Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Öncelikle konuyu fps bölümündense buraya açmaya layık gördüm, çünkü bu konu belirli bir fps oynunun yapısı hedesi hödösü üzerine tartışma konusu değil, genel olarak fps oyunlarının konsolda oynanabilirliği üzerine bir konudur. Konunun amacını açıkladıktan sonra; Genel bir kanı var insanlar üzerinde konsolda fps oynanmayacağına dair. Benim sadece xbox'ta Halo ve Quake II oynamışlığım var ve açıkçası çok da beğendim. Bilgisayarda oynadığımdan daha çok eğlendiğimi söyleyebilirim. İlk başta halo oynamaya kalktığımda yıllarca mouse ve klavye ikilisiyle oynamaya alıştığım şeyleri baştan öğrenmem gerekti. Kısa sürede alıştım aslında. Acaba konsolda fps oynanmaz yargısının altında bu ilk başta gelen oynanabilirlik zorluğu mu geliyor? Yoksa başka sebepleri var mı?[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Zaten kontrol ve tuşları kavrayabilmede bitiyo olay. mesela klavyede sol elle ileri - sol strafe yaparken aynı anda zıplayıp şarjör değiştirebliyosunuz. Sağ eliniz ise mouse a kalıyo zaten. Ama dualshockta analogu kavrarken geri kalan tek parmağınız dışında bişeyle uğraşmak eziyet. Üstelik oyunlar buna göre optimize ediliyo yani aynı tadı alamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 +1 bende hiçoynayamam fpsyi konsollarda ama konsoldada futbol tarzı oyunları oynıyamam :D[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Red dog sanırım "konsolda da futbol tarzı...." yerine bilgisayarda da... diyecekti. Ben oynayabiliyorum ya. Ben bile alıştım fps'ye konsolda. Belki çok profesyonelleri tatmin etmeyecektir gamepad ile fps ama açıkçası pek oynamama rağmen daha dün arkadaşla kapıştık. QuakeII'nin konsol uyarlamasının başına ben geçtim ona zorluk olmasın diye. Ama alışılamayacak birşey değil eğer yılların klavye ve fare kaşarlanmışlığını üzerinizden atarsanız.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perkins Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 X-Box'da cok rahat oynanıyor fps. Ama aynı seyı maalesef Ps2 ıcın soyleyemıcem.Her 2 konsolada sahıbım gercekten X-Box bu konuda basarılı.Gercı Ps2'de Socom dıye bır oyun var.Gercekten kontrollerı oldukca rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 ahha ewt yanlış yazmışım ama düzeltemiom[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 işkence :)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 nasıl işkence ya :) fps'yi bile televizyon karşısında yatarak oynayacak kıvamda olmak süper bir lüks gibi geliyor bana :D Bu arada ciddi merak ettim, ps2'de fps oyun ne var? Denemek istiyorum. Ne kadar farklı olabilir ki oynanabilirliği xbox'a göre?[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 harbi ya o kadar söyledikte aklıma fps gelmiyo ps2 de ama bikaç tps oyunun fps modunu açıncada belli olur. hatta autoaim olmayan bazı tps lerde bile işkence olabiliyo tecrübeli değilsen puhaha :) //ha bide oyunlar ona göre optimize ediliyo lafını açayım. siz yarı otomatik silahlarla adamların 10 metre sağını tarıyosunuz adam kafadan ölüyo bikaç arkadaşıyla birlikte. üstelik bu süre zarfında sizi algılayıp ateş edemiyolar :) [Bu mesaj delikedi tarafından 15 Ekim 2004 20:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 böh! öyle optimizasyon olmaz olsun! Yok yok x-boxta iyi ya halo falan oldukça rahat oynanıyor. Hatta daha önce belirttiğim gibi, offical bir xbox oyunu olmayan quakeII'yi bile rahat oynuyorum aslında. Bence biraz konsol başında zaman harcayıp alışın fps oynamaya. Çok da fazla kasmanız gerekmez. Easy mode'da oynamaya başlayın, kısa zamanda eğlenmeye de başladınız mı kimse tutamaz sizi. Ben de "konsolda fps olmaz" diyenlerdendim çünkü.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 ps2 de medal of honor ............ var[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cmrownz Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: Kendercik, 15 Ekim 2004 20:30 tarihinde demiş ki: nasıl işkence ya :) fps'yi bile televizyon karşısında yatarak oynayacak kıvamda olmak süper bir lüks gibi geliyor bana :D Bu arada ciddi merak ettim, ps2'de fps oyun ne var? Denemek istiyorum. Ne kadar farklı olabilir ki oynanabilirliği xbox'a göre? xbox controller lari daha rahat fps icin -yada bana oyle geliyor bilmiorum- fakat gayet zevkli bence.. deneyin derim. xboxda cs oynuyom ben :P[signature][hline] hezimet oyle olmaz boyle olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perkins Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Ps2'de Socom oynayın.Muhtesem otesı bır oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Arkadaşlar konsollar fps oynamak için değildir fps'yi rahat oynayabilmek için kesinlikle mouse lazım gamepad le oynanması aşırı derecede zor ona alışacağıma hiç oynamam daha iyi.. :) bu arada pc lerde futbol oyunları için değildir :D[signature][hline]KinGpiN the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Konsollar oyun oynamak içindir! fps de oynanır, futbol da oynanır, arabacılk da oynanır, aksiyon da oynanır, rpg de oynanır ama daha strateji oynamadım, nasip olmadı :)[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlacKDagger Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 said: theKingpin, 15 Ekim 2004 16:47 tarihinde demiş ki: işkence :) :)) klavye vede mouse ile oynadim ben red faction 2 yi cok zevklidi multiplayer'i euhh[signature][hline].:Ragnarok Online:. Gorlog:[i]: 7x/4x [i]Grand|Cross|Crusader |Gotham Radio Winamp| [FinalFantasy-TR] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 ha tabii konsolda da klavye ve mouse kullanma olayı var ben gamepad ile fps oynayamam diyenler için. Zaten bu konuyu ilk açmamdaki sebep de internetten bu hedelerin kolay bağlanması için üretilmiş parçaların satışını görmemdi.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 eh ozaman konsolların en güzel özelliklerinden biri olan taşınabilirlik ve compact olma olayı kalmıyoki. ne anladım öyle konsoldan. bi yığın alet edevat. üstelik diğer bi özelliği ucuz olması konsolların. zira türkiye fiyatları diğer ülkelere göre daha pahalı olduğu için konsol + klavye + mouse baya bi külfet. onun yerine pc yi upgrade eder paşa paşa oynarım half life 2 mi doom umu ala ala :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Ben de konsolda gamepad ile oynama yanlısıyım tüm oyunları merak etme :) Daha zevkli, daha taşınabilir... Ve daha ucuz. Pc upgrade biraz külfetli iş hem. Konsol oyun oynamak içindir! Bilgisayar ise konsolların sınırlarını zorlamak, Bill Gates'i çileden çıkartmak için![signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlitzeR Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 said: Kendercik, 16 Ekim 2004 21:21 tarihinde demiş ki: Konsollar oyun oynamak içindir! fps de oynanır, futbol da oynanır, arabacılk da oynanır, aksiyon da oynanır, rpg de +1[signature][hline]Let's blitz..! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 strateji de, fps de oynadim konsollarda hic biri beni tatmin etmedi hatta sinir etti :) konsol almamamin baslica nedenidir bu ayni zamanda :)[signature][hline] o_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perkins Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Halo'nun konsolda cok daha ıyı oldugunu,cok daha ıyı oynanabılırlık oldugunu kabul etmek gerekır.Yanı bu demektırki cokta guzel oynanıyormus fps konsolda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heyd Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 verdiğin örnek "halo" microsoft halo yu x-box satmak için yarattı. daha dogrusu x-box ı haloya göre ayarladı. gamepadide ona uygun olucak tabii. haddini bilmek denirya. cuk oturuyo. klavyenin rahatlığını fps oyunlarında hiç bişey veremez. en azından çok daha hızlı ve insan gibi hareket etmemizi saglıyor. buda gerçekçiliği arttırır bu kadar basit. hangi insan savaşta " dur starfe ediyim. hah yerimi buldum. şimdi çökiyim. hah buda oldu. dur nişan almam gerekli. aha nerdeydi bu adam. hah hala burdasin iyi bari hala vurmadin beni. dur şimdi sarjör değiştiriyim. ahanda ateşşşş." demez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2004 Tamamen alışmakla alakalı birşey ama senin dediğin. İlk fps oynamaya kalktığımız zaman da insan uzuvları gerçekte klavye ve mouse doğrultusunda hareket etmediği için reflekslerimizin alışması gerekiyordu.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar