Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Planetary Resources (gezegenler arası ilk madencilik şirketi)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cheaz said:

Yalnız planitum su aliminyum felan icin dioda su ne alaka ? Astroidlerden alcagımız su ne isimize yarıycak yakıt icin mi kullanıcaklar ?

Dünyadaki su azaliyo. Ayrica uzayda yasamak icin de suya ihtiyacimiz var. galon galon uzaya su mu tasiycaz?
Mesaj tarihi:
Ayfon said:

Cheaz said:

Yalnız planitum su aliminyum felan icin dioda su ne alaka ? Astroidlerden alcagımız su ne isimize yarıycak yakıt icin mi kullanıcaklar ?

Dünyadaki su azaliyo. Ayrica uzayda yasamak icin de suya ihtiyacimiz var. galon galon uzaya su mu tasiycaz?

uzay gemilerindeki en büyük problem ağırlık. o yüzden ne kadar kaynağı dışardan bulabilirsen o kadar iyi. o yüzden dışarda su bulmak ve bitki yetiştirebilmek çok önemli. zannımca uzay istasyonlarında hep yapıyorlar bu tarz deneyleri. yanına sadece filiz ya da tohum alman yetiyor sdf
Mesaj tarihi:
rare metallerde dünyadaki fiyatı düşürmeden ve zarara girmeden nasıl yapıcaklar bakalım, şimdi baktım 1 yılda dünyada 111 ton platin anca çıkıyormuş. tutupta 500 ton çıkarıp getirmezler heralde tek seferde asteroidden dfs
Mesaj tarihi:
abi getirebilirlerse getirirler.

çin kıstı rare earth'u
said:
China presently produces more than 95% of all rare earth materials that are vital in the creation of a big variety of electronic technologies including lithium car batteries, solar panels, wind turbines, flat-screen television, compact fluorescent light bulbs, petroleum-to-gasoline catalytic cracking, and military defense components such as missile guidance systems. It also dominates abilities to process them. This enables it to attract product manufactures to operate there as a condition of doing business, ration exports to maximize prices, and punish nations that don’t go along with its policy interests through supply embargoes. Beijing reduced rare earth shipments by 9% in 2010 over 2009, and has recently announced plans to reduce exports by another 35%.

China produces the vast majority of two particularly important rares, dysprosium (99 percent) and neodymium (95 percent). The motor of a Prius requires about 3 pounds of the latter. While other countries, including the U.S., have significant amounts of these, China’s low-cost labor and lax environmental restrictions has afforded it a big advantage in this mining-intensive industry.

kazakistan japonya ile ortak ben bu pazara girerim dedi.
http://www.reuters.com/article/2012/04/29/japan-kazakhstan-idUSL4E8FT01C20120429

amerika güney afrika'da maden açarım dedi, avustralya amerikaya "gel beni de del bebeğim" sinayli verdi.

ha iddialara rağmen -iddialar şu şekilde. "aslında çin rare earth olarak o kadar da süper değil, her yerden çıkıyor ama çevreye olan hede yüzünden biz dokanmadık. şimdi teknolocimiz gelişti. artık dokanırız, çıkortırız lol"- çin rare earth olayında deli monopol. şimdiden sonra adamlar sana bağlı değiliz piç diyebilecekler.

yay

şunun linkinin tamamını da vereyim hatta
http://www.forbes.com/sites/larrybell/2012/04/15/chinas-rare-earth-metals-monopoly-neednt-put-an-electronics-stranglehold-on-america/
Mesaj tarihi:
uzaydaki haklarımız neticesinde türkiye cumhuriyeti'ne vergi vermeleri şart. yoksa olmaz o iş. bir de bize ihraç ettikleri zaman vergi alırız cebe dolar girsin azıcık.

o değil de buradan çıkarabilecekleri suyu falan aya bıraksak ne olur ki acep. güzel fikir bence değerlendirilmeli. çıkabilecek fazlalık gazları da sıvılaştırıp gene aya bırakılabilir. atmosferi artsın değerli ay dostumuzun.
  • Yeni Oluştur...