Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama Mantığı?

throine

Öne çıkan mesajlar

GEd said:

Benim mesela sıradaki hedefim thread ve junit test olayları. Ne olduklarını az çok biliyorum ama pratikte uygulamadan kesinlikle bu işler oturmuyor.

Design patterns: Singleton, observer, factory, strategy, visitor...

Şunlar hakkında bilgim sıfır mesela :) Hedef koymuş oluruz böylece

Unit test olayini projelerinde olmaz ise olmaz konumuna cekmeye calis. O denli kritik yani. Unit Testleri olmayan bir proje maintainance kabusu olarak geri doner. Iki satir kod eklemeye korkar hale gelir insanlar otomatik test edemiyorlarsa sebep olduklari degisiklikleri.

Design Patterns ogrenmenin en kolay yolu, eger calisiyorsan yazilimci olarak, calistigin sirkette bir gurup olusturun, her hafta bir pattern inceleyip tartisin. Yok hobby olarak ugrasiyorsan , kendini disipline sokman gerekecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılımcı değilim bu arada :) Otomobil sektöründe elektronik haberleşme unitelerinin haberleşmesi alanındayım^^. Yazılımı kendi zevkime ve bu alanda kullandığımız bir softwarede java bazlı yazılan kodları daha fazla geliştirebilmek için kendi kendime devam ettiriyorum.

Asıl hedefim hatta Eclipse için gui ve plugin geliştirmek çünkü çalıştığımız softwarin kendisi eclipse plugini.
Sosyal ağlarda paylaş

anlayamadim ? Eclipse plugin gelistirme icin multithreading mi lazim ?

Dedigim gibi bir sonraki hedefim unit testler ve thread programlama hedeleri.

DIrek eclipse degil yani, basli basina bir software bu ama eclipse bazli. Plugin yazilabiliyor softwaree.
Sosyal ağlarda paylaş

Yasinizi, calistiginiz ortamlari bilemiyorum. Cpt. obvious luk yapmak da degil niyetim ama intern developer a ilk anlattigim sey bikmadan usanmadan Concurrency oluyor.

Is gorusmesi yapacaksam en bastan malum thread vs. process sorularini bi soruyorum, cevap gelmezse devam etmiyorum, o kadar onemli ki muhendisin kalitesini belirliyor.

Kisisel olarak fikrim, gunumuz development containerlari fazla capable, her turlu context i olabildigince safe sagliyor threading anlaminda. Web development i yapmis adam, container da session bilirim thread e karismam diyor, hakli ama concurrent thread-safe code yazabilmek sart benim nazarimda.

Programlama Mantigi sorusunada cevap icin direk mahserin 4 atlisinin 'Design Patterns' kitabini oneriyorum, bu isle hobi olarak ugrasan arkadaslarin bile elinin altinda bulundurmasi gereken bir kaynak.

Bu kitabin yanina, 'Concurrency in Practice' ve 'Clean Code'. Bu kaynaklari guzel tuketen birisi, ne burda ne baska yerde herhangi birsey sormaya ihtiyac duymaz, o kadar yararli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...