SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 bitirme tezi konusunda sıkıntım var. hep bitirme tezi konusu olarak sinterleme, ısıl işlem alakalı konularda çalışırım diyordum stajımda ısıl işlem olduğundan sıkıntı yaşamam diye düşünüyordum fakat bu konuda beraber çalışacağım hocamın 35 yaşında evli çocuklu olup askere gitmemiş olacağını tahmin etmemiştim yine metalle alakalı diğer hocamda Amerika'da görevli bu sene. sonuç olarak nano parçacık ilaveli polimer konusu kucağıma geldi ama ne kompozit ne de polimer konusunda teorik olarak pek bilgi sahibi değilim işin açıkçası sağlam bir bitirme yapmak istiyordum. sabaha kadar karar vermem gereken 2 alternatif konu var 1.si altın nano parçacıkların sentezi 2.si nano kompozitlerin modellenmesi nano kompozitler hakkında hiç birşey bilmeden modelleme işini öğrenebilir miyim 2 ayda var mı böyle bi dünya? birde önerebileceğiniz döküman makale sitesi var mı? malum library.nu sizlere ömür. özet ilk paragraf gereksiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 bitirme'den sonrasını okuyamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 herkesi kendin gibi mi sanıyorsun la aylak adam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 ağızda çok güzel kullanıyoruz nano kompozitleri.gerisini bilmem :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 1.si altın nano parçacıkların sentezi 2.si nano kompozitlerin modellenmesi nanoboyuta indirmek için <150nm gibi bi değer olması lazım işte bunu yaparken metaller yarı metallar baya aktifleşiyor oksitlemeyi engellemek için polimer kaplama yada stabilize etmen lazım,daha çok ne amaçla kullancağına görede değişiyor o stabilize kaplama yöntemleri ama tıp(kanser hücreleri tedavisinde bide elektrik iletkenliği arttırmak için kullanılıyor) 2.nanokompziet modelleme olarakta metal alaşım - seramik - kompozit olarak ayrılıyor seramik ve kompozitler birbirlerine benziyor daha çok alümina-silikat ağırlıklı metallerde potada ergitme yoluyla 1200~ 2k+ celciusta(faz diyagramları falan var bunun bide) 2 metal a oluşuyor. çok geniş konular aslında bayada bişi bulursun herhangi bi malzeme&seramik kitabında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 AuNP lerin kanser tedavisinde kullanıldığını bende okudum açıkçası ilgi alanım değil zaten hocam kil alümina vs. nano parçacık takviyeli polimer zımbırtıları yapıyor o tarzda çalışmalar yapıcaz sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 13nm AuNP sentezlemiş biri olarak, sitrat indirgeme methoduyla yaklaşık 30dk da Altın tuzundan AuNP sentezliyorduk biz. Bilgi bulması fln çok kolay olur AuNP işinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 bitirme tezini 2 ay kala mı seçiyosun, ne saçma iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2012 bitirme dediğin bi ayda yapılır imalat yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2012 Burax @ önerebileceğin kaynak var mı? Sparkcaster said: bitirme tezini 2 ay kala mı seçiyosun, ne saçma iş bu Muhtemelen haziranın ilk haftası teslim edecem 2 aydan epey fazla var aslında ama yatış yapıp son ana bırakmak genetiğimizde var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2012 tam olarak ne yapacaksın hangi boyutta olacak / proses / karakterizasyon falan bunları daha detaylı paylaşırsan yardımcı olabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2012 nano kil partikülleri katkılı polimerlerin moleküler dinamik simülasyonu olacak sanırım daha kesin değil konu pazartesiye kadar vaktim var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar