nameless Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 eğer yoksa az önce insanlığın sırrını buldum :D şaka bir yana milyon basamaklı sayılara bile bakabilecek bir program yazdım(walla)[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 ahah eminim yazmıssındır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Ne güzel. [signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- [Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 21 Ekim 2004 14:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 görürsünüz yakında televizyonlara çıkınca ama milyon basamaklı diyorum ben :)[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 zaten 200+ basamaklı sayılar icin uygulanan bir algoritma var. Hata payı da var ama cok kücük. 1/2^200 gibi bisi.. ama milyon basamak..öhöm.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 zaten milyon basamak işi abartmak amacıyla :) ama bin küsür basamaklı sayılara rahatca bakabilirim sorunsuz buna bakabilmek için kendi sayı sınıfımı yazdım[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 az önce programı patlattım :) uzun bir sayı giriyim diye yüklendim klavyeye ve sonuç windowz program patladı hatası ühühüh kaç haftadır uğraştım canım çıktı be edit:// bir de buraya geldim o kadar konu açtım rezil oldum[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle [Bu mesaj nameless13 tarafından 21 Ekim 2004 15:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Abi bunun projesini yaptı arkadaşlar zaten. Ve şu anda uykusuzluktan herbişeyi karıştırmadıysam, kar tanelerinin geometrileriyle falan ilgili. Var yani böyle bişi."[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 adım yakında 'tırt programcı'ya çıkar[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 kar tanelerin sekliyle ilgili ha :) o da ilginc tabe eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 bsayının direkt asal olup olmadığını veren bi algoritma şindilik keşfedilmedi :) benim bildiğim sayının asal olup olmadığını öğrendiğin en hızlı algoritma kareköküne kadar olan sayılara bölünüp bölünmediğini test etmek. bir de yamuluyor olabilirim mersene asalları diye bişi var, ama o da bütün asal sayıları kapsamıyor yani n bir asal sayıysa 2^n+1 de asal sayıdır. ama tersi doğru değil. bi de bi ara asm ile asal sayı mı diye test eden bi fonksiyon yazdıydım gerekiyorsa onuda bulabilirim[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 21 Ekim 2004 17:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 yamuluyosun. n=3 icin 2^3+1 = 9 asal degil. :) [signature][hline]templars of steel [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 21 Ekim 2004 17:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 ha evet karıştırmışım 2^n-1 olcakmış[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 var benim bi matematikci arkadas zevk icin yapmisti.. asal sayı kendinden baska bir sayıya bölünemeyen sayı demek ya, arkadasim girilen bir sayinin karekokune kadarki butun sayilari o sayıya böldüren sonuc 0 cikarsa asal degil cikmazsa asaldir diyen bi program yapmis.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 onlar kücük sayılar icin kullanılıyor. benim dedigim yöntemi (200+ basamaklılar icin olan) bankalar crytography icin falan kullanıyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 ceday o yöntemin ismini falan verebilir misin merak ettim bi araştırayım :-)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 oldukca karısık bir yöntem, ben ilk buldugum sayfaya girdim sanırım daha fazla kaynak da bulabilirsin.. http://mathworld.wolfram.com/PrattCertificate.html edit: dur simdi yanıltmıyım bu yukarda verdigim linkteki sey olamayabilir benim hatırladıgım. Algorithmanın tam ismini hatırlamıom. 2 yıl gecti :) [Bu mesaj CEDAY tarafından 21 Ekim 2004 18:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 o sorunun cevabini bulundugu gun makineside cikar yada programi merak etme yani olay 2-3.5... falan degil milyonlari dusun zilyonlar idusun ....mumkun degil odaha cozumemis bir problem oyuzden hesaplayacak bir seyin olmayisi normal :D[signature][hline][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 rahan o verdigim adresin sol menüsünden "number theory" e girip, prime numbersa gidersen, detaylı bilgi buluyorsun.. ordaki 4-5 theorynin birlesmesinden olusuyor asıl theorem.. yani digerlerini de kullanıyor.. witness denen bişi var zaten, bütün teori onun üzerine oturtuluo. onu anlarsan gerisini anlarsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 öyle bir algoritmadan önce matematiksel formülünün bulunması gerekli. matematiksel formül olmadıkça sadece mevcut matematiksel yöntemlerle insanın yapamadığı işlemleri bilgisayara yaptırırsınız. o da sadece işlemci gücüne bakar. milyon haneli sayılarla çarpanlara ayırma işlemini yapabilmek için ise takriben thz mertebesinde işlemciye ihtiyacınız olacaktır. ya da bolca zamana..[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 ya bende bir yontem buldum hatta yine acmistim burda para edermi diye :P benim buldugum yontemde sayinin kendisinden onceki butun sayilari kullanmaniz gerekmiyor ve sayi buyudukce olusan yavaslama cok fazla olmuyor. 1000 haneli bir sayiyi bile cok hizli kontrol edebilirsiniz diye dusunmekteyim. ama prof. programci olmadigimdan ve birazda usengecligimden c de max tam sayi sinirlarina takilmistim. bu arada buldum dedigim yontemi daha sonra bi turk ben buldum diye cikti. gazetede okuyunca uzulmustum :/ eger hane ile ilgili bir sorunum yok diyorsaniz oturup calisalim ustunde makinalari net ustunden birlestirip programlari biraz ortak kastiralim. olmaz mi ?[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 programı yazmak kolay iş.. matematiksel algorithmayı cıkarmak asıl mesele :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 e var diyorum işte .. alla allaaa :P siz yazın çok haneli sayılarda hızlı işlem yapabilen bir kod ben gerisini anlatayım size ..[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 uses crt; var i,k,n,p:integer; begin clrscr; writeln('Sayi Girin');readln(n); for i:=3 to n do begin p:=0; for k:=2 to i-1 do If i mod k = 0 then p:=1; If p=0 then writeln(i); end; readln; end. şöyle bi pascal kodu yapmışım girilen n e kadarki asal sayıları ( 3 ten itibaren olan ) verio okulda programlama dersinde daha 1 ay oldu hoca bole bişi sordu kimse yapamadı gerçi soruyuda boru diye nitelendirdi okulda programlama öğrenme işi zor beah[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 senin o yapmaya çalıştığın tüm kriptoloji dünyasının bulmaya çalıştığı bişi. yap hakkaten artık aldığın ev araba vs. yi anlatmak için gelirsin pati forumlarına :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar