sw0d Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 merhabalar ... linux kullanmaya baslamaya calisiyorum ancak knoppix ve mandrake denememe ragmen alcatel speedtouch usb 330 modemi bir turlu tanitamadim. modem usb olarak gosterip dail uptan baglandigi icin olabilir bu durum ama bir turlu cozemedim yardimci olursaniz sevinrm[signature][hline]sw0dster Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 1 tane linux sürümü speedtouch ı otomatik tanıyor ama hangisi hatırlamıyorum (kolay olanlarından biriydi). hernese, şindi eğer otomatik tanımıyorrsa biraz işin var demektir, bir linux acemisi olarak 3 gün uğraşmıştım. linux için yazılan 2 tane driver var bir tanesi kernel mode diye geçiyo diğeri de budur; http://speedtouch.sourceforge.net/ bu sürücünün daha stabil olduğunu okumuştum bi yerlerden. zaten kısa linux maceram süresince hiç sorun çıkartmadı. bir de aşırı ilginç bi şekilde internette bu sürücülerin yüklenmesi ile ilgili onlarca döküman ve forum sayfası var. bu sürücüyü diğerinden ayırmak için de buna benoit's driver diyorlar. sitede yazanları tam olarak uygularsan rahatlıkla bağlanabilirsin. ha bi de lazım olcak; speedtouch'ın firmware i www.speedtouch.com da var. bilgisayarı her resetleyişinde firmwarei yeniden upload eden psikopatik bi yapıya sahip bu modem.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 speedtouch lar zaten default olarak destekleniyor kernelda. Kernel'i derlemeniz yeterli. Gerçi knoppix de problemli olacak bu biraz tabii.. Rahan'ın dediği sonradan yükleme çok daha mantıklı. ~# adsl-setup denediniz mi ?[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 hmm bak şimdi aklıma geldi bu linux için bi installshield yazsak köşeyi döneriz, gerçi kıl linuxçular para da vermez ona ama nese :-P[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 çoooooooooooooooooooooooooook büyük bir iyilik olacağı kesin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Yazılamaz ki, yazılırsa da Linux 'a hafiften aykırı olur :) Zaten installshield e ne gerek var, Debian da falan apt-get install mozilla diyorsun, tıkır tıkır yüklüyor.. Eğer source compile edilecekse, her program için %100 başarı gösteren bir install shield yazmak çok çok zor. Belki belirli bir raddeden sonra insanlar programlarina installshield için config falan belirtirlerse beeelki.. Ki onun yerine distro paketleri var.. Ha bir de şöyle bir problem var, her distro da herşey ayni here kurulmuyor ki :) Kimi /usr/local kullanır, kimi /usr/share..[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 portage kral gibi hallediyor gentooda isi. kendi belirttiginiz flagler ile programlari sisteminize ozel derleyebiliyorsunuz mesela. hele ki USE flagleri yok mu. mesela gtk flagini actiniz, herhangi bir programi cekerken gtk destegi varsa onu da kuruyor. kisaca portage gereken herseyi yapiyor. :)[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Şu Gentoo 'yu bi ben denemedim galiba :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 valla tavsiye ederim. yani butun sistemini march pentium4 ile derledigini dusunsene. ucuyo sistem eheh[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 E lfs den ne farkı kaldı ben herşeyi baştan derleyeceksem ?[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 lfs ile hic ugrasmadim simdiye kadar. onun icin aralarinda bi karsilastirma yapamam. ama gentooyu cok sevmeme yol acan temel ozellikler sunlar: 1) portage bu yazilimin uzerine yazilim tanimiyorum eheh. mesela full gnome based bi sistem kurmak istiyosun, ve pentium4 bilgisayarin var. compiler flaglerini p4 e gore ayarliyosun, sonra da use flaglerine gtk ekliyosun. ses sistemi olarak da alsa kullancan diyelim. alsayi da ekliyosun use flaglerine. bundan sonra cekecegin her program icin portage o programin gtk ve alsa destegi var mi kontrol ediyo, varsa onlarla kuruyo. bi kere flaglerini ayarladiktan sonra herseyi portage yapio. 2) community cok saglam communitysi var. communityi gelistiriciler anlaminda kullaniyorum, sadece user degil. gelistirici sayisi inanilmaz fazla. bu yuzden sisteminiz her an up2date oluyo. (emerge --update system sagolsun ehe)[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar