Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

asal sayıları bulan program var mı?

nameless

Öne çıkan mesajlar

az önce programı patlattım :)
uzun bir sayı giriyim diye yüklendim klavyeye ve sonuç windowz program patladı hatası ühühüh kaç haftadır uğraştım canım çıktı be
edit:// bir de buraya geldim o kadar konu açtım rezil oldum[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem
Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki:
ulan kelle

[Bu mesaj nameless13 tarafından 21 Ekim 2004 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bunun projesini yaptı arkadaşlar zaten.

Ve şu anda uykusuzluktan herbişeyi karıştırmadıysam, kar tanelerinin geometrileriyle falan ilgili. Var yani böyle bişi."[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Sosyal ağlarda paylaş

bsayının direkt asal olup olmadığını veren bi algoritma şindilik keşfedilmedi :)

benim bildiğim sayının asal olup olmadığını öğrendiğin en hızlı algoritma kareköküne kadar olan sayılara bölünüp bölünmediğini test etmek.

bir de yamuluyor olabilirim mersene asalları diye bişi var, ama o da bütün asal sayıları kapsamıyor yani
n bir asal sayıysa 2^n+1 de asal sayıdır.
ama tersi doğru değil.

bi de bi ara asm ile asal sayı mı diye test eden bi fonksiyon yazdıydım gerekiyorsa onuda bulabilirim[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 21 Ekim 2004 17:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

var benim bi matematikci arkadas zevk icin yapmisti.. asal sayı kendinden baska bir sayıya bölünemeyen sayı demek ya, arkadasim girilen bir sayinin karekokune kadarki butun sayilari o sayıya böldüren sonuc 0 cikarsa asal degil cikmazsa asaldir diyen bi program yapmis.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Sosyal ağlarda paylaş

oldukca karısık bir yöntem, ben ilk buldugum sayfaya girdim sanırım daha fazla kaynak da bulabilirsin..
http://mathworld.wolfram.com/PrattCertificate.html

edit: dur simdi yanıltmıyım bu yukarda verdigim linkteki sey olamayabilir benim hatırladıgım. Algorithmanın tam ismini hatırlamıom. 2 yıl gecti :)

[Bu mesaj CEDAY tarafından 21 Ekim 2004 18:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

rahan o verdigim adresin sol menüsünden "number theory" e girip, prime numbersa gidersen, detaylı bilgi buluyorsun..

ordaki 4-5 theorynin birlesmesinden olusuyor asıl theorem..
yani digerlerini de kullanıyor..

witness denen bişi var zaten, bütün teori onun üzerine oturtuluo. onu anlarsan gerisini anlarsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir algoritmadan önce matematiksel formülünün bulunması gerekli. matematiksel formül olmadıkça sadece mevcut matematiksel yöntemlerle insanın yapamadığı işlemleri bilgisayara yaptırırsınız. o da sadece işlemci gücüne bakar.

milyon haneli sayılarla çarpanlara ayırma işlemini yapabilmek için ise takriben thz mertebesinde işlemciye ihtiyacınız olacaktır. ya da bolca zamana..[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

ya bende bir yontem buldum hatta yine acmistim burda para edermi diye :P

benim buldugum yontemde sayinin kendisinden onceki butun sayilari kullanmaniz gerekmiyor ve sayi buyudukce olusan yavaslama cok fazla olmuyor. 1000 haneli bir sayiyi bile cok hizli kontrol edebilirsiniz diye dusunmekteyim. ama prof. programci olmadigimdan ve birazda usengecligimden c de max tam sayi sinirlarina takilmistim.

bu arada buldum dedigim yontemi daha sonra bi turk ben buldum diye cikti. gazetede okuyunca uzulmustum :/

eger hane ile ilgili bir sorunum yok diyorsaniz oturup calisalim ustunde makinalari net ustunden birlestirip programlari biraz ortak kastiralim. olmaz mi ?[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

e var diyorum işte ..
alla allaaa :P
siz yazın çok haneli sayılarda hızlı işlem yapabilen bir kod ben gerisini anlatayım size ..[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

uses crt;
var i,k,n,p:integer;
begin clrscr;
writeln('Sayi Girin');readln(n);
for i:=3 to n do begin p:=0;
for k:=2 to i-1 do
If i mod k = 0 then p:=1;
If p=0 then writeln(i);
end;
readln;
end.

şöyle bi pascal kodu yapmışım girilen n e kadarki asal sayıları ( 3 ten itibaren olan ) verio
okulda programlama dersinde daha 1 ay oldu hoca bole bişi sordu kimse yapamadı gerçi soruyuda boru diye nitelendirdi
okulda programlama öğrenme işi zor beah[signature][hline]Fire in the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...