Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Landa spike paniği?

cenx

Öne çıkan mesajlar

mambayı taşıdık. 30 makina var artık cat6 ağı falan ama eski kafede 32 win7 den 64bit win7 sisteme geçince browserlar localde acaip spike bindirmeye başladı. hala öyle. 3 farklı konfigürasyon var alayı aynı.
onu ne yapıcaz? yani video izleyince direk oyunlarda takılma oluyor. facebookta resim açsak aynısı. eskiden arkadan pis metal distoşın playlistimi açar hon oynardım. şimdi kafede spikesiz gün geçmiyor. upgrade icabı 64 bit yapmam gerekti işletim sistemini ama yokmudur bir bilen. kafayı sıyırma safhasındayım. bütün bağlantıyı emiyor resmen browserlar. denemediğim şey kalmadı. Luniz koş yetiş :D
Sosyal ağlarda paylaş

hacı o durum bizim evdeki ağda da mevcut
sanırım 64 bit ile alakalı(32 bitteyken böyle sorunlar yoktu)
gerçi biz wireless kullanıyoruz pclerde bu sebep olurmu bilmem ama eskiden böyle sorunlar yaşamazdık.
kardeşim facebooktan video izlesin mesela hayatta oyun oynanmıyor
anında lag spike
çözümünü bulursan öperim heryerinden
Sosyal ağlarda paylaş

kharon dediğini yaptım. o ayar yapılmamış bir pc de 5 adet youtube videosu açtım. spikelar devam etti. onu kapatıp hemen yanında ayarı yapılmış pc den 7 video açtım. çok az bir "lag" oldu ama spike girmedi. resmen olaya "tek attın" dostum. yarın kalabalık müşteri kitlesi bir gelsin bakalım aksama kadar sorun cıkmazsa derin bir nefes alacağım. son durumu yarın aksam bildiririm. çok çok çok teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

selam sharky, çok doğru söylüyorsun fakat
multi-wan li bir pfsense nedir hiç bilmiyorum. bu konuyu biraz daha açarsan çok sevinirim.
teknik bilgim yetersiz fakat önerdiğin bir kaç kavram ve konuyu işaret edersen, araştırma yapabilirim sanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Multi-wan derken, iki adet modeminin önünde bir adet herhangi bir makinaya kurulu, L2-L7 firewall kur diyorum. Daha da ozetlemek gerekirse 3-4 interfaceli, bir tane makine kur (OS olarak pfsense adlı BSD-based bir firewall mevcut ( http://www.pfsense.org/ ), ama bu yeteneklere sahip bir sürü firewall mevcut )

Sonradan, artık kendi seçimine göre, gerek QoS larla, gerek Traffic Shaping ile ya da normal routing ile istediğin makinalardaki, istediğin tipteki trafiği, istediğin gibi şekillendir. Istersen load balance et, hiç farketmez o kısımlar.

Hem de Outgoing ve Incoming ( her ne kadar Incoming in olmadığını tahmin etsem de ) için bir IPS/IDS de kullanmış olursun ( http://www.snort.org/ ).

Net ve kesin çözümü elde etmiş olursun. Ek olarak cafe 'ye sonradan katacağın bir makinanda herhangi bir şey yapmazsın, dolayısı ile easy-scale şeklinde ilerlersin.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bu tür bi çözümle internet erişimi konusundaki hukuki sorumluluklarını yerine getirmen kolaylaşır. bilgisayarlara hiçbişey yüklemeden ve özel bi ayar yapmadan bile herşeyi loglayabilir, filtreleyebilir veya engelleyebilirsin...

ayrıca bu çözümlerin çoğunda cache falan olduğundan gereksiz veri indirilmesini de kısıtlamış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

o makineye de gözün gibi bakman lazım bu arada. sorun çıktığında diğer bilgisayarlardaki erişimin durur çözene kadar.

Yok canım 2 tane kurarsın, cluster olarak çalıştırırsın Active-StandBy. Yine kalmaz sıkıntın.

Farklı power sourcelara bağlı olması lazım tabii.

Teknik olarak yetememek başka, ama yapılamayacak bir şey değil. Dolayısı ile bir şekilde yapılır. Öyle çok allem kullem şeyler değil bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü satüre oluyor WAN linklerin. Dolayısı ile çoğu pakette re-transmission a giriyorsun, dolayısı ile lag spike dediğin latency artışı yaşıyorsun.

WAN linklerini kontrol altına almazsan, elbet başına gelir böyle şeyler. Traffic Shaping senin çözümün ve/veya per connection quota tarzı bir yapı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...