Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyah Beyaz fotolar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
monitor kalibrasyonu icin bir alet var hem donanim hem yazilim olarak bir pakette satiliyor. ama pahali. sahsen o aleti sermaye olarak alip evlere srvis kalibrasyon hizmeti vermeyi dusunuyorum nasi fikir :p

aleti kapkaranlik bir odada monitore dayiyosun. tipki bir pozometre gibi olcum yapiyor ve sana yaninda gelen program araciligiyla degistircegin parametre ayarlarini bildiriyor.
Mesaj tarihi:
kalibrasyonu prodüksiyon yapıyosan yapman gerekir, o kaar abartmana gerek yok. ayrıca IPS panel montörler baya başarılı bu konuda, zamanı gelince almayı tercih edebilirsin.
Mesaj tarihi:
aynen monitorunde gordugun kagida gecip kullanilmicaksa pek anlami yok kalibrasyonun. sen ugrasir dogru renkleri alirsin ama o halini bi sengorursun misal millet gene farkli gorecek. uyuz bi muhabbet cok :D
Mesaj tarihi:
hmm salla o zaman. o kadar abartacak bi durumda değilim şu an.
yalnız ben renk sıcaklığını 4500k ya düşürdüm monitörün, bu sıkıntı yaratabilir belki. 6500k da mı olması gerekir? yoksa farketmez mi?
Mesaj tarihi:
kadrajda problem var zaten de, bırak abicim silver fxi falan :D (ben de kullanmadan bıraktırıyorum sdfsdf) levels gerek biraz, bilmem silverfx denen arkadaşta ayarı var mıdır... clarity ve genel contrastı da artırabilirsin sanırım.
Mesaj tarihi:
yok abi otomatik ayarlarda çekmiyorum. kadrajda hata olduğunu biliyorum zaten, maksat siyah beyazla uğraşmak test için.

öf bee yine mi olmadı :D
iyi bi siyah beyaz foto nasıl olur kavrayamadım hala :D

clarity ve contrast artmış hali:
http://d1204.hizliresim.com/w/w/51205.jpg
  • Yeni Oluştur...