kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 5-6 satırlık bir metin belgesingen satırları okutup işleme dokucam. VB6 da open komutu ile fln yapıyordum. qbasicten kalma alışkanlık işte .. heh .. visual studio 6 cdsi bozulduğu ve kurulmadığı için mecburen .net kurdum bende. bir kaç örnek buldum ini ve txt okumayla ilgili fakat işe yaradıklarını söyleyemeyeceğim. tanımlanan sınıflarla ilgili hata veriyorlar. dim hebele as hubele şeklinde hubele kısımları hatalı yani .. kendim yazarkende çıkan menüye bi göz gezdirdim fakat alakalı birşey göremedim. kısa bir örnek verebilecek olan var mı ?[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 system.io namespacei içinde filereader ve filewriter classları var. onları kullanabilirsin. hatta ve hatta filestream de var. fr = new Filereader( string file) string tey = fr.readline(); tarzı birşeyler olacak. vb.net kullanmayalı uzun süre oldu. tam hatırlayamıyorum.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Imports System.IO freader = new StreamReader freader = new FileReader bunların hiç birini kullanamıyorum. Hata veriyo her seferinde. Tanımlanmamış diyor :/[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 napmak istedigini detaylı yazarsan daha iyi yarım edebiliriz sanırım, görünüşe bakılırsa hic code yazmamıssın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 eheh saol çok güzel ezdin :) bunları alt alta fln yazıp kullanmadım. sadece bunlar hata veriyor dedim. vb.net'te çok şey değişmiş. vb6 gibi değil. istediğim sadece bir metin belgesinden satırları teker teker okuyup içerdiği bilgiye göre işleme sokmak.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Filereader fr = new Filereader( string file) gibi kullan o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 ya ben anlatamıyorum ya da siz anlamamakta ısrarlısınız. filereader şeklinde bir fonksiyon ya da nesne yok! bu yüzden de ben o şekilde birşey kullanamıyorum. sorunum tam olarak bu arkadaşlar. diğer türlü msdn den fln bir şekilde hazır kod buldum zaten. onlarda çalışmadığı için kodları araklayan yanlış araklamış diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 abi FileReader olabilir veya baska bisi. bu tür sorunlarını Intellisense kullanarak çözebilirsin. ya da msdn de library kısmından bak.. Intellisense icin yukarda ilk önce System.IO yu include etmen lazım. VB.Net sanırım import kullanıo, import System.IO; C# icin using System.IO; daha sonra bi yerde sadsa=new yazdıktan sonra space e bastıgında kullanabilecegin bütün classlar gelir önüne..ordan dogru classı bulup kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 harbiden döt Net yani haa ..[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 çözdüm sanırım. saolun ...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 imports System.IO Dim sr As New StreamReader("c:tey.txt") Dim str As String str = sr.ReadLine() [signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez. en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 20 Ekim 2004 22:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar