Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yüksek lisans problemim.

Mithr

Öne çıkan mesajlar

sevgili arkadaşlar, lisans programımı erken bitirdim, yazılım danışmanı olarak çalıştığım bir üniversitede özel öğrenci statüsünde master'a başlamak gibi bir şansım oldu son zamanlar. derslere falan da geç gitmeye başladım ve programım çok sıkışık olduğundan derse falan da gidemediğim oldu falan.

Şimdi ilk aldığım ders Machine Learning and Pattern Recognition.

Genel olarak anlıyorum falan filan ama matematiksel, istatiksel background'u beni oldukça aşıyor. Halletmeye çalıştım ama halledemedim gibi.

Lisans bölümüm de mühendislik değildi o bakımdan kendi öğrendiklerimle de olmuyor.

Şimdi sizden istediğim bilgi şu. Bir 5,6 ay ara verip, işten çıktığım zamanlarda ders maratonu yapacağım. Her boku baştan sona anlamak gibi bir planım var, öğretmen olmadan, tamamen kendi kafamda, hoş seksi bir şekilde.

Computer Science okuyacağım için, ihtiyacım olan background bir matematik istatistik falan filan sanırım.

Önerebileceğiniz kitaplar kaynaklar var mı.

Matlab bile bilmiyorum lan.

Teşekkürler patiler, canlar.
Sosyal ağlarda paylaş

machine learning icin chris bishopun kitabı var elimde oldukca güzel, istatistik backgroundum az geliyor ona.

calculusum da o kadar iyi değildir.

calculus üzerine gitmem lazım sanırım ilk, o yüzden onun için kitaplara ihtiyacım var.

sanırım ihtiyacım olan, önerebileceğiniz kaliteli, low leveldan baslayan kitaplar gibi birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Machine learning yapacaksan ilk olarak probability ve statistics ogrenmen gerekiyor sanirim. Tabii bunlari ogrenmen icin de calculus gerekecek.

Calculus'u thomas'tan calis. Istatistik ve olasilik icin http://ocw.mit.edu/courses/civil-and-environmental-engineering/1-151-probability-and-statistics-in-engineering-spring-2005/lecture-notes/ su open course'a goz at. Ayrica diskrit matematik bilmiyorsan diskrit matematik bilmeden CS'ci olamazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...