Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizim ve Modellemeye Başlangıç


sQu

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Daha önce bu konuda hiç bir eğitim almadım. Okul öncesi eğitimden lise başlangıcına kadar çok fazla karalardım hatta tüm hocalarım güzel sanatlar üzerine eğitim almamı önerdi fakat ben bilgisayar mühendisliğini tercih ettim. Çok koyu bir Asya fanatiğiyim (Japonya ve Kore başta olmak üzere) ve cute/kawaii/chibi dediğimiz şirin şeyleri çok seviyorum. Anime hastasıyım. Bunların haricinde keşfettiğim bir sitenin ~The Gnomon Workshop~ nerdeyse tüm dvdlerini izledim ve severek izlemeye de devam ediyorum. İleri seviyede ingilizce sahibiyim.

Şimdi yapmak istediğim şeye gelecek olursak bu konuda eğitim almak istiyorum, fakat yaşım 30 olduğu için artık bu bana lüks gibi geliyor. Kısaca kendi imkanlarımla geliştirmek istiyorum. Hedefim clay art diye tabir edilen ufak tefek modeller yapabilecek duruma gelmek.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek, atmam gereken adımları gösterebilecek ve bu işin eğitimini almış arkadaşlar arıyorum. Benim planım önce 2D çizimlerle başlayıp en azından sketch çizebilecek yada modelleyeceğim şeyleri kağıt üzerinde geliştirebilecek düzeye gelip buradan modellemeye geçmek ama nekadar doğru bilemedim. Araştırmaya çalıştım pek beceremedim, ne tür gereçler lazım, nerelerden alınır, hangilerini almak gerekir gibi (^_^;)

Yardımlarınızı bekliyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendi kendime başladım ufaktan. kısa film senaryolarım var da artık çekecek ekibim olmadığı için (sinema-tv okuduktan sonra hepimiz dağıldık bi köşeye) animasyon yapayım diyorum. işte ufaktan başladım tablet aldım öncelikle. 300 liraya güzel şeyler var. şimdi program kastırıyom photoshop, after effects ve 4-5 tane kurgu programı (premiere, final cut, avid, edius vs..) biliyorum da bu olay başka bi şey. öncelikle vektör çizmen lazım ve çizimi ayrı animasyonu ayrı yapayım dersen zor. ben önce öyle düşündüm illustrator'ı ögreniyim dedim ama uzun iş geldi. şu hem çizim hem oynatabileceğim program aradım. 3dmax maya falan 2d animasyon için gereksiz ve yeni başlayanlar için uygun değil diye düşünüyorum.

şu program iyi ama bence daha yüklemedim videolarini falan izliyorum hala neler yapılabileceğini görmek için:



sitesinde (http://anime.smithmicro.com/gallery.html) profesyonelce yapılmış animasyon örnekleri var. bazıları kötü duruyo ama çizimlerden dolayı o. programın çizim olayı o kadar iyi değil ama dışarıdan resim atıp içine trace ile vektör yapabiliyosun. yani photoshop hatta paint'te bile çizip ayar çekebilirsin. animasyon olayında kemik olayı güzel iskelet oluşturmak için. öyle yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yanı derdini gözünle görücek kadar eskiz cizebilmen her zaman iyidir, verimlidir hız kazandırır.

onun dısında 3d modelleme için daha fazlasına gerek yok 2d cizim olarak.

animasyon ise yanı baska bir konu ıste, 3d veya 2d hanı tabiki istersen hyrbid bişiler düşünüyosan oda olur tabiki, ama işte sonraki adım o.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakmayın, internet problemi yüzünden mesaja bakamadım. Derdimi anlatamadığımın farkındayım aslında ^^ Clayart dediğim digital değil bildiğiniz elle mıncık mıncık yapmak istiyorum.

Örnek olarak



Geçtiğimiz bir kaç günde araştırdım ettim, yeni başlayanlar için siteler falan buldum üye oldum bir tanesine. Sonuç olarak şunu çıkardım, Cuce'nin de dediği gibi en azından eskiz çizebilecek kadar bilgi olması lazım. Ben şu anda mümkünse 2D çizim konusunda nasıl bir başlangıç yapmalıyım, bunun araştırması içindeyim. İlk etapda dijital düşünmüyorum. Karakalem başlayıp teknik açıdan iyileştikten sonra bir ileri adıma geçmek istiyorum fakat bu adım nedir araştırmaktayım. Boya çeşitleri ve ne tür teknikler olduğu hakkında daha detaylı bilgim olmadığı için kafamda bir sürü soru işareti var, bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim

NOT: Modelleme tam türkçeleştiremediğimden dolayı kötü bir seçim oldu sanırım. Herhangi bir 3D ilgim yok şu an için, modellemeden kastım sculpting'di aslında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanı her zaman en güzeli, bi hb bi 3b-4b kalem eskiz defteri, renk istiyosanda bir kac adet penbrush alıp heryerde herzaman ciziktiriyo olmaktır. marka olarak Zig'in brush penleri ciğerlerine göre cok daha keyifli.

kitap lazımsai hanı elbette loomis le falan baslıyabilirsin anotomi falan filan lazım diyosan. animator's survival handbook mesela cok güzel bir kitaptır, hareket cizgisi gibi cok temel seyleri gözüne soka soka göstermesi cok işe yarar.

Bence öncelikle animator's survival handbook'a göz atıp sonra istediğin yönde uygun kaynaklar bulup devam edersin.

herseyden önemlisi, elin boş durmasın ben ciziktir dur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...