cavanagh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Okuldan bi ödev geldi,kimya&fizik unuttuğum için onları fizbandan aldım=) programlamayı kendim yapmaya çalıştım,ama emin değilim tabiki,bilen biri varsa bir gözatıverirse çok iyi olacak=) çok kolay birşey ama ben bu tür şeylerle pek ilgilenmediğim ve ilk dersi kaçırdığım için(örnek öğrenci=P) yanlış yapmış da olabilirim.ben soruyu bi de kendi yazdığım programı bi yazayım,bilen çıkar belki=) Question=A reel of copper wire has a mass of 800g,of which 250g is the mass of the empty reel.Calculate the length of wire on the reel if the diameter of the wire is 0.9mm(1m3 of copper has a mass of 8950kg). -write a Fortran code to solve the problem. program finding_the_length_of_wire ! A program to calculate the length of wire by using the given informations ! Variable Declarations real:: mass_of_a_reel_of_copper_wire,mass_of_empty_reel,mass_of_wire real:: volume,density,pi,length,diameter,radius ! Ask for mass of a reel of copper wire print*, "what is the the mass of a reel of copper wire?" read*, mass_of_a_reel_of_copper_wire ! Ask for mass of empty reel print*, "what is the mass of empty reel?" read*, mass_of_empty_reel ! Calculate the mass of wire mass_of_wire=mass_of_a_reel_of_copper_wire-mass_of_empty_reel ! Print mass of the copper wire print*, mass_of_wire ! Ask for density print*, "what is the density of copper wire?" read*, density ! Calculate the volume volume=mass_of_wire/density ! Print the volume print*, volume ! Ask for diameter print*, "what is the diameter?" read*, diameter ! Covert it to the radius in terms of cantimetter radius=diameter/(2.0*10.0) ! Print radius print*, radius ! Calculate the length length=volume(pi*r**2) ! Print length print*, length end program finding_the_length_of_wire soruyu da şöle çözdük 800-250=550g v=m/d=550/8950=0,0614m3 v=pi*r^2*h(length) h=v/(pi*r^2)=0,0614/(3,14*81*10^-8)=2414 yani böle bişiler işte,rakamları koyunca nasısa bulcak program=)[signature][hline]Rangermania Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki: demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Sankim yazılım bölümü daha iyi yardımcı olabilirdi?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 aslında haklısın düşündüm de bunu fakat oraya atsaydım 2 güne kadar anca cevap alabilirdim bunu sabaha teslim edeceğim için burayı seçtim sağol yine de uyarın için penth[signature][hline]Rangermania Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki: demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Eheh en güzel yöntem :P[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. Yeminli pati. Artık cinnet durumuna gelmedikçe hiçbir dini, siyasal, kişisel tartışmaya girmeyecek. Lütfen bu adamı deli etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 =) baksana buraya açtık burda bile cevaplayan yok=) allahtan yaptım da yanlış var mı diye soruyorum=)[signature][hline]Rangermania Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki: demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 heh ii de donanım/yazılımı konu dışından daha çok refresh ediorm ben. eğer derleyicide bi sorun çıkartmadıysa başka bi sorun çıkartma olasılığı da yok sanırım programın yani sonradan sorun çıkartçak bişi yok gibi duruyo ek olarak alınan değerlerin geçerli değerler olup olmadığını da kontrol edebilirsin misal kullanıcı density ye 0 girerse program çalışma sırasında hata verir. said: length=volume(pi*r**2) aslında fortranı unuttum ama bu satrıda bi gariplik var sanki; yani volume diye bi fonksiyon tanımlı değil pi ve r de tanımlı değil bi de üs alma ^ işaretiyle yapılıyor diye hatırlıyorum ama yanlış olabilir tabi.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 21 Ekim 2004 23:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 said: Angelus, 21 Ekim 2004 21:45 tarihinde demiş ki: length=volume(pi*r**2) bu satı da sorun varmış evet,çok sağol doğrusu şöyle olacak sanırım length=volume/(pi*radius**2) fortran kitabında bi yerde sayının karesini böyle alıyodu bende öyle yaptım senin dediğin gibi de oluyor sanırım pi sayısınıda kendi tanıyormuş dediler bana,o yüzden tanıtmadım,ama sorar onu da eklerim araya[signature][hline]Rangermania Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki: demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 bu arada sağol rahan[signature][hline]Rangermania Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki: demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 pi ve r yi de tanıtman gerekio yoksa exe de hata verioyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar