Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RewriteBase olayı

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Aşağıda ki gibi bir htaccess yapısı var (Wordpress'in aynısı)

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /s/
RewriteRule ^index.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /s/index.php [L]
</IfModule>

Şimdi burada sorun yok. http://localhost/s/ sayfasında görünüyor. Ama REQUEST_URI değişkeninde url'ye ne yazarsam yazayım başına /s/ ekliyor.

localhost/s/naber/asd.hop yazdığımda REQUEST_URI => /s/naber/asd.php oluyor. Bende ayar oluyor. RewriteBase /s/ boşuna mı yaptım ben şimdi ?

Rootu localhost/s/ olarak nasıl tanıtabilirim SERVER değişkenlerinde göstermek için ?
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden hangi kafayla yazdıysam çok anlamsız olmuş.

Şimdi normalde ana dizinde kullandıgım zaman herhangi bir problem yok. Benim tek yapmak istediğim htaccess ile root dizinini başka bir klasöre atamak.

request uri 'den gelen değer /s/naber.php?paticik=deneme değilde naber.php?paticik=deneme olarak gelmesini istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Haci rewrite base ile request_uri'nin arasinda anlasip senin istedigin seyi vermesinin cok mumkunati yok. Query String'e bak dicem ama o da ayni cikacaktir.

Bence soyle yap;

Git tepede bir yerde

define(BASEURL,'/');

de, sonra kod icinde link'lerini verirken

/haci-naber

deyiver.

Boyle uzun uzun yazmak istemezsen bir tane fonksiyon yarat anchor_helper gibisinden, o yapsin senin yerine.

Boyle dizinden dizine ya da sunucudan sunucuya tasininca define'lari degistirirsin olur biter.

Yok illa htaccess kullanayim dersen o zaman oturup pasa pasa replace edicen o bastaki string'i.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...