cetoritto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 offf,o zaman kesinlikle bir şey çekmiyorum,dönünce yapışırım şirketin ITcilerine.sağol myshkin.
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 throine said: indirelim mi abi tato'yu? yok yav,allah korusun,niye indireceksiniz,tato'yu severim.
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 yalnız bangladeş'te sabahın 02:44'ünde behzat izlemek de ayrı bir keyif be.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 hafıza kartı al bi tane ordan, şu anda kullandığını ellemeden sakla
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 yok tato,ben anlamam bu işlerden,zaten bilmediğim haltı yedim böyle oldu.başka bilmediğim bi halt daha yemeyeyim.
yav Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 abi nasıl fotoğraf makinesiz gezersiniz böyle yerleri yav anlamam mümkün değil
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 18, 2012 ya sorma,zaten gelmem ap ayrı bir bir hikaye. cuma sabahı 00:30u cumayı ctsiye bağlayan gece 00:30la karıştırdığımız için biletlerimiz yandı.o yüzden hindistan aktarmalı uçak buluk zorla,fotoğraf makinesi düşünecek zamanım olmadı.
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Bugün de 250 bin kişi gördüm sanırım. İnsanların çektiği sefaleti görseniz inanamazsınız. Neyse, önümüzdeki ay geldiğimde adam gib i bir makineyle geleceğim ve o zaman çekeceğim fotoları tek tek paylaşacağım sizinle. Çamurun içinde yaşayan, yemek yiyen, meyva-sebze satan insanların ülkesi burası.
yav Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 yemek yiyip bir şeyler satabilen insanlar sadece çamurda yaptıklarından mı sefiller yani bişi anlamadım bence fazla beyaz adam gözünden bakıyosun ya da eksik anlattığından biz anlamadık
Korax Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Haci hangi dunyada yasiyosunuz? Camurun icinde yaptiklarindan degilde, hayatlarinin tek amaci meyve sebze satip karin doyurabilecek kadar para kazanmak olan insanlardan bahsediyoruz. Siradan hayat hani, ama facebooksuz akilli telefonsuz yasayamayan genclikle kiyaslarsan baya bi siradan ve sefilce hani, camurda oldugu icin degil. Cetin abi takipteyim.
Marty Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 ne facebooku ne akilli telefonu, camurun icinde olduklari icin sefiller tabi. 2 hafta internetsiz kalsan alisirsin da 1 hafta o pisligin icinde kalsan bunalimdan cikamazsin bi daha
Loxias Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 meyve sebzeyi satacaklarına yeseler ya.
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Korax ve Marty...Cansınız. Şimdi burada saat 21:40, az önce otele gelip gün boyu her tarafımı ısıran sivrisineklerin etkisinden ve kimbilir taşıdıkları muhtemel hastalıklardan bir nebze olsun kurtulabilirim umuduyla banyo yaptım. Kurulanıp otelin akşam yemeğine yetişeceğim. Sonra detaylı yazarım.
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Eveeettt...Bugün Dakka'nın 1,5 saat kadar dışında ormanın içinde 2 tane fabrikaya gittik. İşgücü çok ucuz olduğundan (50 Dolar/ay asgari ücret, yeni mezun mühendis maaşı 100 Dolar/ay,sigorta ya da başka herhangi bir sosyal güvence yok) hangi fabrikaya gidersek gidelim insan sürüsüyle karşılaşıyoruz. Bizim Çorlu'da ki, Çerkezköy'deki boyahanelerde 1 tane işçinin tek başına 2 tane boyama makinasını kontrol ettiğini bilen bilir. Burada makina başına 5 işçi düşüyor. İlk kez Bangladeş'e geldim ama daha önce Endonezya, Tayland, Malezya'ya defalarca gidip geldiğim için ve Bangladeş'e, Hindistan'a gelip giden çok arkadaşım ve de kardeşim olduğu için mümkün olduğu kadar meyva veya pişmemiş herhangi bir sebze ya da ikram edilen enteresan yiyeceklerden yemedim-yemiyorum. Bu sayede de çok şükür şu ana kadar iyiyim, midem sağlam. Saat farkına ne güzel alışmıştım, Pazar akşamı Behzat'ı izleyeceğim diye dün ve bugün 2-3 saat uykuyla geziyorum, dengem şaştı. Neyse...Burada insanlar ya tekstil sektöründe çalışacaklar, ya biko veya tuk tuk sürecekler. Yoksa da dilenecekler. Elit tabaka zaten ultra lüks yaşıyor, o ayrı ama nüfusun çok büyük çoğunluğu için durum bu. Hijyen diye bir şey yok. Gittiğimiz her yerde sağolsunlar, sıcak kanlılar, ikram yarışına giriyorlar, biz çeşitli bahanelerle mümkün olduğu kadar yememeye-içmemeye çalışıyoruz ama bugün öğlen yemeğinde eşlik etmek zorunda kaldık bir fabrikada. Pirinç pilavına kendi yerel soslarını elle alıp karıştırıyorlar. Karıştırma işlemini elleriyle yapıyorlar. Yerken de çatal-kaşık kullanmıyorlar. Bizim için çatal-kaşık aldırdılar çarşıdan. Millet bizim milletin futbol manyaklığından öte kriket hastası. Bugün Sri Lanka-Bangladeş maçı vardı,akşam biralarımızı barda içerken millet çılgınca bağırıp çağırıyordu, bizim anlam veremediğimiz vuruşları-tutuşları deli gibi alkışlıyorlardı. Sokaklarda insanlar deli gibi tv satan mağazaların önünde kuyruk olup maç izliyorlar saatlerce. Yahu işin ilginci,tvda kriket maçı arasında Harun'u gördüm Lays reklamında. Biz yokken tvda yayınlamaya başladılar mı bilmiyorum ama anlamsız anlamsız elimde biram tva bakarken aniden Lays reklamında Harun'u görünce....Lannnn bir tuhaf oldum, NEO CRICKET TV diye bir tv!!! Bulabilirsem reklamın linkini atacağım size. Boyahanede bugün deneme yaparken etrafımı gencecik Bangladeşli çocuklar çevirdi."Konuşabilir miyiz?" dediler. "Tabii" dedim. Çocuklara çok acıdım. Beterin beteri var arkadaşlar. Çocuklar yani okumuş olanlar o kadar zavallı ve o kadar her şeyin farkındalar ki. O kadar çaresizler ki bulundukları ülkenin imkansızlıkları yüzünden. Neyse, canınızı sıkmayayım daha fazla. Ama bu ülke böyle bir ülke işte. Daha yazarım.
Korax Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Marty said: ne facebooku ne akilli telefonu, camurun icinde olduklari icin sefiller tabi. 2 hafta internetsiz kalsan alisirsin da 1 hafta o pisligin icinde kalsan bunalimdan cikamazsin bi daha demek istedigim buydu :)
aquila Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 camur ne zaman pislik oldu lan, geldiginiz yeri unutmayin!
Karea Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 çamur pislik değil de ne len ayağınızdan temizlediğiniz için çok umurunuzda değil sanırım hepinizin
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Az önce bizim temsilciliğimizi yapan adam nehir kenarında aldığı araziyi bana göstermek için Dakka'nın dışında bir yere götürdü. Arabadan inip çok zor bir şekilde karşıya geçtik (çünkü burada araç sürenler Türkiye'dekinden en az 100 kat daha fazla frene basmayı sevmiyorlar, insanın değeri Türkiye'dekinden en az 1000 kat daha ucuz). Adamın peşinden nehir kenarına doğru yokuş aşağı iniyordum ki önce yarım metre önümdeki çalıların aniden kuvvetli biçimde kımıldadığını gördüm, sonra da hayatım boyunca gördüğüm en büyük faremi desem-ki kesinlikle diyemem-,sıçan mı desem, cardın mı desem,her ne ..ksa kafasını kaldırıp bana bakmasın mı?!?!? Yahu kesinlikle kediden büyüktü. Ben kendimi o halde nasıl gerisin geriye yokuş yukarı attım, kornalar arasında nasıl caddenin karşısına geçtim, arabanın içine nasıl sığındım...?!?!? Ömrümden 4-5 sene gitmiştir. O neydi ya öyle???? Zaten günlerdir oteldeki odam dahil her tarafta durmaksızın ısıran-ısırmaya çalışan sivrisinekler canımı bayağı bir sıktı, bir de üzerine bu olunca... Neyse, şafak 1.
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 drake tir abi o. keşke eve alıp besleseydin dragon olurdu biner üstüne uçardın.
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Siz geçin dalganızı, ödüm koptu resmen. Olm bir de öyle bir yerde öyle b.ktan bir hayvan tarafından ısırılsam hangi hastahaneye gideceğim, hangi doktora güveneceğim? Ben o an bunları da düşünüyordum tabi. Böyle bir ülkede hasta olursanız emin olun hastalığınıza başka hastalıklar katma ihtimaliniz çok yüksek.
Marty Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 o doktor olayi cok korkunc hakkaten." cok acil hastaneye gitmezse olecek" durumu yoksa gitme orda doktora falan. turkiyeye don.
Öne çıkan mesajlar