Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su Soğutma Sistemi Dizüstüne Geldi

Wolas

Öne çıkan mesajlar

said:
Asetek firması, ısı transferinde başarılı çözümler sunan su soğutma sistemini, Alienware M18x oyun bilgisayarı için entegre etti. Henüz prototip aşamasında olan bilgisayar, çarpma, düşme gibi kazalara karşı dayanıklı bir yapıya da sahip. 3,5Ghz Intel Core i7 işlemcisi ve AMD Radeon HD 6990M ekran kartına sahip dizüstü bilgisayar, sıvı soğuta sistemi sayesinde bütün parçalar arasında sirkülasyon sağlaması amaçlıyor. Benchmark testlerinde %18 ila %23 arasında performans artışı sağlayan sistem, klasik diz üstü bilgisayar fanlarından daha hızlı ve daha sessiz çalışıyor.

süper vallaha bekliyordum
Sosyal ağlarda paylaş

şöle gereksiz

naparsan yap o dizüstü ısıncak

suyla o ısınmanın süresini uzatırsın anca, sonra o çük kadar yerde dolana dolana su ısınır, sonra da elinde gene sıcacık nurtopu gibi bir dizüstün olur

gg

bide laptopa kocaman radyatör koyamayacağın için o suyu da nasıl soğutmayı becermişler o da ayrı , yada soğutabilmişler mi acaba haha
Sosyal ağlarda paylaş

su soğutma lafın gelişi zaten

hiç birinde direk saf su kullanımaz, işin içinde coolant kimyasallar tabii ki vardır

ama 1-2 derece falan oynatır onlar

+ uzun kullanımlarda eğer kocaman bir radyatörün yoksa o su yavaş yavaş ısınır

gerçi alienware ler öle normal laptop değiller maşallah 5 kilo çeken masaüstünün az portatifi gibi oluyorlar

yani öle bi cihaza radyatör sıkıştırmak çok da sorun değil ama o radyatörü de işte pasif soğutmamak lazım, işin içine gene fan vs giriyor, birde tam randımanlı çalışmasının mümkünatı yok o su soğutmanın

şu peltieri ne zaman entegre edebilecekler ya soğutma sistemlerine, onu merak ediyorum ben

hava su falan yalan bunlar, yada hayvan gibi düşük voltaj ısınmayan elektrik yakmayan , şarj falan istemeyen bir teknoloji lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...