neter Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 selamlar genç patiler, içinizde illa zamanında bundan kullanmış yada görmüş olanınız vardır. efenim 2. el bir makina aldım yatay kasa IBM 300 GL kendileri. P II 333 - 128 RAM - 32 Riva Tv-Out Ekran kartı kombinasyonları ile divx player a çevireceğim kendilerini ... ancak sorun şu: hiç bir şey install edemiyorum kardeşim ! her şeyi ama her şeyi denedim. harddiski değiştirdim cdrom u değiştirdim ram i değiştirdim yok yok yok .. windows 98 / win me / win xp / slackware / red hat / turbo linux farketmiyor. hatalar hep aynı, cddeki cab, rpm, tgz yada her ne ise yüklenecek olan yüklemem de yüklemem diye kasıyor inatla. ide kablosu ile birlikte cdrom ve hdd'yi aldım benim makinaya taktım, linux ta windows ta kurulabiliyor. windows makina değiştirine afallama ve sapıtma eğiliminde .. linux böyle değil diyeceksiniz, ama kazın ayağı öyle değil işte. # installpkg mplayer-xxxxxx.tgz # error in tar (signal 2) may be file is corrupted [yada benzeri bişi] hmm oluyor insan ... çünkü corrupted falan değil, elbette bunu da aşmanın yolları var paketi diğer linux makinada açıp buraya alabilirim ama böyle olmaz bir iş var bu işte. aynı şekilde windows dosyalarına da okuyamıorum vs. diince hddye atmıştım ordan oku demiştim onda da böyle olmuştu. soru şu: nedir bunun derdi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 anakartın ide girişlerinde mi sorun var acaba?[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daggerfall Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 muhtemelen sorun Anakart tan kaynaklanıyor ve üzülerek söylemek zorundayım slim case lerin anakartlarından bulman çoook zor (belki de imkansız) aslında bulabileceğin bir yer var ama güvenilirliği açısında tavsiye etmiyorum (alırsın çalışmaz sonra para yı benden isteme diye :) )[signature][hline] Where are you tonight? Wild flower in starlit heaven Still enchanted in flight Obsessions lament to freedom....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 ya ama böle bir anakart hatası olur mu yaw ? linux diyorum, sistem sorunsuz tıkır tıkır teklemeden çalışıyor; installpkg diince banane açmam diyor, anakart install lara mı bakıo yani ? :) çünkü dosya yaratabiliyorum, editleyebiliyorum, tar.gzleyebiliyorum, açabiliyorum. e zaten installpkg da tar.gz açıp yerine yerleştirmekten öte bişi deil ama yapmıo işte komik bi şekilde ... acaba IBM hani tavsiye edilen işletim sistemi dışında bişi yüklenmesin die bişi mi yükledi falan şeklide paranoya içindeyim zaten şu aralar .. mantıksız, oldukça mantıksız çünkü ... her tür I/O işlemini yaparım yeterki içinde install geçmesin, yok böle bişi ya .. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 ibm turbolinux tavsiye ediyor :D (artık ibm serverlar turbolinux kurulu bir şekilde satışa sunulacak) genelde yükleme işlemlerinde ram kullanılmaz ya, yine de ramlerde bir sorun olabilir.. şu zipleme ve arşivleme için mi kullanıyor acaba? ama yine de saçma bir olay dabi.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 olay sadece divx ile sınırlıysa ve tek sorun codec ile player ı install etmekle biraz kasıp olayı manuel yapabilirsin sanırım. bsplayer install istemiyor ama codec leri nasıl tek tek girersin registry ye dosyalara bilemem :)[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar