Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 onun için herşeyin ölçüsü insandır. İnsan o ölçüye ne biçerse o söylenir. Yani ölçü algılar dünyasının bir parçasıdır. Şimdi geometri gibişeylerde ölçüye falan girersek tabi daha değişik. Ama ben güzellik gibi konulardan bahsediyorum.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Ardeth, 18 Ekim 2004 21:29 tarihinde demiş ki: onun için herşeyin ölçüsü insandır. İnsan o ölçüye ne biçerse o söylenir. Yani ölçü algılar dünyasının bir parçasıdır. Şimdi geometri gibişeylerde ölçüye falan girersek tabi daha değişik. Ama ben güzellik gibi konulardan bahsediyorum. kör bir insan ve gözleri iyi gören bir insan için guzellik farklıdır.[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 onun içinde herşeyin ölçütü insandır(bireysel olarak) Yahu valla senin dediğin şeyle bir heh, herşeyin ölçütü insandır demek mutlak doğru bir ölçüt yoktur bunu insanlar yaratır demek aa [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 21:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: theKingpin, 18 Ekim 2004 21:17 tarihinde demiş ki: *!penth in post unu arar * HAhahahaha[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ama burada da su soru aklımı kurcalıyor. tek varlık insan mı?[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Açılmayın boğulacaksınız.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 herseyin olcusu insandir derken ardeth demek istiyor ki her insan in duyaya bakisi ve kavramlari algilayisi bu baglamda dogrusu ve yanlisi farklidir bundan dolayi kesin bir dogru ve yanlis olamaz insan kadar dogru ve yanlis cikaribilir kavramlarin olcusu ancak her insna tek tek ele alinarak olusturabilir ki bu da imkansizdir[signature][hline]Bornozlu Canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Abi tanrıya inanmaya başlayacam az sora. Dinlerin çıkışıyla ilgili çok güzel bi yazı yazdım kasa kasa, ama bütün bu postları atabilmeme rağmen onu atınca page not found veriyo. Hasss..[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: lord_elvyn, 18 Ekim 2004 21:39 tarihinde demiş ki: ama burada da su soru aklımı kurcalıyor. tek varlık insan mı? hayır taşta bir varlık ama soruyu düzeltelim, ölçülendirme, değerlendirme gibi yetilere sahip tek varlık insan mı? Belki hayvanların veya bilmediğimiz başka varlıklarında kendine göre ölçüleri vardır (ki hayvanlarda nitekim var) ama insanlar sadece kendileri arasında ileri derecede iletişim kurabildiği için kendi varlıklarına ait ölçülendirme ve değerlendirmeler değilmi onlar için önemli olan? Ha mesela bir at sürüsü içinde atların kendi ölçütlerine göre en güçlü ve gelişmiş seçtikleri lideri olan at ölçütü insanların ölçütüne görede aynıdır ama genede insan için önemli olan kendi ölçüsüdür.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DeamoN, 18 Ekim 2004 21:41 tarihinde demiş ki: herseyin olcusu insandir derken ardeth demek istiyor ki her insan in duyaya bakisi ve kavramlari algilayisi bu baglamda dogrusu ve yanlisi farklidir bundan dolayi kesin bir dogru ve yanlis olamaz insan kadar dogru ve yanlis cikaribilir kavramlarin olcusu ancak her insna tek tek ele alinarak olusturabilir ki bu da imkansizdir ben de buna katlıyorum.[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Ardeth, 18 Ekim 2004 21:44 tarihinde demiş ki: said: lord_elvyn, 18 Ekim 2004 21:39 tarihinde demiş ki: ama burada da su soru aklımı kurcalıyor. tek varlık insan mı? hayır taşta bir varlık ama soruyu düzeltelim, ölçülendirme, değerlendirme gibi yetilere sahip tek varlık insan mı? Belki hayvanların veya bilmediğimiz başka varlıklarında kendine göre ölçüleri vardır (ki hayvanlarda nitekim var) ama insanlar sadece kendileri arasında ileri derecede iletişim kurabildiği için kendi varlıklarına ait ölçülendirme ve değerlendirmeler değilmi onlar için önemli olan? Ha mesela bir at sürüsü içinde atların kendi ölçütlerine göre en güçlü ve gelişmiş seçtikleri lideri olan at ölçütü insanların ölçütüne görede aynıdır ama genede insan için önemli olan kendi ölçüsüdür. ama burada biz insanı degil evreni olcut alıyorsak?[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 felsefe bir çeşit beyin masturbasyonudur bunun nedeni ise insanlar sürekli olarak bilinmeyeni, yaradılışını, kökenin ve etrafında olan şeyleri açıklamak ister, bu bir içgüdüdür. Birazda birşeyi bilmenin yada biliyormuş gibi görünmenin verdiği egoyu düşünürsek sanırım açıklamış oluruz. [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 21:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 silth :lol: hehe[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 18 Ekim 2004 21:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 beyler cidden çok garip bir durumla karşı karşıyayım. Mesajları gayet yazabiliyorum ama konu hakkındaki yorumumu yazıyorum, gönder e basıyorum page not found diyo imdak lan[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 özel mesaj yaz bana gönder ben buraya koyayım yada özel mesajla bu konuda tartışan herkese tek tek gönder :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Hsktr. Özel mesaj da gitmiyo ANNİEEAAAA[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 restart- kesin cozum ------> penthesilea felsefe beyin masturbasyonuysa eger nereye akıtacaz sorabilir miyim? paticik forumları olmasın :)[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 bana yukardan restart atıcaklar şimdi heralde =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 bak eger pcde sorun çıkarsa, once sorun çıkaran programı kapa aç, duzelmediyse res at. geçici problemlerde her zaman işe yarar ;)[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: lord_elvyn, 18 Ekim 2004 21:44 tarihinde demiş ki: said: DeamoN, 18 Ekim 2004 21:41 tarihinde demiş ki: herseyin olcusu insandir derken ardeth demek istiyor ki her insan in duyaya bakisi ve kavramlari algilayisi bu baglamda dogrusu ve yanlisi farklidir bundan dolayi kesin bir dogru ve yanlis olamaz insan kadar dogru ve yanlis cikaribilir kavramlarin olcusu ancak her insna tek tek ele alinarak olusturabilir ki bu da imkansizdir ben de buna katlıyorum. ardetth de bnm dedigimi soluyo deminden beri ama o snn herseyin olcusu insadir kawramini bildigini warsaydi ki cok bilinen birseydir solfistlerin en sik kullandiklari kawramlardan biri olarka bana katiliosan demionden beri ardeth in katilmadigin dusuncerlien de otomatik katiliosun[signature][hline]Bornozlu Canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ama bu açıklamanın genişletilebilir oldugunu da dusunuyorum.[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 bu ztn genis yane genel hali bunu ozellestirsen de ayni sonuc cikio[signature][hline]Bornozlu Canavar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Bu arada dinlerin çikisi, daha yerlesik hayata geçmemis, magaralarda yasayan, avladiklari hayvanlarla, topladiklari meyvelerle ve hayvan lesleriyle beslenen insanlara rastlar. Adam ilk kez bir firtina görür, firtinaya tapar. Dev bir hayvan görür, ona tapar. Bir bitki, zehirli oldugu için klaninin yarisini yok etmistir, ona tapar. Din, korkudan dayanak alir. Her dinde, bir cezalandirma vardir, en ilkelinden en gelismisine. Eger cehennem diye bir sey olmasa kuranda, bugün su oruç tutanlarin onda biri bile oruç tutmazdi. Ilkel insanlarin doga varliklarina tapmalarini, antik toplumlarin birçok tanriya tapmalarin vs. izleyen tanri, Musa ile birlikte kitap gönderiyor, ama insanlara bozulmadan ulastirmayi beceremiyor. Sonra isa ile kitap gönderiyor ama bunu da bozulmadan tüm insanliga yayamiyor. M.S. 600 de mi becerebiliyor ancak? Bence böyle bir inanç tanriyi küçültür. Amerika kesfedilmeden önceki bir kizilderili kabilesini, Allah'a inanmiyorsa, bunun suçlusu onlar mi, yoksa kendini onlara göstermeyen Allah mi? Veya Israilde dogdugundan beri Musevi olarak yetistirilen bir çocuk mu Islama inanmamasinin suçlusu? Ingiltere'de köklü bir katolik ailesinde dogan bir çocuk, Islam i nereden bilecek, yetistirilme tarzini nasil hiçe sayacak da Müslüman olacak? Bir kere, sunu düsünmek bile dinlerin olmadigini kanitliyor: Eger sen Türkiye'de degil, Roma da dogan bir Italyan olsan, su anda Katolik olacaktin. Eger o italyan burada dogsa, müslüman olacakti... Sonradan degistirsin o da, demeyin, insan gelisme süresince aldigi egitimi ile sürdürür hayatini. Yani sen türkiye'de dogdugun için cennete gideceksin, takacaksin koluna hurileri (bu arada kadinsan yine yandin, nuri falan da yok), o adam italya da dogdugu için cehenneme gidecek... yazı budur arkadaşlar... ilgili kişi penthesileadır. ben sadece bir elçiyim:-P[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Natural_Jedi, 18 Ekim 2004 22:02 tarihinde demiş ki: yazı budur arkadaşlar... ilgili kişi penthesileadır. ben sadece bir elçiyim:-P ama kafır bi elçisin :p *bodom ve yıldırım şimşek efekti*[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DeamoN, 18 Ekim 2004 22:01 tarihinde demiş ki: bu ztn genis yane genel hali bunu ozellestirsen de ayni sonuc cikio bunu genisletilebilip genisletilemeyecegini henuz bilemeyiz. bilgilerimiz dogrultusunda genişletilemez ama ne kadarını biliyoruz ki?[signature][hline]if you believe something, something begins gain money... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar