Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vaio, SSD, GGnore

Wispy

Öne çıkan mesajlar

2 sene önce VPCZ bilmemkaç no lu modeli almıştım İstanbul Bilişimden. Bilgisayarda bir süreden sonra fan problemi başladı, zamanla bilgisayardan konuşuyor gibi sesler geliyordu.

Neyse bundan 2 hafta önce bilgisayarın fanı tamamen durdu, bilgisayarda açıldıktan 1-2 dk içinde kendini kapatmaya başladı. havayla fanı temizledikten sonra yeniden çalışmaya başladı.
Derken geçtiğimiz cumartesi fan yine durdu, havayla temizlik de kar etmeyince servise gönderdik. Ben fanı tamir ederler 1 haftaya hallolur diye seviniyordum.

Bugün teknik servis fanın yanı sıra harddiskin de gümlediğini, partitionda bir problem olduğunu, bilgisayarın mavi ekran verdiğini söylediler. Ben bilgisayarı gönderdiğimde windowsun açılış ekranına kadar geliyordum. Bana göre bilgisayar fanın çalışmamasından ısınarak mavi ekran veriyor.

Neyse sorum şu: Bu laptopun SSD'isini (Samsung) söküp aynı model başka bir vaio'a taksam bilgisayar çalışır mı ? Ya da SSD'leri dönüştürücü gibi bir kabloyla desktop'a bağlamak mümkün mü ?

Şu anda allahını seven üzerine toprak atsın modundayım bilekleri kesmeye az kaldı son backup 1 sene önce olduğundan.

FML
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma gelen birşey daha, bu ssd'nin içinde hardware'le ilintili driverlar vs var. Ben bunu desktopa taktığımda bilgisayarın boot etmesi mümkün mü ki ? Bilgisayar direk çöker gibi geldi.

Yoksa SSD'yi flash diskler gibi yapacak usb'ye çevirici converterlar var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün SSD'yi çıkardık da işler yaş.
İçindeki HDD SAMSUNG RAID LIF 256GB MLC

SATA'ya, IDE'ye vs girmesi mümkün değil zımbırtının. Akşam resimleri upload ederim görünce anlayacaksınız.

Adaptör lazım da buna uygun adaptör de çok aradım ama bulamadım. Sony'e, Samsung'a mail attık bugün nasıl bağlarız diye bunu da pek ümidim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

enclosure alican, ssdyi sokucan ona, external gibi olucak.

http://www.amazon.co.uk/RunCore-Enclosure-Solid-State-Drive/dp/B0043090YA/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1332322747&sr=8-6

Aqu böyle cihazlar varmış sayende farkettim.

Sipariş vereceğim eğer işimi görür de verileri kurtarırsam sana küçük süprizler hazırlayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...