Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bad sectorlu external disk

fizban

Öne çıkan mesajlar

cok güzel calısmakta olan external diskimin canı sıkıldı ve calısmamaya basladı. restart attım, yine calısmadı. niye calısmıyorsun dedim, sevgi falan verdim baktım bir gelişme yok.

fedora'yı açtım hemen, hop dedim bi format çakarım kendine gelir. o da olmuyor, şu sebepten;

disk utility açılıyor. a hard disk is reporting problems diyor, tamam nedir panpa diyorum, SMART STATUS: Disk has many bad sectors diyor. Format drive veya Format volume yapamıyorum, çünkü a job is pending diyor. safe removal falan hiçbirşey yapamıyorum, keza "One or more partitions are busy on /dev/sdb".

onun dışında herşeyi doğru okuyor, file system'dan label'ına bir sorun yok.

bayağıdır uğraşmadım external disklerde, fikrim yok o yüzden. var mı bir adet direk bootable, gparted tarzı, fakat güncel bir mini-os, halletsin bu sorunu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu icinde var gparted. Gparted'in kendi ISO'su da var. Lakin daha guzeli Hiren's Boot var. Icinde zilyon tane tool ile geliyor, birinden biri ise yarar.

Bu arada unmount ederken haci zorla bunu, agzini yuzunu kira kira cikar diyebiliyorsun. Ona bir bak isine yararsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Küpe istiyosan buyur:

[list=1]
[*] Hiren iyidir.

[*] Harici diski kurtarmanın en garanti yolu içini söküp bilgisayara takmaktır. (tabii samsung'un ufak 1,8" diskleri gibi bişey almadıysanız. bunlarda hdd entegresinden direkt USB çıkışı var, bozuldu mu çöp oluyo direkt.)

[*] Harici disklerin hepsi son kullanıcı tarafından sökülmek için tasarlanmamıştır, sökmek beceri gerektirir.

[*] Hiç bir zaman tek diske güvenilmez.[/list]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...