Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı bırakma olayı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir kere bağımlısı olduysan "bırakıyorum abi, hoop bıraktım" diyecek kadar güçlü bi iraden yoksa biraz zor bırakırsın.
zararını kabullenerek kendine zarar veren insanlar çok, dolaylı yoldan mazoşizm mi bu şimdi?
(ben sigarayı sevmiyorum, içtiğimde bana zarar vereceğini bile bile içiyorum ama hiçbir zaman sevmeyeceğimi bildiğim için de bunu bir alışkanlık haline getirmiyorum ama aromalı nargile ve puro arada bir içiliyor. :) zararlı pati olmayalım :P )[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.
Mesaj tarihi:
Kolay gelsin Pilavyerim

Sigara içesin geldiğinde git küçük acı turşulardan ye, hem kilo aldırmaz hem de sigara aklına geldiğinde ağzında o acı tadı duyarsın içmez istemezsin. (Gerçi hastasıyım o küçük turşuların)[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki:
hayır adamlar bi de inatla türkleri seviyo yani. ehuh. anlaşılır şey değil. ben de sizi seviyom lan!
Mesaj tarihi:
irade gücü: Düşünceler ve hafıza bölgesi. irade gücü başka insanların ve kendimizin beynimizin hafıza kısmında yarattığı bilgiler ile oluşuyor. yani "yapmamam lazım" derken "yaparsam böyle olucak böyle olanlar var ve böyle olmucaam" derken düşüncelerimiz hafıza bölgesinden türüyor

sigara içme isteği: beynimizin en sabit ve en baskın kısımlarından yani hormonların kullanıldığı bölgelerde oluşuyor ve nikotin eksikliği su eksikliği yemek eksikliği gibi şeyler gibi yorumlanır yani bir eksiklik olarak görülür ve azaldıkca o maddeyi almanızı istemenizi sağlıcak hormonların salgılanışı artar ve artar ve hormonlar düşünceler gibi elektirik dalgalarından değil kuvvetli kimyasallardan oluşur

yani kimya sizi ezicek
bırakamıcaksınız
çok zorlamadıkca:P[signature][hline]yas
Mesaj tarihi:
Çemisyal "Nefret" i de bi açıklar mısın lütfen?[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki:
hayır adamlar bi de inatla türkleri seviyo yani. ehuh. anlaşılır şey değil. ben de sizi seviyom lan!
Mesaj tarihi:
birde vücutun yemeksizlikten ve susuzluktan ölüceğinde verdiğ tepkiler gibi nikotinsizlikten ölüceğini sanması ve aynı şekilde etkiler yapması çok da kuvvetli oluyor

yani nası su ve yemek yemessen vücutun ölüceğini söylüyorsa nikotinde öyle bir bağımlılık yapıyorki onu almassan ölüceğini sanıyor[signature][hline]yas
Mesaj tarihi:
nefret: düşüncelerin ve hormonların beraber çalışması
düşünce bölümü bir şeye yada kişiden hoşlanmadığını belirtirken hormonlarda kızgınlık ve saldırma isteğini ve heyecanı arttıran hormonlar salgılıyor

yani nefret duyarken aynı şeyleri önünüze çıkarsa başkasındanda çıkarabiliyorsunuz ya hep hormonlar yüzünden oluyor balistik diil bunnar haşaa diye saldırtıyo:P[signature][hline]yas
Mesaj tarihi:
yuh yapma artık. O kadarı da herhalde aşırı bağımlılarda falan vardır. normal bi sigara içen insan öleceeni sanmaz bence. Tabi sen nerden örendin bilmiom.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Warning! A nuke has been launched!
Mesaj tarihi:
Hah şimdi o nefretin tanımını tekrar tekrar oku çemisyalciğim[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
ölüceğini sen sanmıyorsun vücutun öyle sanıyor ikisi ayrı:)

yani biraz kurcalarsan susuzlukta ve açlıkta hissettiğin şeyler sigarasızlıktada hissediyorsun farkedicen

birde insanlar sigara içmeyince bi ihtiyacının olduğunu sanıp gidip yemek yiyo[signature][hline]yas
Mesaj tarihi:
Çok güzel özetlemiş Chemical :)
(bence) iradesi güçlü olan istediğini yapabilir, kendini kontrol etmeyi biliyordur zaten kimya mimya hikaye. kitap içeriği değil her şey.
(bi örnek vereyim çok sevdiğin bir dizi var ve bu diziyi hiç kaçırmıyorsun, bağımlısı olmuşsun :P fakat dizinin oynayacağı saatte sevgilin seni arayıp buluşmak istiyor :P sevgilin mi? dizi mi? :P ) (gerçi çok zorlamadıkça demişsin ama :P :P )[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Mesaj tarihi:
Bi kere içiyim demiştim şu mereti az daha boğuluuyordum o günden sonrada pek bi yakınlığımız olmadı kendisiyle..[signature][hline]__«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»__

404 Not Found
Mesaj tarihi:
Abi vucut sigara içmeyince öleceğini sanıyosa irade istedii kadar güçlü olsun bi işe yaramaz o zaman. YA da peygamber iradesi olması lazım :) Neyse Allah'tan hiç denemedim şu aptal zıkkımı. Yoksa bende nerde gezer o irade :)[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Warning! A nuke has been launched!
Mesaj tarihi:
yeteri kadar nikotin kana karışmayınca (2 3 nefes bünyeye göre 1 2 sigara da olabilir) bağımlılık olmuyor
birde sigaradaki nikotin oranınada bağlı

uyuşturucuda öyle az bi miktar çok hafif bir uyuşturucu alınca bağımlılık yapmıyor
hayır "bikere dene sevmessen bırakırsın" demiyorum
mesela passiflora böyle bişi oda uyuşturucu ama çok hafif ve az alıyorsun
onuda şişe şişe içersen bağımlı olursun[signature][hline]yas
Mesaj tarihi:
Zekadan bir bütün alırsak sosyal zeka+duygusal zeka burda çok iyi çalışmalı.
Sigarayı bir bağımlılık olarak, dolayısıyla bırakılması zor belki de imkansız bir şey olarak görenler gerekirse kendilerini sigara içmeyenlerle karşılaştırıp aşağılık kompleksine soksunlar (hmm yapabilir misiniz bunu :P ). belki daha kolay işe yarar, kişisel telkinler de önemlidir :)[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Mesaj tarihi:
kardesim gunde 1 paket icmezsen bisey olmaz biraksan en iyisimi? yani cok iyi ama gunde bi jharum captain black, haftasonlari bi bakire kiz bacaginda sarilmis [bakbak] icmessende sen yasiyo sayilmazsinki

ama tamamen karsi oldugum sey malboro camel parliment falan sigara icilmez, cok daha keyifli tutun mamulleri tuketmek varken[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
said:
orc_lord, 24 Eylül 2004 23:07 tarihinde demiş ki:
said:
Prawler, 24 Eylül 2004 22:56 tarihinde demiş ki:
bende forumlarda sosyal nası olunur? diye soran bi insan sosyal olamaz kusura bakma ama

hmm sanada uyarlıyalım bunu.
bende forumlarda nasıl sigara bırakılır? diye soran bi insan sigara bırakamaz kusura bakma ama

ben forumlarda nasıl sigara bırakılır demedim bu 1
sadece sigarayı bıraktım dedim ve bırakmak isteyen insanlara yardımcı olmak için bu topiği açtım 2
Sigara içmekle sosyal olmak çok farklı konular 3
Laf sokmaya çalışmadan önce otur bi topiği oku 4
orc_lord saçların lüle lüle yar sana güle güle 5[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım
Mesaj tarihi:
tebrikler[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
  • Yeni Oluştur...