Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sıfırdan istanbul...

aramil

Öne çıkan mesajlar

anlatacak şey çok ama ufak çaplı bir özet geçeyim ilerledikçe detaylandırırız; ( TLDR cilerin bölümü spoiler içinde. özet olmasına rağmen okumuyorsanız röeh... )

ankara doğma büyüme, ank üni lisans son sınıf öğrencisi (2.ünv) ve aynı zamanda özel bir şirkette web uygulama geliştiricisi olarak çalışmaktayım. şirketimin asıl ayağı istanbulda ve bir ihtimal aynı yerde çalışmaya devam edebilirim.

bunlara ek olarak 8 ay abd'de yaşadım şu yüzden söylüyorum farklı şartlarda da idame ettirebiliyorum hayatımı. kuvvetli bir irade (sdf) ve çevremin kanaat getirdiği iyi kişisel özelliklerim ve donanımlı oluşumu ( öeh kendini bu kadar över insan :s) göz önünde bulundurarak sıfırdan bir düzen kuracağım kendime. şirket beşiktaşta. ha bu firma olmaz başkası olur o kesin değil. beşiktaş için ulaşım ve barınak masrafı asgari olacak bir şekilde planlama yapmalıyım şayet daha sonra master için bazı ünvlere başvuracağım lakin istanbulu bilmiyorum. bu konuda dostane ve samimi tavsiyelere ihtiyacım var patidaşlar.

TLDR

keywords:
doğma-büyüme ankara,
yazılım, lisans son sınıf,
sıfırdan istanbul, düzen kurma,
beşiktaş civarı nerede yaşamalı,
ucuz

Sosyal ağlarda paylaş

şirket beşiktaştaysa sırf beşiktaşta değil, kadıköyde ( 20dk vapurla) de bakabilirisin.

gelip görmen kendin bakman lazım ama ne desek yalan olur, çook ucuz bulursun da yaşanıcak gibi olmaz vs. olmadı üni öğrencisiyle falan paylaş, ilan ver, ilanlara bak belki biri +1 falan arıyordur. çok öğrenci var beşiktaşta.
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaş çevresinde sakin, güzel muhitler var. mesela vişnezade, serencebey, abbasağa, dikilitaş. ama buradalardaki 1+1'ler genelde eski, tuvaleti banyosu kötü daireler ve en az 700tl civarında kiraları var. kadıköy'deki durum da farklı değil. bu bölgede ikamet etmeyi düşünüyorsan yapacağın en mantıklı şey eli yüzü düzgün bir 2+1 bulup (900-1000 civarı), bir arkadaşınla kirayı paylaşman ya da bir odanı erasmusa gelen öğrencilere kiralamak olacaktır. (ki maddi olarak bu daha iyi bir olasılık, merkezi bir yerde tutarsan kiralayamama riskin de az ama belli olmaz)
üsküdar ve kuzguncuk daha ekonomik bir olasılık olabilir. üsküdar'da fena olmayan daireler var 550-600 liraya. kuzguncuk da benim istanbul'da en oturulası bulduğum yerdir. 800-900 liraya 2+1'ler bulabilirsin. üsküdar sahile 5 dakikada otobüs ve oradan motorla 5 dakika beşiktaş yapabilirsin. bakın işte biraz.

edit: ortaköy de olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...