lordgnr Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 merhaba arkadaslar baslikta belirttigim gibi bi html form yaptim ama ben bu formu submit yaptigimda iki sayfaya birden post yapmasini istiyorum. Ornegin forma girrilen bilgileri submit butonuna basinca hem gonder.php ye hede database.php ye gondericek. Anlatabildimi bilmiyorum eger anlayan varsa ve bunun bir yolunu biliyorsa lutfen bana soylesin.[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 tek bir php yazarsın form action ı ona yaparsın o iki işlemi de yapar ... yinede iki farklı sayfa açılacak illa diyorsan yine bir php hazırlarsın bilgileri ona gönderirsin -mesela hebele.php- hebele php de gonder.php?a=1&b=2 database.php?a=1&b=2 adlı sayfaları açar. böylece değişkenler aktarılmış olur. javascript ile arada ki hebele.php ye gerek kalmadan da yapabilirsin. fakat gönderilen değişkenlerin kontrollerini server side da yapman şiddetle önerilir .. karışık yazdım ama düzeltemicek kadar başım ağrıyor .. kolay gelsin ...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 daha da basiti database.php'yi diğerinin içine include et?[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 mum sql de sorun cikmaz mi o zaman ? iki sayfa da da ayni islem var ise sorun cikar diye dusunuyorum. değişken isimleri farklı olsa bile işlem aynı olduğunda php işlemi yapmıyor. veri okumak gibi basit birşey kafayı yedirtmişti bana. daha sonradan birisi bunu söyledi yaptıramazsın diye ... nese böle işte : P[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 değişken tanımalamak gibi birşey olmadığı için sorun çıkmıyor. hatta include ettiğiniz dosya direkt mevcut dosyanın içine yazılıyor gibi $tey = 3; echo "$tey"; include( "hmm.php" ); $tey += 1 ; echo "$tey"; hmm.php içinde de $tey += 2 echo "$tey"; derseniz sonuç 3 5 //hmm.php içindeki 6 //include'dan sonraki olarak çıkacaktır. yani bırakın aynı değişkeni kullanmayı, aynı connectionu bile kullanabilirsiniz :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 21 Ekim 2004 21:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 kavel hebele.php'nin icine gonder.php?a=1&b=2 database.php?a=1&b=2 ?> yaptim olmadi nasil yapacam yahu anlamadim anlamam pek ben php den ogrenme asamasindayim :)[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 said: Mum_Chamber, 21 Ekim 2004 21:26 tarihinde demiş ki: değişken tanımalamak gibi birşey olmadığı için sorun çıkmıyor. yani bırakın aynı değişkeni kullanmayı, aynı connectionu bile kullanabilirsiniz :D hayır hayır anlamadın sen benim dediğimi tamam aynı connection ı kullanıcak vs. bak şöyle birşey olsun. include "db_conn.php"; . . . include "gonder.php"; . . . include "database.php"; . mysql_close() . . ?> gonder ve database içinde aynı sql kodları olsun. bu durumda sorun çıkarıyor web server da. aynı kodu 2. kez işleme sokmuyor. değişken adı derkende $query="INSERT INTO.." şeklinde birşeyi $query1 ve $query2 olarak ayırmaktan bahsetmiştim. çok uğraştım olmadı bir türlü aynı sayfa içinde aynı işlemi 2 kere yapmadı. bahsettiğim olay bu yani yoksa bende biliom o şekilde çalıştığını :)[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 hmm flush etmen gerekiyor olabilir. bakmak lazım da, şimdi çok yorgunum. @lordgnr: öyle yapaman :D o şekilde çalıştırmak çok zor olur. önce gonder.php dosyasına ilet formu. yapacağın işlemi yap ve meta redirection ile database.php'ye geç.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 aradım baktım, db connectionlar için flush benzeri bir fonksiyon bulamadım. galiba her dosyanın sonuna mysql_close() mysql_connect() eklemek gerekli. fakat eklemeden çalışıp çalışmadığını test etmedim.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar