cenx Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 mambayı taşıdık. 30 makina var artık cat6 ağı falan ama eski kafede 32 win7 den 64bit win7 sisteme geçince browserlar localde acaip spike bindirmeye başladı. hala öyle. 3 farklı konfigürasyon var alayı aynı. onu ne yapıcaz? yani video izleyince direk oyunlarda takılma oluyor. facebookta resim açsak aynısı. eskiden arkadan pis metal distoşın playlistimi açar hon oynardım. şimdi kafede spikesiz gün geçmiyor. upgrade icabı 64 bit yapmam gerekti işletim sistemini ama yokmudur bir bilen. kafayı sıyırma safhasındayım. bütün bağlantıyı emiyor resmen browserlar. denemediğim şey kalmadı. Luniz koş yetiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 networkte loop vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 selam cevap için teşekkürler konuyu biraz daha açabilir misin? internetten araştırmaya başladım 2 adet ethernet switch kullanıyorum bu loop oluşması için bir nedenmiş. düzltmek için bir çözüm yolu önerebilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 setup i tamamen yaz. Hatta usenmiyorsan topolojiyi paint falan kullanarak ciziver. ozel bi ayar yaptiysan vb yaz. troubleshoot anca oyle olur. su haliyle cevaplar switch e su kacmis olabilir ile network de loop var dan oteye gidemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 hacı o durum bizim evdeki ağda da mevcut sanırım 64 bit ile alakalı(32 bitteyken böyle sorunlar yoktu) gerçi biz wireless kullanıyoruz pclerde bu sebep olurmu bilmem ama eskiden böyle sorunlar yaşamazdık. kardeşim facebooktan video izlesin mesela hayatta oyun oynanmıyor anında lag spike çözümünü bulursan öperim heryerinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 tamam khoran eksik kalan detayları da yazmaya çalışacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 yaklaşık şöyle bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 antivirus? internet security? cafe management program? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 KHaRoN said: antivirus? internet security? cafe management program? antivirüs programımı sildim. firewalları kapattım. cafe managamenti sildim. hala aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 yani msconfigden de herşeyi kapattım öyle başlatıp denedim bir pc yi. sorun çözülmedi. sanırım windows ultimate 64bitin network ayarlarında bir sıkıntı var benim çözemediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 NIC ayarlarindan ( device manager > network adapters > falanca > advanced) "large send offload" disable et. NIC ye restart at, bide oyle test et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Ben bu topolojiden bi nane anlamadım yalnız. B grubundaki siyah çerçeveliler Zyxel ile mi internete çıkıyo şimdi? diğer networkte değil mi bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 aynen öyle o siyah çizgiler sadece zyxel ile çıkıyor gerisi 8mbit sınırsız ttnet bağlantılı cisco ile yani 192.168.1.1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 kharon cuma aksamı ya kalabalık biraz kafe su an. geç saatte deneyip sonucu bildiririm. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 kharon dediğini yaptım. o ayar yapılmamış bir pc de 5 adet youtube videosu açtım. spikelar devam etti. onu kapatıp hemen yanında ayarı yapılmış pc den 7 video açtım. çok az bir "lag" oldu ama spike girmedi. resmen olaya "tek attın" dostum. yarın kalabalık müşteri kitlesi bir gelsin bakalım aksama kadar sorun cıkmazsa derin bir nefes alacağım. son durumu yarın aksam bildiririm. çok çok çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 hadi gozun aydin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Client tarafinda bir cozum bulmak yerine, multi-wan li bir pfsense v.s kursan da oradan halletsen ya bu isleri ? Baska sikintilarin da olacak bu sekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 selam sharky, çok doğru söylüyorsun fakat multi-wan li bir pfsense nedir hiç bilmiyorum. bu konuyu biraz daha açarsan çok sevinirim. teknik bilgim yetersiz fakat önerdiğin bir kaç kavram ve konuyu işaret edersen, araştırma yapabilirim sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Multi-wan derken, iki adet modeminin önünde bir adet herhangi bir makinaya kurulu, L2-L7 firewall kur diyorum. Daha da ozetlemek gerekirse 3-4 interfaceli, bir tane makine kur (OS olarak pfsense adlı BSD-based bir firewall mevcut ( http://www.pfsense.org/ ), ama bu yeteneklere sahip bir sürü firewall mevcut ) Sonradan, artık kendi seçimine göre, gerek QoS larla, gerek Traffic Shaping ile ya da normal routing ile istediğin makinalardaki, istediğin tipteki trafiği, istediğin gibi şekillendir. Istersen load balance et, hiç farketmez o kısımlar. Hem de Outgoing ve Incoming ( her ne kadar Incoming in olmadığını tahmin etsem de ) için bir IPS/IDS de kullanmış olursun ( http://www.snort.org/ ). Net ve kesin çözümü elde etmiş olursun. Ek olarak cafe 'ye sonradan katacağın bir makinanda herhangi bir şey yapmazsın, dolayısı ile easy-scale şeklinde ilerlersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 ayrıca bu tür bi çözümle internet erişimi konusundaki hukuki sorumluluklarını yerine getirmen kolaylaşır. bilgisayarlara hiçbişey yüklemeden ve özel bi ayar yapmadan bile herşeyi loglayabilir, filtreleyebilir veya engelleyebilirsin... ayrıca bu çözümlerin çoğunda cache falan olduğundan gereksiz veri indirilmesini de kısıtlamış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 o makineye de gözün gibi bakman lazım bu arada. sorun çıktığında diğer bilgisayarlardaki erişimin durur çözene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 sanırım bütün sorunlarımı çözecek şeylerden bahsediyorsunuz. fakat hala teknik olarak yetememekten korkuyorum. bir server makinesi kurup programları kurcalamam gerekiyor. gündemimdeki en önemli konu bu zira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Aluriel said: o makineye de gözün gibi bakman lazım bu arada. sorun çıktığında diğer bilgisayarlardaki erişimin durur çözene kadar. Yok canım 2 tane kurarsın, cluster olarak çalıştırırsın Active-StandBy. Yine kalmaz sıkıntın. Farklı power sourcelara bağlı olması lazım tabii. Teknik olarak yetememek başka, ama yapılamayacak bir şey değil. Dolayısı ile bir şekilde yapılır. Öyle çok allem kullem şeyler değil bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 an itibariyle 2 videoya yine spike girdi sisteme. çıldır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Çünkü satüre oluyor WAN linklerin. Dolayısı ile çoğu pakette re-transmission a giriyorsun, dolayısı ile lag spike dediğin latency artışı yaşıyorsun. WAN linklerini kontrol altına almazsan, elbet başına gelir böyle şeyler. Traffic Shaping senin çözümün ve/veya per connection quota tarzı bir yapı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar