Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya Petrol Fiyatları (Mart 2012)


alperozg

Öne çıkan mesajlar

aptal aptal konuşup adamın sinirini bozmayın.

birşey yazmayayım dedim ama bokunu çıkarttınız artık. içimiz dışımız tavuk oldu ne kırmızı eti? eskiye göre daha çok et alabiliyormuşuz. fildişi kulede mi yaşıyorsun koçum sen?

bireysel kredi borçları rekor kırdı. herkes krediye abanıyor resmen, hükümet harcayın harcayın kriz teğet geçer dedi şimdi harcamayın diyor. açıkladıkları YALAN işsizlik rakamı, YALAN enflasyon rakamı bile fazla çıkıyor. dükkanlar kapanıyor, insanların işten çıkarıldığını duyuyoruz sürekli çevremizden genel müdürler falan bile dahil. git bi dolaş etrafı konuş insanlarla bakalım gerçekte neler olup bitiyormuş, gazetelerde ve devlet kurumlarındaki uydurma rakamları okuyup küstahlık yapmayın burda.

gelmiş ekonomi iyi diyor. senin işlerin iyi gidiyor diye ekonomi iyi olmuyor, saçma salak konuşup insanın canını sıkmayın. görücem götünüzü ekonomi çökünce.

hayır en çok sinirlendiğim şeylerden biri şöyle göz göre göre yalan söylenmesi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence beyhude bi tartisma donuyor ama et mevzusuna dayanamiyorum artik, yazicam.

et 7 farkli kalite seviyesinde hayvanin degisik yerlerinin degerine gore fiyatlandirilir.

kiyma>kusbasi>biftek>bonfile falan diye bisey yoktur.

zira kontrafileden de , bonfile den de , antrikot dan da steak olur. Dos, kurek, gerdan vb. Buralar kesim bolgeleridir.

kiyma, kusbasi, biftek vb sunum seklidir. etin nereden oldugu konusunda bi fikir vermez. etin kalitesi hakkinda bir fikir vermez.

Dana kusbasinin dusuk fiyatinin sebebi hayvanda tranc, sokum vb gibi kic tarafina yakin sert etten ciktigi icin nispeten degersiz olmasidir. Dusuk kalite etin dusuk kalite yerinden fiyat karsilastirmasi yaptigimizda boyle bi tablo gayet normal geliyor bana.

Yedigi ete dikkat edip ne yedigini bildigini dusunen bi insan olarak ozetleyeyim, kendi kasabimin da dusuncesi bu yondedir;
su anda gectigimiz senelere gore etin fiyati yuksek. Kalitesi ise dusuk.

Ayrica mevzunun birim maas a birim benzin veya et seklinde indirgenmesi de hayli komik. Temel ihtiyaclara ne oldu? Ya dogal gaz vb gibi isinma giderleri? ekmek, un, su?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

git bi dolaş etrafı konuş insanlarla bakalım gerçekte neler olup bitiyormuş, gazetelerde ve devlet kurumlarındaki uydurma rakamları okuyup küstahlık yapmayın burda.

hangi uyduruk rakam? benzin 10 lira da ben 4,61 mi diyorum? asgari ücret 200 lira da ben 700 lira mı diyorum?

kabul etsen de etmesen de bu gerçek. öyle salyalar saçarak yazman bir şeyi değiştirmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Temel ihtiyaclara ne oldu? Ya dogal gaz vb gibi isinma giderleri? ekmek, un, su?

onları da karşılaştıralım? ben karşılaştırmayın demiyorum ki?

ben gazetede gördüğüm BENZİN haberi üzerine bir karşılaştırma yaptım sonra birisi et dedi.:D böyle devam etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Bence beyhude bi tartisma donuyor ama et mevzusuna dayanamiyorum artik, yazicam.

et 7 farkli kalite seviyesinde hayvanin degisik yerlerinin degerine gore fiyatlandirilir.

kiyma>kusbasi>biftek>bonfile falan diye bisey yoktur.

zira kontrafileden de , bonfile den de , antrikot dan da steak olur. Dos, kurek, gerdan vb. Buralar kesim bolgeleridir.

kiyma, kusbasi, biftek vb sunum seklidir. etin nereden oldugu konusunda bi fikir vermez. etin kalitesi hakkinda bir fikir vermez.

Dana kusbasinin dusuk fiyatinin sebebi hayvanda tranc, sokum vb gibi kic tarafina yakin sert etten ciktigi icin nispeten degersiz olmasidir. Dusuk kalite etin dusuk kalite yerinden fiyat karsilastirmasi yaptigimizda boyle bi tablo gayet normal geliyor bana.

Yedigi ete dikkat edip ne yedigini bildigini dusunen bi insan olarak


iyi de nasıl tanımlıyorsun ki
adama antrikot diyince sana bonfile kontrfile veriyorsa kasabını değiştir mesela

kıymayı kaburgadan da çektirirsin, antrikottan da istediğin gibi karıştırırsın

ama 250 gr kıyma dersen, kasap da sana en değersiz yerden çeker
kuşbaşı yı da istediğin yerdne doğratırsın ama 250 gr deyince yine sana elinde ne kalmışsa ondan doğrar

100 yıl öncede böyledi bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Ayrica mevzunun birim maas a birim benzin veya et seklinde indirgenmesi de hayli komik. Temel ihtiyaclara ne oldu? Ya dogal gaz vb gibi isinma giderleri? ekmek, un, su?

Ben de merak ettim, dediğin gibi ekmek hesabı yapalım bir de madem en temel besin bu.

2002 yılı

Elime geçen aylık net ücret: 184 lira
Ekmeğin kg fiyatı: 1.25 lira

Yani tüm maaşımla yaklaşık 147 kg ekmek alabiliyorum.


2012 yılı

Elime geçen aylık net ücret: 701 lira
Ekmeğin kg fiyatı: 2,84 lira

Yani tüm maaşımla yaklaşık 246 kg ekmek alabiliyorum.


Kaynak:
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=285485
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/703200-iste-250-gram-ekmegin-fiyati
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Topicte atarlı koçlu post eksikti o da tamamlandı
Konu kilitlenebilir bence.


gücüne mi gitti aslan? bizde böyle atara atar gidere gider

bY_eMaNeT_cCc


bu arada ucuz et diye övüp bitiremedikleri de ne idüğü belirsiz ithal et. hayvancılığı ve tarımı 10 senede bitirdiler ülkede. tam dünyada gıda sektörü krize girerken ve fiyatlar saçma derecede artarken izlenen politikaya bak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...