeti ac bak
kerry av partisinde
alt not

Silah lobisini yanina cekmek isteyen kerry ac partisinde silahlanmanin gerekliligini anlatti.

Ya amerikaya gittigin gun anlarsin amerikada baskanla birsey degismiycegini anca kucuk seyler ermeni yasa tasarisi bu tur seyleri yapabilir baskanlar. Sacaslar benzeri seyler oradaki oturmus yapinin sonuclaridir.

Ki bu yuzden bizim gibi degiller her devlet degistiginde ulkeyi yeniden kurmuyorlar.
Mesaj tarihi:
Hmms
son bolumu atlamisim amerikan ekonomisinin durumu

Haydi biraz tartisalim hayatinin amerikan ekonomisindeki kipirdanmalardan en cok etkilenen bolumden(reklamcilik) kazanan biri olarak sana biraz bilmedigin icinde olmadanda bilemiycegin gercekleri sayayim.

Buyuk balon internet patladigindan beri amerika cikis kapisi ariyor ve amerika icin cikis kapisi gerekirse 200 milyar dolara mal olsun iyi bir yol. 80 milyar dolar irak gibi bir ekonomiden gelicekler yaninda cerez.

Ha gelelim amerikan halkinin tepkisine. Sana soyliyimmi 0 uc bes tane artist haric milletin bushu istememe nedeninin savasla alakasi yok. Sosyal guvenlik vergi sistemi zengin fakir ayrimi gibi konular bushu kerrynin arkasinda gosteriyor.

Ha olen 1000 asker
Cok guzel bir laf vardi bir filmde cok hosuma gitmisti halada ne kadar dogru bir laf oldugunu dusunurum

En iyi piyadeler porto ricolulardan olur cunku olunce kimse aramaz:)

Bir olenlere bakin bakalim uc bes tane saf anglo amerikan disinda olenleri dert bile etmediler. Ha secim zamani tabiki tuttuklari her yerden bushu batiracaklar ama velakin olay halkin secimine gelince heralde irak cok gerilerde bir secmeme nedeni olacak.
Mesaj tarihi:
bi de böle buyrun komplo teorisyeni dostlarım.

istanbulun 4 te biri kadar bir ülke için askeri, ekonomik anlaşmalar öle o kadar çabuk bozulmaz. hele ki daha koltuğa oturmadan önce söledikleriyle ohoo...

said:
Kerry Denies Acceptance of Armenian Genocide

The US Democratic Party's Presidential Candidate, Senator John F. Kerry, put a damper on the expectations of Armenian lobbyists on the issue of genocide.

Kerry denied claims made by the Armenian lobby in late August that he will accept the Armenian Genocide resolution. The Presidential candidate told Zaman that he contributed to Senator Robert Dole's initiatives on the subject in 1990, but said he has not made any statement that he would accept the resolution either before the upcoming elections on November 2nd or within the last 10 years. Kerry said, "Turkey is one of America's oldest allies and it will remain so."

In the first round of debates between the presidential candidates, Kerry narrowed the gap between him and his Republican rival, US President George W. Bush. Kerry, like Bush, gave his full support to Turkey's accession to the European Union (EU). The Massachusetts Senator added that Turkey's candidacy is a must for both Europe and Turkey. He said if he is elected President, the friendship between the two countries will be maintained as is.

At a Democrat Party committee meeting on October 2nd, the Senator paused when he was told that his statement that he intends to accept the alleged Armenian genocide deeply upset Turkish society and voters of Turkish origin. He asked when he had made the statement and was told "last month." Kerry responded by absolutely denying it and stressed that he has said no such thing over the past ten years.

At a musical festival titled "Armenstock-Kef for Kerry" held on August 28, 2004 that was organized by the American National Committee for Armenians (ANCA) in Massachusetts, a letter allegedly sent by Kerry was read by Democratic Congressional member, Barney Frank. The letter conveyed that the Democratic Presidential candidate would accept the resolution on April 24, 2005, the 90th anniversary of the alleged Armenian genocide.
[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 25 Ekim 2004 01:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 25 Ekim 2004 00:58 tarihinde demiş ki:
Ha gelelim amerikan halkinin tepkisine. Sana soyliyimmi 0 uc bes tane artist haric milletin bushu istememe nedeninin savasla alakasi yok. Sosyal guvenlik vergi sistemi zengin fakir ayrimi gibi konular bushu kerrynin arkasinda gosteriyor.
daha dün öğrendim ki "times square" de dev gibin bi pano da "democracy is best taught by example not by war" yazıo. o bilbordları üj bej kendini bilmez artiz yapıp koyuo oraya dimi??(kirasını da düşün oranın bi de) demokratların da sloganıymış aynı zaman da bu.

benim netten konuştuğum amerikalıların da onların tanıdıkları falan da hepsi artiz zaten, artiz olmayanlar da kana susamış hayvanlar bilmem mi.. http://www.pbase.com/automat42/image/32853093[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 25 Ekim 2004 01:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
off ki ne off

kardesim secim gunleri bu gunler SECIMMMMM

nedir secim gununde her tarafa bu adam ibnedir taocudur diye yazi asarsin.

Ermeni lobisinden 5 milyon dolar para almis bir adamin sence nasil bir harekette bulunmasini bekliyorsun????

neyse tartismiycam artik takil sen kendince amerikayi kendi ulken gibi san. Ole yeni hukumet geldimi dunyalar degisiyor san. Burokrasi nedir ekonomiyi greenspan nasil yonetir. Lobi nedir lobicilik amerikada nasil yapilir bunlari ogren sonra konusalim.

Bana saatlerdir savudugun amerikanin bir anda sihirli deynek deymis gibi kerryle beraber iraki birakicagi.

dusununce tartistigimiz konu komik
Mesaj tarihi:
Bush olacağına Kerry olsun. En azında dünyadaki en acı gerçeklerden biri olan "ınsaların savaş nedeniyle ölmesi" durumu hafifler, ölüm sayısı azalır.

Ha Kerry'yi seviyor muyum? Hayır! Lobilere yaranıcam oy topluycam über olcam diye ermenilere yaltaklanması ne mal olduğunun göstergesidir. Oy için ermenilere yaltaklanan ktidarını güçlendirmek için kmi bilir kimlere yaltaklanır.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 25 Ekim 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
off ki ne off
ya yaa..

said:
kardesim secim gunleri bu gunler SECIMMMMM

nedir secim gununde her tarafa bu adam ibnedir taocudur diye yazi asarsin.

Ermeni lobisinden 5 milyon dolar para almis bir adamin sence nasil bir harekette bulunmasini bekliyorsun????
di mi kerry ermeni lobisini yağlayınca "seçim bu" demeyip, direkt paranoyak paranoyak amerika bizi işgal edecek propagandasına başlıyorsun ve savaş suçlusu olarak yargılanması gereken bi adama destek veriyorsun. ama no war diyince seçim propagandası oluyor. (günün ipucu; amerika da %40-%40 kemikleşmiş bir oy kitlesi olduğunu ve şu anda adayların %20 lik küçücük bir azınlık için maymunluk ettiğini, biliyormuydunuz?)

said:
neyse tartismiycam artik takil sen kendince amerikayi kendi ulken gibi san. Ole yeni hukumet geldimi dunyalar degisiyor san. Burokrasi nedir ekonomiyi greenspan nasil yonetir. Lobi nedir lobicilik amerikada nasil yapilir bunlari ogren sonra konusalim.

Bana saatlerdir savudugun amerikanin bir anda sihirli deynek deymis gibi kerryle beraber iraki birakicagi.
yahu sen böle abartmayı ne çok seviyorsun ben amerika tümden değişecek mi diyorum? dünya barışı sağlanacak mı diyorum??? söylediklerimi saptırma.

hem benim bilgilerimi sorgulayacağına asıl sen önce git bi amerika nın uyguladığı başkanlık rejimi neyin nesidir onu bi öğren. hatta bak ben öğrende gel muhabbeti de yapmayacam kaynak veriyorum;
tıkla

hatta bak bi de güzel bi alıntı yapayım ordan sana;
said:
One of the most common criticisms of presidentialism is its difficulty in sustaining democratic practices. With the exception of the United States, presidentialism has slipped into authoritarianism(diktatörlüğün biraz yandan yemişi) at least once in every nation where it has been attempted.
[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 25 Ekim 2004 11:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bak

amerikayla ilgili bir numarali kurali ogren
amerikayi baskanlar yonetmez baskanlar basit konularla ilgilenirler nedir bu konular ermeni yasa tasarisidir sosyal guvenlik konularidir. Savas acilma konusu evet bir baskanin son lafina bakar ama olmasi gerektigi cok baska insanlar tarafindan hazirlanir. Senin kerry gelince iraktan falan cikmiyacak. Ya sen adami naparlar biliyormusun iraktan cikarsa bastan sona yeniden kurulacak bir devlet varken birakirsa????
yada donelim iran gibi buyuk bir anti rejim varken???

sen ruyalarda yasiyorsun
ZATEN HERHANGI BIR TURKUN KERRYI SECMESI ozur dilerim ama ben ermenileri sole severim sole destegini aldim ama turkler eski dostumuzdur diyen bir adami nasil savunuyorsun ya???

bu son yazim gercekten sole bitiyorum bak irakta turk muhendisini kesiyorlar onun evlatlari onemsiz dimi?
senin icin felluce canakkaleden onemli dimi?

hadi yavrum biz bu vatani dusunuyoruz b.ktan iki tane arap icin ulke siyasetimizi yikmayi bir saniyede dusunmuyoruz sen git kerry ne destek ver belki diyasporadan destekleri toplarsin.
Nato kafa nato mermer burada kullaniliyor iste.
  • Yeni Oluştur...