Pluton Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Ya bu booking sistemi delirtti beni tam kafamı boşaltıp projelendiriyorum illa ki biryerlere takılıyorum. Şimdi records diye bir tablom var. record ------ id arrival departure Sütunları var ve kişi mesela 15 Nisan ve 20 Nisan arasını seçtiğinde; arrival: 15-04-2012 departure: 20-04-2012 olarak kayıt ediyorum. Şimdi işin sıkıcı tarafı şu. Eğer 15-04-2012 'den önce başka rezervasyon olmamış ise 15-04-2012 rezervasyon yapılabiliyor. Yada tam tersi departure içinde geçerli. Mesela şu linke gittiğimizde 10 ve 13 haziran yarım gün yani alınabiliyor. Ama önce varsa alınamıyor. Bunu sql'de sağlıklı bir şekilde nasıl kontrol ettirebilirim fikri olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Bir tek ben mi anlamadım? "Eğer 15-04-2012 'den önce başka rezervasyon olmamış ise 15-04-2012 rezervasyon yapılabiliyor." Departure kısmını geçtim, kafam daha fazla karışmasın diye de.. Kontrol etmek istediğin nedir? Link olmadığı için örneği göremedim. "yarım gün" nedir? Son cümlen örnek olsun diye koymuşsun ama "yarım gün"ün ne olduğunu bile anlayamadığımdan biraz kötü bir örnek olmuş sanırım. Daha net bir örnek verir misin? Şu ana kadar yazdıklarından iki tarihin karşılaştırılmasını istediğini anlıyorum ki bunu sorduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 bende en ufak bişey anlamadım, benim cahilliğimdir bleki diye bişey de yazmamıştım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 bu nası topak bu nası soru. https://msmvps.com/blogs/jon_skeet/archive/2010/08/29/writing-the-perfect-question.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Yarım gün derken mesela o gün check out yapılıcaksa birinin departureı ile öbürünün arrivalı çakışabilir ondan bahsediyorsun sanırım, date-time formatında saklarsan yapabilirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Hmm ufkum genişledi, akşam rüyasına yattım, vahiy geldi sanırım. iki tarihin çakışmamasını mı istiyorsun? between kullanabilirsin. select sum(cnt) errrrrr from ( select count(id) cnt from record where $departure_date between departure and arrival union all select count(id) cnt from record where $arrival_date between departure and arrival ) n Eğer bunun sonucu 0'dan büyükse çakışıyordur demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Kendi yazdığım soruyu bende anlamadım zaten hangi kafayla yazdım lan ben bunu söylemeyi unutmuşum :D Evet işte 15 Nisan - 20 Nisan arasını birisi aldıysa diğer alamayacaktı ama cidden vahiy gelmiş adama anlamış. Tbr :D Ama tabi bu yarım gün olayı işin içine sıçıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar