Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux hakkında soru ve speaker tavsiyesi

ermynorac

Öne çıkan mesajlar

İkiside birbirinden alakasız iki soru olacak ama danışmak istedim.

1.si bilgisayarıma linux kurmak durumundayım.Elimde şuan mandrake 9.2'nin cdsi var. Kurulum yapmadan önce bu sürümün eski olup olmadığını ve mandrake yerine tavsiye edebilceğiniz başka linux varmı (SuSe'de kurabilme şansım var) aralarında ne gibi fark var fikrim yok.tavsiyenize göre hareket edeceğim.

2. sorum bu aralar en az 4+1 yada daha fazla sayıda bir sorround sistem yapmak istiyorum.Parası 150 milyona denk gelicek önerdiğiniz bir sistem var mı pc'im için ?
Birde 5+1 yada 7+1 sistemi olanlardan 4+1 e karşı ne kadar avantajı olduğunu duymak istedim çok farkedip farketmediği hakkında.
teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Mandrake ye hiç bir zaman ısınamadım. Desktop'da kullanabilceğin en iyi sağıtım bence suse'dir.. Şaşma derim... Heleki yeni linux kullanmaya başlayan biriysen..s[signature][hline]Yaşanmış hikayedir..
- Anne PmaAbsoluteUri değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir..
- Neee??
- Zıııııttt Erenköy..
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer öyle bir Linux neymiş deneyim diyorsan Mandrake yeterli.. Knoppix veya SuSE de denenebilir..

Gel gelelim eğer öğrenmek istiyorsan mutlaka ve mutlaka Slackware kurulmalı, eğer hafif üşengeç biriysen Debian dan şaşmamalı.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

1. sınıf bigisayar müh. 'deyim.Evinize linux kurun dediler bu yüzden kuracağım ancak hangi sürüm olacağı konusunda kesin bir şey demediler okulda suse yüklü ama istediğinizi kurun arada çok büyük farklar olmaz dediler.
slackware konusunda eminsen arayıp bulabilirim.
birde bu linux'un internetten indirilebilmesi lazım ama bulduklarım genelde limited edition oluyor bunun nedeni nedir,linux bedava olması gerekmiyormu, neden internetten tam version indirilemiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

SuSE RedHat gibi firmalar, kendi Linux dağıtımları için bu şekilde davranıyorlar..

Slackware, Debian falan gibi dağıtımlar rahatlıkla internetten indirilip, kurulabiliyor.

Bilgisayar Müh., okuyorsanız elbetteki Slackware den başkasını düşünmeyeceksiniz.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...