Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite İngilizce Yeterlilik Sınavları

Mathias

Öne çıkan mesajlar

Ya arkadaşlar bunlar hakkında kim ne öğrendiyse kendi üniversitesi hakkında yazabilir mi acaba?
Şahsen ben Yeditepe'ye gireceğim ama diğerlerini de bilmek isterim.Yeditepe Toefl'da 550 min. kabul ediyormuş ama kendi sınavı da varmış mesala.Ben bugün girdiğim bir deneme toefl'da 540 yaptım1 hafta falan kurstan sonra 600 yapabileceğimi söylediler ( Daha önce toefl'a girmeyen biri için yüksek yapmışım bayaa ). Neyse işte toefl'a hazırlanırken sizce özel birşey yapmak gerekir mi ayrıca? nedir? Sonuçta kim ne biliyorsa bu sınavlar hakkında yazsın kardeşim :)[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

ytü'de, önce hazırlık okumamak için bir sınava giriyorsun, ondan 60 üstü alman gerek. ondan sonra eğer istersen, sana bi de okuldaki ingilizce derslerinden muaf olmak için bir sınav veriyorlar. ondan 70 mi 75 mi ne üstü yapman gerekiyor.

ben ikinci sınava girmedim ama ilk sınav gayet kolaydı. biraz uzundu, konsantre gerektiriyordu ama anadolu liseliler için kolay olsa gerek. çok iyi bir ingilizcem olmamasına rağmen geçmiştim 69 ile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
sakarya uni de yapıyorlar bir sınav
ortaokul lise fln biraz olsun ingcen varsa sınavda kafiyeli şıkkı salalyıp 55-65 puan arası tutturursun ve geçersin
aksi halde 2 şıkkın oluyor
1. bir sene hazırlık okumak
2. normal 1. sınıf dersleri alırken bir yandan da ingce dersi almak

hazırlık okumak sadece ingcenin i sini bilmeyen lere tavsiye edilir
aşırı kolay ve cok rahatttır
boş 1 sene geçirirsin ortamın dibine vurursun barlarda yat kalk hergün intte dolaş gene geçersin
dersler yanında ingce de görmek de gayet kolay hç kasmıyorlar
dersne ne yaptı ise aynısını sorar ve sınava calısmak için sırf dersleri takip et sınav günüde 2 saat bak rahat geçersin[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

sabancı'nın sınavının ilk bölümü hiç bilmeyenleri ayıklamak için yapılıyor. Asıl 2inci bölümde baya sağlam yapılıyor ve hatta hazırlık okuyanlardan bile çok kalanlar oluyor. Careful reading, detailed reading, listenin kısımları sınavın bence en zor yerleri idi. Writing'de comparative essay yazdırırlar büyük bir ihtimalle formatını biliosan sorun olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 22 Ağustos 2004 23:44 tarihinde demiş ki:
said:
SilphatosIce_, 22 Ağustos 2004 21:30 tarihinde demiş ki:
itü'nün bu sınavı ne zaman acaba?

sitesinde yazıyo 6 eylülmüş
aldım proficiency kitabı bakınıyorum öyle :)

Eah benim kayıt 14-15 eylül.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mathias, 22 Ağustos 2004 13:49 tarihinde demiş ki:
Bir de sizce devlet uni. gidip hazırlığı rahatça geçebilecek durumda olmana rağmen hazırlık okumalı mı kafana göre takılmak için ?

bence mutlaka hazırlık okunmalı; hem okulu tanıyosun, alışıyorsun, eğleniyorsun vs hem de rahat, bir daha bulamayacağın bir sene geçiriyorsun...ben boğaziçinde öle yaptım pişman olmadım en azından boğaziçiliyseniz siz de mutlaka öle yapın pişman olmayacaksınız :-)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Neyse bu arada en son toefl da 660 yaptım. Yeditepe sınavında da yaklaşık 3500 kişide 12. oldum 84 ile ve sınavı yararak geçtim.

Piyasa falan uğraşamam ben kardeşim :-P .

Vaaa mı başka Ytü'lü olup haz. geçen ?[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

bilkentin hazırlık atlama sınavı kadar zor bir sınaw olmaz arkadaşlarr...[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı; Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...