pontipati Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Şu python kitabını bitiren bir kişi ne kadar bilgili olur, bu kitap ne kadar yeterlidir? kitap içeriği p1.png: p2.png: p3.png: kitap istihzadan, telif hakkı rahatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Böyle kitaplardan bir şeyler öğrenirsin elbette ama bence pratik her şeyden daha önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 herhangi bir dile giriş kitabı seni nereye götürüyorsa o kadar öğretecek, temel seylerin cogu var soyle kabaca bakinca üstüne muhtemelen wxwidgets var bir de gui için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Bi kere türkçe ve istihza da python için bayağı aktif, c c++ java için bile türkçe kitap zor bulurken :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 türkçe kitap okumayın pek mümkünse :) çeviriler adamın bildiğini unutturacak cinsten oluyor, katar vardı bi kitapta ya, katar nedir arkadaşım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 senko said: türkçe kitap okumayın pek mümkünse :) çeviriler adamın bildiğini unutturacak cinsten oluyor, katar vardı bi kitapta ya, katar nedir arkadaşım sdf evet o konu öyle, programlama bilmeyenler çeviri yapıyormuş ve kendileri terim uyduranlar varmış. ingilizce kitap okumak için ne yapayım, mesela bilmediklerimi falan parşömenlere falan çevirileriyle mi yazayım, nasıl daha kolay terimleri/fiilleri öğrenirim? Aynı şey ders kitapları için de geçerli, bayağı sıkıntıdayım bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2012 bilmediğin terimi aratırsan internette wiki'de fln öğrenirsin rahat rahat ya yazılım dünyasında pek terim yok zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Bundan sonra python cookbook tarzı bir şey oku. Ondan sonrada dili kullanarak zaten ilerlersin. Benim anlamadım niye bir dili öğrenmek istiyorsun? Yapmak istediğin bir şey var ve bunu başka dillerle yapamıyor musun? Yoksa bu senin öğreneceğin ilk programlama dili mi olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 http://www.korokithakis.net/tutorials/python/ 10 dk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 riglous said: Bundan sonra python cookbook tarzı bir şey oku. Ondan sonrada dili kullanarak zaten ilerlersin. Benim anlamadım niye bir dili öğrenmek istiyorsun? Yapmak istediğin bir şey var ve bunu başka dillerle yapamıyor musun? Yoksa bu senin öğreneceğin ilk programlama dili mi olacak? İlk buna başladım hem de arayüz vs olarak hoş geldi.Çok az da c++'ya göz gezdiriyorum.programlama okumuyorum ama merak varken boş durmayım diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 ya saçma bir soru olacak da pythonu c++ ile kıyaslarsak -leri +ları nedir ? pythonla çok büyük projelere girişilir mi ? mesela c'de olay memorynin tamamen senin kontrolünde olması, javanın c#'ın gc olması diye düşünürsek pythondaki olay nedir ? kısacası pythonu bi açıklayacak olan var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Python hack tool'udur. Senin basit bir algoritmayı C++ veya başka bir dilde yazman, syntax ve compile işlemleri nedeniyle 10 dakikanı alıyorsa, Python'la 5 dakikanın altında yazarsın. algoritma çalışıyor mu diye kontrol edersin. Aklına gelen fikir mantıklı mı diye kontrol edersin.. Ama büyük çaplı proje geliştiremezsin çünkü ihtiyacın olan birçok kontrol compiled bir dil olmadığı için yok. Büyük şeyler geliştirmesi zor yani. Bunun ötesinde nispeten yavaş. Bir de bunların ötesinde Python işlevsel bir dil. Şöyle anlatayım... Power designer diye bir program vardır, bilen bilir. Analistler inat ediyorlar ve daima ms word output alıyorlar. Excel'e hiçbir şekilde export almıyorlar. Ben bu ms word output'u aldım. Word'ün içindeki liste objelerini ayıkladım. Sonra MS Excel'e workbook'lar halinde yazdım. Aradaki boş satırları temizledim. Formatları düzelttim. Bunu yapmam 3 saatimi aldı. C++'la yapmaya kalksam muhtemelen tüm haftasonumu yerdi. Soruna tek cümleyle cevap verecek olursak; C library'lerini fonksiyonel olarak kullanabilmeni sağlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 pythonla büyük proje de yazılır ama interpreted olduğu için nispeten yavaş olur ama onun dışında her şeyi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar