Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MSİ GT780DXR SSD Takma Sorunsalı.

ozii_x

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda destek istiyorum.

Oyunlar için SSD HDD takmak istiyorum 2x750GB raid 0 hdd var.

Arkadaşı aradım işte model model ssd var hangisini tercih etmem ayrı bir konu takımı kolay mı ? zor mu ?

Birde arkadaşlar recovery c: de oluyor onu bir şekilde al cd ye çek falan tarzı konuşuyor. SSD takınca bu recovery olayını nasıl çözerim bilgisi olan varsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

You did what?

İki tane 750gb diski raid o yaptın ve üstüne windows kurdun ve birkaç parçaya böldün diski. Ve diğer parçalarda yedeklerini mi tutuyorsun?

Hooooooli Cizıs fekin kırayst.

Yok ben bir şey yapmadım böyle satın aldım laptop'u. Ama 1 750gb yerine ssd takmak istiyorum. Laptop'u tek tuş ile recovery ediyorsun ya bu bilgiler hdd'nin içindemi içindeyse C: de veya D: de mi bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Raid disklerden birini çıkardığında bilgilerin tamamı çöp söyleyeyim. Yapman gereken ilk şey bir harici disk alıp tüm datalarını yedeklemen ve daha sonra bios üzerinden raid'i kapatman lazım. Diskin birini çıkart ve yeni aldığın ssd'yi tak.

Sonra Windows'unu kur ve daha önceden raid için kullanılan diskini de formatla ve al sana 750 GB yedek disk.

Başka bir kurtuluş şansın yok.

Ayrıca diskindeki yedeklemen gerekenleri en kısa zamanda harici bir disk alarak yedekle ki disklerden biri patlarsa tüm yedeklerin uçmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Raid disklerden birini çıkardığında bilgilerin tamamı çöp söyleyeyim. Yapman gereken ilk şey bir harici disk alıp tüm datalarını yedeklemen ve daha sonra bios üzerinden raid'i kapatman lazım. Diskin birini çıkart ve yeni aldığın ssd'yi tak.

Sonra Windows'unu kur ve daha önceden raid için kullanılan diskini de formatla ve al sana 750 GB yedek disk.

Başka bir kurtuluş şansın yok.

Ayrıca diskindeki yedeklemen gerekenleri en kısa zamanda harici bir disk alarak yedekle ki disklerden biri patlarsa tüm yedeklerin uçmasın.

Teşekkür ederim bilgi için. Ama önemli olan bu recovery yapıyorum f12 ile o da uçar mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...