Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 video, vision, wisdom kelimeleri hepsi aynı kökenden gelir. Bu kökün latincesi ''ide'', sanskritçesi ''vidyadır'' ve esasen görmek anlamına gelir, felsefenin doğurduğu bir kavramdır ve antik yunan felsefesinde önemli bir yeri vardır. edit: pardon konuları karıştırdım :p [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 21:00 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 21:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: asinanyavuz, 18 Ekim 2004 20:53 tarihinde demiş ki: Latince (nereden merak saldıysam) hakkında soru sorabileceğim birisi walla elimden geldiğince cevaplayayım hatta kitaplarda hala elimde ama en son 4 sene once latince gordum. artık ne kadar hatırlarsam ,)= msn : [email protected][signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Mantar136, 18 Ekim 2004 20:56 tarihinde demiş ki: said: Vilt, 18 Ekim 2004 16:26 tarihinde demiş ki: Fransızca sopacı yanı sopa atan adam nasıl yazılır solenır yardım.. konu nerelere geldi be...bi latince ihtiyacı varmış patilerin.. Onun cevabı verilince ister istemez bashka kulturel ve bilgilendirici konulara geçildi nolmuş yani? ne güzel genel kültürümüzü paylaşıyoruz[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Ardeth, 18 Ekim 2004 20:59 tarihinde demiş ki: video, vision, wisdom kelimeleri hepsi aynı kökenden gelir. Bu kökün latincesi ''ide'', sanskritçesi ''vidyadır'' ve esasen görmek anlamına gelir, felsefenin doğurduğu bir kavramdır ve antik yunan felsefesinde önemli bir yeri vardır. edit: pardon konuları karıştırdım :p horao yunanca görmek, idom görmüş olan anlamına geliyo. etimolojik olarak latinceye ordan gecmiş olma ihtimali var. ama video/videre zaten latincedir. ide a.yunanca kökü olabilir belki.[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 valla shu an ikinizede gıpta ile bakıyorum resmen utandımkendimden sözde 4 sene latince okudum aklımda tek kalan rosa rosa rosam rosae rosae rosas rosarum rosis rosis? miydi ay eueuhe neyse ben utancımla köşeye çekiliorum =oP *kütüpanesine koşup kitaplarını karıştırmaya başlar* [Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 21:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DiaBLeSSe, 18 Ekim 2004 20:53 tarihinde demiş ki: hayır yanlış nerde onun Z si? Parlez vous Français uehueh hoşgörün memleket aşkına geldim =oP memleketinizin türkiye olduğunu hatırlatmak isterim selin hanım[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Wendigo, 18 Ekim 2004 21:07 tarihinde demiş ki: said: Ardeth, 18 Ekim 2004 20:59 tarihinde demiş ki: video, vision, wisdom kelimeleri hepsi aynı kökenden gelir. Bu kökün latincesi ''ide'', sanskritçesi ''vidyadır'' ve esasen görmek anlamına gelir, felsefenin doğurduğu bir kavramdır ve antik yunan felsefesinde önemli bir yeri vardır. edit: pardon konuları karıştırdım :p horao yunanca görmek, idom görmüş olan anlamına geliyo. etimolojik olarak latinceye ordan gecmiş olma ihtimali var. ama video/videre zaten latincedir. ide a.yunanca kökü olabilir belki. hmm bilmiyorum millatan önce 500lü yıllarda yunanistanda ne dil konuşuluyordu? ben latincedir diye tahmin ederekten yazdım o söylediklerimi ama felsefede ''ide'' ( a'sı yok eminim) olarak kullanılan bu sözcüğün video, wisdom gibi kelimelerin kökeni olduğunu biliyorum.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Vay anasını , biz de İngilizce biliyoruz diye seviniyoduk. Millet Latince tartışıyor. Saygılar efenim...[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: ]Estel_Anorien, 18 Ekim 2004 21:18 tarihinde demiş ki: memleketinizin türkiye olduğunu hatırlatmak isterim selin hanım Turkiyeyi bu kadar sevmesim senelerdir burada yaşıyor olmazdım Estel, Fakat bu kalbimde burasının memlketim olduğu anlamına gelmez. Fransa memleketimdir. [Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Ekim 2004 21:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 şimdi eğer Türksen ve bunu dediysen seni dövmeye bıyıklı amcalar gelebilir bence kaç :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Ardeth, 18 Ekim 2004 21:31 tarihinde demiş ki: şimdi eğer Türksen ve bunu dediysen seni dövmeye bıyıklı amcalar gelebilir bence kaç :p geliyoken haber versinler ev de sigara bitmiş iki winston kapsınlar ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Estel_Anorien, 18 Ekim 2004 21:18 tarihinde demiş ki: said: DiaBLeSSe, 18 Ekim 2004 20:53 tarihinde demiş ki: hayır yanlış nerde onun Z si? Parlez vous Français uehueh hoşgörün memleket aşkına geldim =oP memleketinizin türkiye olduğunu hatırlatmak isterim selin hanım selin değil céline[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Wendigo'ya bi sigara verir bi tane de kendi yakar... Gelsin bakalım "bıyıklı amcalar" ...[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 içtiğim kola içinde boğuluyordum güleyim derken heh[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Ekim 2004 21:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 lol dres ;)= sen sanki tanımıyosun onun korumaya ihtiyacı mı var? asıl korunmaya muhtac olan benim ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Lol Dres =o) Hehe Wen yirim =oP *Wen e göz kırpıp tırnaklrını bilelemeye başlar*[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sbora Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DiaBLeSSe, 18 Ekim 2004 20:47 tarihinde demiş ki: Hayır değil Dres sadece ortak programları yurutuyorlar fransa da ki unilerle fakat Galatasaray Türk Milli Eğitim bakanlığına bağlı Karambolde yanlış bilgi verilmiş... Galatasaray Lisesi MEB'e bağlı değildir. Hatta uzun yazılışı Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi şeklindedir. Dolayısıyla YÖK'e bağlıdır, MEB'le bi alakası yoktur.[signature][hline]Snowboy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DiaBLeSSe, 18 Ekim 2004 21:01 tarihinde demiş ki: said: Mantar136, 18 Ekim 2004 20:56 tarihinde demiş ki: said: Vilt, 18 Ekim 2004 16:26 tarihinde demiş ki: Fransızca sopacı yanı sopa atan adam nasıl yazılır solenır yardım.. konu nerelere geldi be...bi latince ihtiyacı varmış patilerin.. Onun cevabı verilince ister istemez bashka kulturel ve bilgilendirici konulara geçildi nolmuş yani? ne güzel genel kültürümüzü paylaşıyoruz Yanlış anladınız ben gayet memnunum bu durumdan..[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 rosa rosam rosae üçlüsü unutulmazdır tabii..[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: sbora, 18 Ekim 2004 21:57 tarihinde demiş ki: Karambolde yanlış bilgi verilmiş... Galatasaray Lisesi MEB'e bağlı değildir. Hatta uzun yazılışı Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi şeklindedir. Dolayısıyla YÖK'e bağlıdır, MEB'le bi alakası yoktur. Tr de ki tum orta öğrenim lise mise Türk Milli Eğitime bağlı deilmi? Benmi yanlış biliyorum?[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani Gizli Ninja2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zedar Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: DiaBLeSSe, 18 Ekim 2004 22:15 tarihinde demiş ki: Tr de ki tum orta öğrenim lise mise Türk Milli Eğitime bağlı deilmi? Benmi yanlış biliyorum? boyle aynen.[signature][hline]blinded by fear of life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Mantar136, 18 Ekim 2004 22:06 tarihinde demiş ki: rosa rosam rosae üçlüsü unutulmazdır tabii.. aman hatırlatmayın hatta puella puellae iudex oy oy oy içim fena oldu :p[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 hatta bi de hominus hominis falan vardır ki.. ayyy vercingetorix[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 İyide Vercingetorix, Sezarın Alesia kalesinde yendiği sonrada kendine şebek olarak atadığı galyalı değil mi?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar136 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Ardeth, 18 Ekim 2004 22:33 tarihinde demiş ki: İyide Vercingetorix, Sezarın Alesia kalesinde yendiği sonrada kendine şebek olarak atadığı galyalı değil mi? ta kendisi... ama latince textler genelde "eski" olduğu için, incelenen pek çok text te vercingetorix geçer...en azından biz paso onunla ilgili bi şeyler okuyoduk[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar