yav Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 monitor kalibrasyonu icin bir alet var hem donanim hem yazilim olarak bir pakette satiliyor. ama pahali. sahsen o aleti sermaye olarak alip evlere srvis kalibrasyon hizmeti vermeyi dusunuyorum nasi fikir :p aleti kapkaranlik bir odada monitore dayiyosun. tipki bir pozometre gibi olcum yapiyor ve sana yaninda gelen program araciligiyla degistircegin parametre ayarlarini bildiriyor.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 kalibrasyonu prodüksiyon yapıyosan yapman gerekir, o kaar abartmana gerek yok. ayrıca IPS panel montörler baya başarılı bu konuda, zamanı gelince almayı tercih edebilirsin.
yav Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 aynen monitorunde gordugun kagida gecip kullanilmicaksa pek anlami yok kalibrasyonun. sen ugrasir dogru renkleri alirsin ama o halini bi sengorursun misal millet gene farkli gorecek. uyuz bi muhabbet cok :D
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 hmm salla o zaman. o kadar abartacak bi durumda değilim şu an. yalnız ben renk sıcaklığını 4500k ya düşürdüm monitörün, bu sıkıntı yaratabilir belki. 6500k da mı olması gerekir? yoksa farketmez mi?
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 silver fx ile denedim bişeyler. ilerleme var mı? :D http://d1204.hizliresim.com/w/w/50zvz.jpg
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 kadrajda problem var zaten de, bırak abicim silver fxi falan :D (ben de kullanmadan bıraktırıyorum sdfsdf) levels gerek biraz, bilmem silverfx denen arkadaşta ayarı var mıdır... clarity ve genel contrastı da artırabilirsin sanırım.
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 otomatik ayarlar da mı çekiyorsun ?
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 yok abi otomatik ayarlarda çekmiyorum. kadrajda hata olduğunu biliyorum zaten, maksat siyah beyazla uğraşmak test için. öf bee yine mi olmadı :D iyi bi siyah beyaz foto nasıl olur kavrayamadım hala :D clarity ve contrast artmış hali: http://d1204.hizliresim.com/w/w/51205.jpg
Öne çıkan mesajlar