Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koc.Net : Online Guvenlik Denetim Gunleri


Core

Öne çıkan mesajlar

Koç.net, şirketlerin bilgi sistemleri güvenliğini ölçerek, Türkiye'nin güvenlik haritasını çıkaracağı ikinci ücretsiz "Check-Up" kampanyasını başlattı.

Koç.net tarafından yapılan açıklamada, Koç.net'in, internet üzerinden şirketlerin bilgi sistemleri güvenlik düzeyini analiz etmek etmek amacıyla geliştirdiği "Rizikometre" adlı sistemle ücretsiz check-up kampanyasının ikincisini başlattıpı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, şirketler, Koç.net'in Türkçe olarak geliştirdiği Rizikometre adlı "web üzerinden online güvenlik denetimi sistemi"nden, hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecek. 11 Kasım 2004 tarihine kadar sürecek olan ücretsiz Check-up kampanyasına katılmak isteyen şirketler, Koç.net'in 0216 556 10 99 numaralı çağrı merkezine veya http://www.koc.net/rizikometre adresine başvurabilecek.

Koç.net, Check-Up kampanyasında 1000 civarında küçük, orta, büyük ölçekli kuruluşun, internet açılımları ve sistemlerindeki güvenlik risklerini tespit edecek ve kampanya sonunda Türkiye'nin güvenlik raporunu çıkaracak. Koç.net'in ücretsiz güvenlik testi hizmetinden şirketlerin yanı sıra üniversiteler ve belediyeler de yararlanabilecek. Koç.net'in "güvenlik Check-Up kampanyasını, Türkiye'de güvenlik konusuna olan ilgiyi artırmak ve kurumları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği ifade edildi.

Koç.net, Check-Up kampanyası süresince şirketlerin güvenlikte karşı karşıya olduğu riskleri listeleyecek ve bu risklerin iş güvenliği üzerindeki tehdit derecelerini belirleyecek. Şirketlerin bilgisayar ağlarının güvenlik profilini, uluslararası sertifikasyona sahip Koç.net güvenlik uzmanları çıkaracak.

Güvenlik denetimleri sonunda Koç.net güvenlik uzmanları şirketlere güvenlik açıklarını nasıl giderebilecekleri konusunda yorum ve önerilerde de bulunacak. Şirketlerin güvenlik ağlarındaki açıklar, şirketlere önerileriyle birlikte özel bir rapor halinde sunulacak.

Koç.net'in ilkini 2003 yılında gerçekleştirdiği araştırmaya yaklaşık 1000 şirket katılmış ve bu şirketlerin yüzde 87'sinin farklı düzeylerde güvenlik riski taşıdığı ortaya çıkmıştı. Şirketlerin yüzde 56'sının web sunucu bilgilerinin kolaylıkla çalınabilir, ana sayfalarının değiştirilebilir veya bir başka adrese yönlendirilme riski taşıdığı, yüzde 43'ünün ise DNS sunucularındaki açıklardan dolayı şirket maillerinin ele geçirilebilir veya çalışanların internet üzerinden eriştiği bankacılık benzeri işlemlerde kullanılan şifrelerin çalınabilir olduğu belirlenmişti. Check-Up'tan geçen şirketlerin yüzde 29'unun sistemlerinde de çok yüksek seviyede açıkları bulunmuştu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...